![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu totul de acord.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Ce ziceți de icoana asta, este canonică? Adică, vreau să spun că mi-au atras atenția cele trei păsări care apar acolo. Știu de la MihailC că păsările nu prea trebuie să apară în iconografie. (am aflat de când cu topicul "Sfântul Trifon cu șoim pe braț") |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca icoana de mai sus face trimitere la Pilda Semanatorului, asa se justifica aparitia pasarilor. Asteptam insa un raspun mai detaliat si clar de la Mihailc (poate si faptul ca sunt trei pasari are un inteles).
|
|
|||
|
|||
![]()
Despre lucrarea postată de Mirela a amintit deja Marius cu anticipație:
Citat:
Dar n-o vom lepăda cu dispreț nici pe aceasta, cu toate scăderile ei, întrucât pare că vrea să pună accentul pe "sămânța căzută lângă drum" cu scopul de a atrage atenția asupra primului nivel de eșec a pastorației Bisericii, cel mai actual și primejdios în zilele noastre: "pofta trupului, pofta ochilor și trufia vieții" (1 Ioan 2:16) reprezentate vizual de cele trei păsări lacome care fac zadarnică încercarea de germinare a semințelor îndumnezeirii în om. Dacă pericopa iconică reușește să activeze acest semnal de alarmă în oamenii care intră în respectiva biserică, deja a făcut un lucru mare la nivel omiletic. Că Tradiția propune versiuni iconice ale pildei semănătorului mult mai bogate teologic, este altă poveste. Cum este cea de mai jos: ![]()
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 25.10.2012 at 16:29:46. |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc mult pentru comentarii, Mihai.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
O reprezentare iconografica intalnita mai rar este si scena convertirii lui Saul pe Drumul Damascului. In aceasta fresca observam ca Sfantul Apostol Pavel, desi, dupa trup, se afla lovit de orbire, este infatisat cu ochii deschisi, ca "vazator de Dumnezeu".
|
|
||||
|
||||
![]() Stie cineva , de ce se afirma ca aceasta icoana nu este canonica ?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Valoarea celorlalte metale rare de la Rosia Montana | Laura19 | Generalitati | 74 | 24.10.2013 01:16:36 |
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? | mihailt | Generalitati | 2 | 12.05.2010 18:07:04 |
|