Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2012, 22:51:52
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citind dialogul asa-zis "intraconfesional" dintre UNNOOM si 666 iese la iveala o alta fata a antihristului 666, o fata parsiva, vicleana, ce denota adevaratele sale intentii si atitudinea mandra si superioara a celui care isi enunta pe acest forum "cautarile sincere dupa adevar".
Ce caracter mizerabil poate sa aiba acest "osutafaraunu":

"Ar fi interesant. De ce nu o faci pe un forum adventist (mai sunt și altele în afară de tin.ro), de ce tocmai pe acest forum ortodox? Având în vedere că niciunul din noi nu jucăm în această "echipă", nu știu la ce le-ar folosi..." (la ce ne-ar folosi noua, ortodocsilor).

"Am propus cam același lucru preopinenților mei ortodocși, adică să se "detașeze critic" de Sfinții Părinți și să pună bază doar pe Biblie. Ar fi interesant ce ar mai rămâne din ortodoxie în această situație. Dar tu nu ai de unde să cunoști aceste lucruri, ești mai nou pe aici..." Se crede un erou care ne tine piept singur impotriva tuturor pentru victoria "adevarului", desi in aproape toate cazurile i-am acceptat provocarea si i-am raspuns din Sf.Scriptura. Si au fost multe cazuri cand nu a mai avut ce sa raspunda. Nici nu mai stiu cum se poate dialoga cu un om care crede ca Sf.Scriptura este superioara Sf.Prooroci, adica cuvantul rostit de Sf.Prooroci este mai presus decat insusi Proorocul care l-a rostit. ABERATIE SECTARA! Cine oare nu poate sa observe aici idolatria Scripturilor?

"Dar încă o dată: nu aceasta e problema, lasă-i pe confrații noștri ortodocși să facă acea experiență, nu-i descuraja! De fapt, sincer să fiu, niciunul n-a avut încă curajul." Desi a recunoscut ca nici el nu a facut aceasta experienta a deconstructivismului, spune despre noi cu superioritate ca nu am avut nici noi curaj. Cata lasitate!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 07.10.2012 at 23:16:15.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 10:40:26
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Dumneavoastră ați revenit la ortodoxie, sau oferiți doar sfaturi ce dau bine la public?
cum sa revin din ceva din care nu am plecat niciodata si nici prin cap nu mi-a trecut?

reveniti in Ortodoxie sa vedeti puterea lui Hristos care alunga dracii ! aveti asa ceva in adventism? ma indoiesc!
ce este adventismul ? un grup social, care discuta de una,de alta, dar unde sunt minunile? unde sunt exorcizarile? unde este, deci, Hristos??
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 14:04:33
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Chiar m-am gandit cu ceva minute in urma la topicul cu "ce avem in comun". Un topic bine intentionat, dar ortodocsii nu vor sa aiba nimic in comun cu altii.
Da, cred că acela a fost momentul care mi-a/m-a făcut mai rău. De parcă nu eram suficient de rău până atunci...
Dacă ortodocșii nu vor să aibă nimic în comun cu alții, iar la topice constructive ce întind o mână caldă (totuși fără intenții ecumeniste) răspund astfel, trebuie să-și asume consecințele. Adică discuții în contradictoriu, căci la urma urmei nu sunt decât discuții pe un subforum de dialog interconfesional nu dat cu parul. Dat cu parul (la și de la greco-catolici) și incendieri de adunări găsesc în viața reală, bineînțeles pentru cei ce vor mai mult decât o polemică decentă.

Citat:
Sunt doua solutii:
1. Nu e cazul sa va scuturati praful. Puteti face ceea ce faceati si pana acum; intr-adevar, orice minciuna trebuie combatuta. Nu e nevoie sa acceptati compromisuri; e doar o pagina virtuala pe care daca nu va place o puteti inchide. Poate doar sa incercati sa empatizati mai mult, sa va puneti si in pielea oponentilor. Unii chiar sunt sinceri in cautarile lor, dar folosesc un cu totul altul limbaj caci au o cu totul alta cultura, desi ar vrea sa spuna cam acelasi lucru. Sa incercati sa le intelegeti sufletul dincolo de cuvintele care le spun, caci toti avem probleme cu exprimarea. :)
Mulțumesc mult pentru sfat, am încercat acest lucru, poate nu suficient, iar cu cei [ce i-am considerat] sinceri am și reușit; mai greu cu cei ce "folosesc un cu totul alt limbaj". Iar cu ideea că "au o cu totul altă cultură" nu sunt deloc de acord. Toți facem parte din același spațiu mioritic (unde e drept, se mai sloboade și dulăul și se mai dă și cu bota ciobănească) și din aceeași cultură creștin-ortodoxă (majoritatea neoprotestanților de pe forum fiind foști ortodocși) ce se pretinde a fi tolerantă și cu bună măsură. Deci nu consider că aceasta ar fi o justificare pentru cei ce-și permit a folosi limbaj suburban, atac la persoană, ori jigniri grosiere.

Citat:
2. Sa tintiti undeva mai sus decat pana acum, anume mantuirea dvs si a altora.
Acesta chiar este un ideal înalt și-L rog pe Bunul Dumnezeu să mă ajute!

Citat:
Niciodata un azs nu se va inchina la icoane sau un ortodox nu va tine sabatul.
N-aș fi atât de categoric, căci mai sunt și adventiști închinători la idoli [moderni], cum de altfel există și ortodocși ce respectă sabatul.

Citat:
Imi cer scuze daca mi-am depasit cumva atributiile; e doar felul cum vad eu lucrurile si care poate fi foarte bine ignorat..
Dimpotrivă, consider juste aceste opinii și mulțumesc încă o dată pentru sfaturi. Multă pace!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 14:21:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
da sunt versete. Vrei sa ti li postez?
Am scris "acolo unde le soliciți": Tu îmi vei posta versete din cu totul alt loc, probabil în epistolele apostolului Pavel. Este evident că Hristos n-a "reiterat" toate poruncile Decalogului, cu toate acestea, se respectă, ori măcar se consideră a fi demn de respectat aceste porunci.

Citat:
asa si? Asta stiam si eu! Ce legatura are asta cu sambata adventista?
Are legătură cu "trâmbița". Se pare că tot n-ai înțeles... În fine, s-o lăsăm așa...

Citat:
Dumnezeu l-a facut pe om in ziua a 6-a a creatiei, deci ziua 6 este PRIMA zi (mai bine spus RESTUL zilei a 6-a) petrecuta de om cu Dumnezeu si NU ziua 7 cum spuneti voi adventistii.
Ai dreptate, a fost creat în ziua a 6-a, dar prima zi întreagă (așa am și scris în paranteză într-o postare anterioară) în care Dumnezeu n-a mai făcut nimic decât să o petreacă împreună cu omul a fost sabatul, ziua a șaptea.

Citat:
In ziua a 6-a Dumnezeu l-a binecuvantat pe om si NU in ziua a 7-a: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" (Geneza 1:28).
Nu e vorba de binecuvântarea omului, ci de binecuvântarea (și sfințirea) zilei a șaptea.

Citat:
pai e normal ca Hristos sa fie OBISNUIT sa intre in sinagoga sambata pentru ca atunci se intalneau evreii aici. Daca evreii s-ar fi intalnit in sinagoga in zi de miercuri, miercurea ar fi fost ziua obisnuita pentru Hristos de a intra in sinagoga.
Argument insuficient fundamentat! Hristos i-a "întâlnit" pe evrei în toate zilele săptămânii în lucrarea Lui publică de propovăduire. Și apoi, în sinagogă nu putea "întâlni" mii de oameni ca în mijlocul naturii.
Cu totul altul e sensul literal al textului (Luca 4,16): κατά τό είωθός αύτώ („potrivit cu ceea ce era obișnuit pentru El"), sens întâlnit nu întâmplător și la sf. ap. Pavel (Fapte 17,2).

Citat:
Nicaieri nu scrie ca Hristos sa fi indemnat pe cineva sa are sau sa merga la cumparaturi (in orice zi).
Ești absolut sigur? Cine dădea poruncă lui Iuda (cel ce ținea punga) să cumpere merinde? Iar la Mat.17,27 ai ambele îndemnuri (pescuit și plătit taxe și impozite) ce se făceau doar în zilele de lucru.

Citat:
Dar este vreun verset biblic in NT in care Hristos sau vreun apostol indeamna la respectarea sambetei ca zi de odihna
Este:

(άρα άπολείπεται σαββατισμός τώ λαώ τού θεού) Codex Alexandrinus

"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu)

A fost totdeauna "repaus" de sâmbătă pentru poporul lui Dumnezeu, Hristos a declarat că n-a venit să strice Legea (Mat. 5,17), iar sf. ap. Pavel declară 30 de ani mai târziu că "ÎNCĂ" mai rămâne acest repaus de sâmbătă. Pentru poporul lui Dumnezeu AKA Creștinătatea (Israel nu mai era poporul lui Dumnezeu de vreo 30 de ani).

Citat:
mai ales ca apostolii au predicat neamurilor care nu stiau de sabath-ul evreiesc si NU aveau notiune de o zi de odihna?
Hai serios? Tot sf. ap. Pavel a predicat Neamurilor în sinagogă și apoi în natură în ziua sabatului și zici că nu aveau "noțiune de o zi de odihnă"? Dar pe ce planetă crezi că trăiau aceștia?

Citat:
ce legatura are Iesirea cu Avraam? Eu ti-am cerut versete care sa arate ca Avraam a respectat vreu sabath. Cine stie...poate in biblia adventista Avraam o fi iesit din Egipt cu Moise. Multumesc pentru acesta informatie, eu NU o stiam! O fi vazut asta in viziunile ei Hellen White, mai stii?!
Aici nu-și are locul ironia, căci expresiile (aceleași și în Facerea și în Ieșirea - aceasta e legătura!) sunt rostite de Gura lui Dumnezeu, nu de Moise ori Ellen White.

Citat:
pe bune?! Dumnezeu da o lege VESNICA pe care mai apoi NU respecta nici El decat odata (mai bine spus o zi-sabath-ul primordial )! Interesant! Ce fel de Parinte al nostru ar mai fi Dumnezeu daca nici El nu-si respecta propriile legi si ne mai este si noua exemplu, dar noua ne cere sa respectam legile?
  1. Amintește-ți că sâmbăta a fost dată pentru om (Marcu 2,27), nu pentru Dumnezeu, El n-are trebuință de sabat căci nu obosește nicicând. Ne-a dat doar un exemplu "primordial", odihnindu-Se în prima sâmbătă a lumii.
  2. Amintește-ți că Dumnezeu e Legiuitorul, nu Cel ce e obligat să Se supună poruncii date de El. Ar fi trebuit să respecte și porunca (Doamne iartă-mă!) "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul" (Fac.1,28; 9,1)? Poate această gândire defectuoasă a făcut ca pământul să se umple de atâția dumnezei...
Citat:
Dar uite ca Hristos contrazice ceea ce spui tu: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" (Ioan 5:17). A lucrat El in zi de sabath? A lucrat.
A lucrat la mântuirea ta ingratule, nu a lucrat să adune surcele spre a-Și face păpica proprie!

Citat:
din nou vii cu speculatii adventiste sau cu propriile tale concluzii (care sunt gresite). Scrie asa ceva in biblie?
Scrie dară! Și că a scris cu proria mână pe tablele de piatră și că S-a odihnit în ziua a șaptea și că acea zi a șaptea e shabbath-ul evreiesc. Iar în catehismul tău scrie că ziua a șaptea e sâmbăta românească. Ce vrei mai mult?

Last edited by osutafaraunu; 08.10.2012 at 14:24:56.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 14:29:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
cum sa revin din ceva din care nu am plecat niciodata si nici prin cap nu mi-a trecut?

reveniti in Ortodoxie sa vedeti puterea lui Hristos care alunga dracii ! aveti asa ceva in adventism? ma indoiesc!
ce este adventismul ? un grup social, care discuta de una,de alta, dar unde sunt minunile? unde sunt exorcizarile? unde este, deci, Hristos??
Acolo, unde ziceți dvs. că e un fel de G.D.S.-eu și e de fapt Biserică! Nu credeți? Veniți și vă convingeți! Ori așa ceva "nici prin cap" nu v-a trecut...
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 14:39:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai dreptate, a fost creat în ziua a 6-a, dar prima zi întreagă (așa am și scris în paranteză într-o postare anterioară) în care Dumnezeu n-a mai făcut nimic decât să o petreacă împreună cu omul a fost sabatul, ziua a șaptea.
Mai oamenilor, "treziti-va":
"În ziua când Domnul Dumnezeu a făcut cerul și pământul,
5.pe pământ încă nu era nici un copăcel, și nici o buruiană încă nu odrăslise, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ și încă nu era om ca să lucreze pământul;
6.ci numai abur ieșea din pământ și umezea toată fața pământului.
7.Și Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din țărână luată din pământ, și a suflat asupra lui suflare de viață și s'a făcut omul întru suflet viu." Facere 2.

In ce zi l-a creat Dumnezeu pe om? In ziua a 6-a? Ce sunt fantasmagoriile astea? Cititi cu atentie Sf.Scriptura!
Nu i-a adus Dumnezeu omului animalele create pentru ca Adam sa le dea nume?

666, pana cand trebuie sa-ti mai ascultam minciunile? Asta numesti tu chemare duhovniceasca? Chemarea la minciuna?
"dar prima zi întreagă în care Dumnezeu n-a mai făcut nimic decât să o petreacă împreună cu omul"
Tu crezi ca Dumnezeu NU POATE sau NU VREA sa-l cheme pe om la comuniune decat doar atunci cand Isi mai lasa din treburile Sale? Asta e vestea buna la care-i amagesti pe oameni?
Mai, esti un speculant ieftin!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 14:54:52
Senior Member

Implicit

Citat:
(άρα άπολείπεται σαββατισμός τώ λαώ τού θεού) Codex Alexandrinus
"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu)
A fost totdeauna "repaus" de sâmbătă pentru poporul lui Dumnezeu, Hristos a declarat că n-a venit să strice Legea (Mat. 5,17), iar sf. ap. Pavel declară 30 de ani mai târziu că "ÎNCĂ" mai rămâne acest repaus de sâmbătă. Pentru poporul lui Dumnezeu AKA Creștinătatea (Israel nu mai era poporul lui Dumnezeu de vreo 30 de ani).
"ἄρα ἀπολείπεται σαββατισμὸς τῷ λαῷ τοῦ θεοῦ:"
λείπεται = a ramane, a lasa
ἀπολείπεται = a ramane in urma, a lasa in urma
Traducerea mea ar fi: "raman, dar, in urma cele ale sabatului (sabatul ca zi de odihna) pentru poporul lui Dumnezeu", dar cea mai buna traducere a Evr.4, 9 eu o consider pe cea a I.P.S.Bartolomeu Anania pentru ca respecta intreg contextul capitolului (eu am tradus strict literal fara sa incadrez textul in capitol):
"9.Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă."
Mai pune mana pe un manual de greaca veche, nu mai traduce dupa Grigore Ureche!

Last edited by Illuminatu; 08.10.2012 at 15:01:19.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 15:04:01
Senior Member

Implicit

Citat:
A lucrat la mântuirea ta ingratule, nu a lucrat să adune surcele spre a-Și face păpica proprie!
Lansezi ipoteza ca Dumnezeu ar avea nevoie sa adune surcele?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 16:29:10
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Acolo, unde ziceți dvs. că e un fel de G.D.S.-eu și e de fapt Biserică! Nu credeți? Veniți și vă convingeți! Ori așa ceva "nici prin cap" nu v-a trecut...
la adventisti nu se fac exorcizari, nu se roaga nimeni pentru vindecare, de fapt, nu se prea fac rugaciuni.

ce crestini mai sunt aceea? colcaie dracii in largul lor pe acolo, nu are cine sa-i dea afara !

faceti o vizita la Cernica sau la Nicula daca vreti sa vedeti puterea Domnului!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 17:08:02
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
la adventisti nu se fac exorcizari, nu se roaga nimeni pentru vindecare, de fapt, nu se prea fac rugaciuni.

ce crestini mai sunt aceea? colcaie dracii in largul lor pe acolo, nu are cine sa-i dea afara !

faceti o vizita la Cernica sau la Nicula daca vreti sa vedeti puterea Domnului!
Hai să ne lăudăm!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32