![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect! Adica: pe adulterini, pe sodomiti (cei ce, scuze, se ating de anusul, barbatului sau femeii, nu conteaza - scarbos lucru!!!) si pe malahieni...alti scarbosi demni de toata comasiunea si ajutorul. Nu mai vorbeswc de cei care fac avorturi cum si-ar stoarce un cos; Dumnezeu sa intoarca la Sine acei oameni si sa ii/le mantuiasca.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Paul Evdokimov TAINA IUBIRII Sfințenia unirii conjugale în. . . ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur ca dragostea se manifesta si altfel Una n-o exclude pe alta. Oricum din motive fizice spre sfarsitul sarcinii si vreo doua luni dupa tot se face si abstinenta. Versetul pe care il citezi nu se refera la abstinenta ci la detasare, tot asa ca si contextul. Ni se cere si sa fim in lume dar nu DIN lume. Daca il intelegi ca abstinenta totala e ca si cum le-ar fi cerut crestinilor sa inceteze viata conjugala, ceea ce ar contrazice clar ce scrie in alta parte. Despre ceralalt verset ti-a raspuns Theodor.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 25.10.2012 at 23:12:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
pai eu tot nu inteleg ceva. Cum (efectiv) trec aceste predispozitii asupra fatului? Adica la alcool si fumat(chiar si la nervi) inteleg, ca e vorba de substante care sunt in sange si nu ar trebui sa fie acolo, dar la fat cum e? E o legatura fizica sau una spirituala? Si nu, fatul nu absoarbe magic informatii din mediul inconjurator sau altceva, ca d-aia e in placenta.
E o situatie interesanta. Daca e o legatura biologica si vad niste studii care sa confirme, sunt complet de acord. Daca e una spirituala(mai ales ca nu am vazut viziuni similare ale teologilor ortodocsi din strainatate), atunci este strict o opinie teologica a parintelui.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bingo? Oare de ce? Apropo poate nu știai, dar riscul de a pierde sarcina din cauza împreunării soților crește considirabil. Acest motiv nu îți dă de gândit? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt și studii.http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1274 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Aceste informații a fost scrise aproximativ acum 70 de ani. La acea vreme erau de mare valoare și din punct de vedere științific, erau informații gen SF. Eu le consider și astăzi de valoare, păcat că unii se poticnesc în mici detalii și nu pot să treacă peste, extrăgând astfel esența informaței care e de o mare valoare. Nu spun doar eu asta, o spun mari duhovnici contemporani ai neamului nostru. ![]() Citat:
Nu știu dacă cât reușit să mă fac înțeles. Am o întrebare: din textul analizat de tine, precum și cel anterior nu au nimic de folos pentru tine, pentru sufletul tău? Citat:
ps: mulțumesc și eu |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|