![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]()
Așa și este Neaguule:
"De aceea și noi ne'ncetat Îi mulțumim lui Dumnezeu că voi, primind cuvântul lui Dumnezeu pe care l-ați auzit de la noi, nu ca pe un cuvânt al oamenilor l-ați primit, ci potrivit cu ceea ce este el într'adevăr, ca pe un cuvânt al lui Dumnezeu, care și lucrează întru voi, cei ce credeți." (1 Tes. 2,13 - versiunea Anania) Iar încurci borcanele! Sf. Tradiție e dată de Biserică [cea Ortodoxă], NT și VT sunt date de Dumnezeu prin inspirația Duhului Sfânt. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Slavă Domnului! Citat:
P.S. Noi scriem cu majusculă pentru că Îl respectăm pe Dumnezeu și Cuvântul Său. Chestie de educație [religioasă]... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventiștii cred într-un Hristos mort [pe cruce pentru păcatele noastre] și înviat "a treia zi după Scripturi": "și cel viu. Am fost mort și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu am cheile morții și ale locuinței morților."(Apoc.1,18- versiunea catolică) "Și Cel ce sunt viu. Am fost mort, și, iată, sunt viu, în vecii vecilor, și am cheile morții și ale iadului."(Apoc.1,18- versiunea ortodoxă) |
|
|||
|
|||
![]()
1 biblia nu este Cuvantul Lui Dumnezeu. Ea contine insa si Cuvantul lui Dumnezeu. 2 Nt in forma actuala a fost facut deabia prin secolul 4 si asta prin biserica.Apoi scriptura spune>fie prin viu grai. 3 Sarea sa pierdut deoarece nu mai exista biserica de tip advent si oameni ca sa o predice.O arata istoria 4 Evreii cercetau daca cea ce se scria despre Iisus in Vt era adevarat! 5 Faci pe smecherul dar nu tine. Pavel facea parte din tagma apostolilor si deci din biserica. El era om al bisericii si asculta de biserica.6 si 7 Eu am incredere in scriptura dar nu aduce nici un folos aceea relatare din punct de vedere adventist ci mai degraba aduce nedumerire confuzie.Daca osemintele acestuia au inviat un mort cele din zilele noastre de ce nu ar avea astfel de propietati? Iar o sucesti deoarece nu ai ce sa raspunzi. Ce folos aduce bisericii advente ca osemintele lui Elisei au avut astfel de propietati? Noi ortodocsii stim prin asta ca osemintele celor sfinti au puteri divine in ele.8 Abureala de tip sectar. Nu am intalnit adventist sa nu fie cu doua fete si sa nu fie increzut. Nici iehovist care sa nu se supere cand ii arati ca nu are dreptate.8 evreii aveau trebuinta in primul rand ca sa afle daca Iisus era Mesia. Apostolii predicau Cuvantul lui Dumnezeu si nu Nt iar in acel caz predicau ca Iisus este Mesia!
Daca Nt poate fi interpretat de cei nestiutori si poate fi intepretat gresit atunci trebuie si un talmaci. SI acesta e biserica care este stalp si temelie al adevarului. Biserica nu inseamna neaparat cladire ci inseamna si acea comunitate de oameni care transmit Cuvantul lui Dumnezeu adica lumina sau sarea pamantului. Ea, aceasta comunitate are conducere continuitate si este indrumata de Dumnezeu. Last edited by Neaguu; 23.10.2012 at 20:15:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca se practica asa, de ce nu o practicati si voi, care pretindenti ca urmati intocmai ceea ce facea apostolii si ati introdus in schimb zeciuiala? Dar de ce nu sufli nici un cuvant de pian, vioara, si alte zdranganitori muzicale pe care voi le folositi ? Erau ele in Biserica NT? Cum le justificati? Citat:
Last edited by AlinB; 23.10.2012 at 20:48:07. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu degeaba spunea fostul vostru membru, actualmente ateu ca a studiat in "scoala iluziei". Degeaba aveti Biblia in mana, daca nu stiti sa cititi. Degeaba aveti cap, daca nu sunteti in stare sa ganditi ci doar sa repetati, papagaliceste, ceea ce prost va invata invatatorii platiti de voi sa va piarda sufletele. Hai sa vedem citatul: "Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios și al păsărilor și al celor cu patru picioare și al târâtoarelor." Romani 1-23 La care icoane te referi? Daca te referi la cea a lui Hristos, este Hristos, chiar si dupa mintea ta slaba de AZS, "om stricacios", "pasare" sau altceva ce scrie acolo? Ce pot sa zic..va meritati soarta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca dupa adventisti moartea inseamna disparitie atunci: 1. Ori Hristos este Dumnezeu si atunci nu poate muri 2. Ori Hristos a murit, si atunci nu este Dumnezeu. "Martorii", si ei neosaduchei, merg pe varianta a doua, adventistii cred ca merg pe ideea ca Hristos doar si-a inscenat moartea. |
|
|||
|
|||
![]()
Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13)
Sarea reprezinta invatatura crestina. Crestinii mereu au sarat ca Duminica se duc la biserica ca Maria nu a mai avut si alti fii ca pacatele se pot ierta de catre preoti etc. Dar sa zicem ca sarea este reprezentata de adventisti. Ce sare au sarat ei inainte de 1844? Sau chiar si dupa? Ei la inceput invatau ca sabatul trebuie tinut de la ora 12 noaptea. Deci sareau o sare proasta sau falsa. Dar Nt spune ca sarea nu se poate pierde. Deci sectantii contrazic acest verset. Este o biserica care a sarat mereu? Da! Cea ortodoxa!(si dupa noi ortodocsii si cea catolica pana la schizma) Apoi ce mai spune biblia?Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19) Noi am iesit din adventi sau adventii din sectele Americane? Cand domnul Miler profetea venirea lui Iisus... Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames. (Mat.18:17) Iata cat de importanta e biserica. Iar aceasta biserica poate fi biruita?Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. (Mat.16:18) daca biserica era acel grup care astepta aiurea venirea Domnului cum se impaca cu acest verset:Dar, daca voi zabovi, sa stii cum trebuie sa te porti in Casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui Viu, Stalpul si Temelia adevarului. (1Tim.3:15)? Last edited by Neaguu; 23.10.2012 at 22:10:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai exista a treia posibila concluzie, ceea ce predica adventistii: Hristos e Dumnezeu, dar Dumnezeu poate muri. Satana si duhurile rele nu pot muri dar, iata, Dumnezeu poate muri. Cu alte cuvinte adventistii predica visul antihristului: un Dumnezeu care poate sa moara in timp ce satana e vesnica.
Last edited by nutucutu; 25.10.2012 at 07:48:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica adventa si oamenii ei sunt asemanatori iehovistilor. Niciodata nu o sa incerce sa vada daca nu cumva gresesc. Dar cel mai mult mi-a placut osutafaraunu care sareaza cu o sare de tip protestant. Noua evanghelie. El spunea cca biserica este intradevar stalp si temelie al adevarului dar numai daca se supune bibliei. Sau ceva de genul acesta. Asa i-mi spun toti protestantii. Dar Nt spune clar ca biserica este stalp si temelie al adevarului restul e adaos sau traditie protestanta! Iata ce frumos desfinteaza Cuvantul.
Pe de alta parte Iisus spune:Eu pot sa stric Templul lui Dumnezeu si sa-l zidesc iarasi in trei zile . Daca Iisus nu stia de El nimic ca era mort dupa viziunea adventilor atunci El aici spune o mare minciuna! Dar biblia spune:Dupa cum trupul fara duh este mort... Deci el a murit doar cu trupul. (dar a fost inviat in duh, in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare). P.s Amuzant este cand vb cu un adventist este ca dupa ce dau cu el de pamant spune sa mergem la domnii pastori... Dar una mai cu capul pe umeri a zis asa: trebuie sa citesc mai bine apocalipsa! Au ei ceva cu apocalipsa asta care mult timp nici nu era recunoscuta de crestini(probabil ca Dumnezeu a vrut asa deoarece era greu de inteles) |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
Formulare eretică cu subiect, predicat și punct.
Conține și cuvintele [citate ale] lui Dumnezeu, însă per ansamblu este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu: "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun." (2 Tim.3,16-17 - versiunea ortodoxă) Citat:
Citat:
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39 - versiunea ortodoxă) Citat:
Citat:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate" (2 Tim.3,16 - versiunea ortodoxă) Deci chiar dacă e în VT, este de folos, nu se cade s-o arunci la gunoi. Citat:
Citat:
Citat:
14. Tu însă rămâi în cele ce ai învățat și de care ești încredințat, deoarece știi de la cine le-ai învățat, 15. Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus. (2 Timotei 3 - versiunea ortodoxă) Ce tălmaci, preot, duhovnic, călugăr ori teolog l-a învățat și explicat Scriptura lui Timotei afară de mama și bunica lui? Iar apostolul Pavel îi mai dă și îndemnul să rămână la cele ce a învățat! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|