![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Citind dialogul asa-zis "intraconfesional" dintre UNNOOM si 666 iese la iveala o alta fata a antihristului 666, o fata parsiva, vicleana, ce denota adevaratele sale intentii si atitudinea mandra si superioara a celui care isi enunta pe acest forum "cautarile sincere dupa adevar".
Ce caracter mizerabil poate sa aiba acest "osutafaraunu": "Ar fi interesant. De ce nu o faci pe un forum adventist (mai sunt și altele în afară de tin.ro), de ce tocmai pe acest forum ortodox? Având în vedere că niciunul din noi nu jucăm în această "echipă", nu știu la ce le-ar folosi..." (la ce ne-ar folosi noua, ortodocsilor). "Am propus cam același lucru preopinenților mei ortodocși, adică să se "detașeze critic" de Sfinții Părinți și să pună bază doar pe Biblie. Ar fi interesant ce ar mai rămâne din ortodoxie în această situație. Dar tu nu ai de unde să cunoști aceste lucruri, ești mai nou pe aici..." Se crede un erou care ne tine piept singur impotriva tuturor pentru victoria "adevarului", desi in aproape toate cazurile i-am acceptat provocarea si i-am raspuns din Sf.Scriptura. Si au fost multe cazuri cand nu a mai avut ce sa raspunda. Nici nu mai stiu cum se poate dialoga cu un om care crede ca Sf.Scriptura este superioara Sf.Prooroci, adica cuvantul rostit de Sf.Prooroci este mai presus decat insusi Proorocul care l-a rostit. ABERATIE SECTARA! Cine oare nu poate sa observe aici idolatria Scripturilor? "Dar încă o dată: nu aceasta e problema, lasă-i pe confrații noștri ortodocși să facă acea experiență, nu-i descuraja! De fapt, sincer să fiu, niciunul n-a avut încă curajul." Desi a recunoscut ca nici el nu a facut aceasta experienta a deconstructivismului, spune despre noi cu superioritate ca nu am avut nici noi curaj. Cata lasitate!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 07.10.2012 at 23:16:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
reveniti in Ortodoxie sa vedeti puterea lui Hristos care alunga dracii ! aveti asa ceva in adventism? ma indoiesc! ce este adventismul ? un grup social, care discuta de una,de alta, dar unde sunt minunile? unde sunt exorcizarile? unde este, deci, Hristos?? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă ortodocșii nu vor să aibă nimic în comun cu alții, iar la topice constructive ce întind o mână caldă (totuși fără intenții ecumeniste) răspund astfel, trebuie să-și asume consecințele. Adică discuții în contradictoriu, căci la urma urmei nu sunt decât discuții pe un subforum de dialog interconfesional nu dat cu parul. Dat cu parul (la și de la greco-catolici) și incendieri de adunări găsesc în viața reală, bineînțeles pentru cei ce vor mai mult decât o polemică decentă. Citat:
Citat:
Citat:
Dimpotrivă, consider juste aceste opinii și mulțumesc încă o dată pentru sfaturi. Multă pace! |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]()
Am scris "acolo unde le soliciți": Tu îmi vei posta versete din cu totul alt loc, probabil în epistolele apostolului Pavel. Este evident că Hristos n-a "reiterat" toate poruncile Decalogului, cu toate acestea, se respectă, ori măcar se consideră a fi demn de respectat aceste porunci.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cu totul altul e sensul literal al textului (Luca 4,16): κατά τό είωθός αύτώ („potrivit cu ceea ce era obișnuit pentru El"), sens întâlnit nu întâmplător și la sf. ap. Pavel (Fapte 17,2). Citat:
Citat:
![]() (άρα άπολείπεται σαββατισμός τώ λαώ τού θεού) Codex Alexandrinus "Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu) A fost totdeauna "repaus" de sâmbătă pentru poporul lui Dumnezeu, Hristos a declarat că n-a venit să strice Legea (Mat. 5,17), iar sf. ap. Pavel declară 30 de ani mai târziu că "ÎNCĂ" mai rămâne acest repaus de sâmbătă. Pentru poporul lui Dumnezeu AKA Creștinătatea (Israel nu mai era poporul lui Dumnezeu de vreo 30 de ani). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Scrie dară! Și că a scris cu proria mână pe tablele de piatră și că S-a odihnit în ziua a șaptea și că acea zi a șaptea e shabbath-ul evreiesc. Iar în catehismul tău scrie că ziua a șaptea e sâmbăta românească. Ce vrei mai mult? Last edited by osutafaraunu; 08.10.2012 at 14:24:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"În ziua când Domnul Dumnezeu a făcut cerul și pământul, 5.pe pământ încă nu era nici un copăcel, și nici o buruiană încă nu odrăslise, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ și încă nu era om ca să lucreze pământul; 6.ci numai abur ieșea din pământ și umezea toată fața pământului. 7.Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." Facere 2. In ce zi l-a creat Dumnezeu pe om? In ziua a 6-a? Ce sunt fantasmagoriile astea? Cititi cu atentie Sf.Scriptura! Nu i-a adus Dumnezeu omului animalele create pentru ca Adam sa le dea nume? 666, pana cand trebuie sa-ti mai ascultam minciunile? Asta numesti tu chemare duhovniceasca? Chemarea la minciuna? "dar prima zi întreagă în care Dumnezeu n-a mai făcut nimic decât să o petreacă împreună cu omul" Tu crezi ca Dumnezeu NU POATE sau NU VREA sa-l cheme pe om la comuniune decat doar atunci cand Isi mai lasa din treburile Sale? Asta e vestea buna la care-i amagesti pe oameni? Mai, esti un speculant ieftin!!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
λείπεται = a ramane, a lasa ἀπολείπεται = a ramane in urma, a lasa in urma Traducerea mea ar fi: "raman, dar, in urma cele ale sabatului (sabatul ca zi de odihna) pentru poporul lui Dumnezeu", dar cea mai buna traducere a Evr.4, 9 eu o consider pe cea a I.P.S.Bartolomeu Anania pentru ca respecta intreg contextul capitolului (eu am tradus strict literal fara sa incadrez textul in capitol): "9.Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă." Mai pune mana pe un manual de greaca veche, nu mai traduce dupa Grigore Ureche!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 08.10.2012 at 15:01:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Lansezi ipoteza ca Dumnezeu ar avea nevoie sa adune surcele?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce crestini mai sunt aceea? colcaie dracii in largul lor pe acolo, nu are cine sa-i dea afara ! faceti o vizita la Cernica sau la Nicula daca vreti sa vedeti puterea Domnului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|