Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2012, 17:45:34
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Concluzii pripite izvorate dintr-o sensibilitate excesiva. Unii ar astepta numai sa li se spuna cat sunt de buni si sfinti. Ei bine, asteptati-va sa vi se suna si problemele pe care le aveti. Mai bine vi le spune un sectant in viata asta..
Crede-ma, noi stim ce probleme avem, nu trebuie sa vina cineva din afara sa ni le spuna.
Mai mult, a te uita in curtea vecinului si a-ti da cu parerea se numeste NESIMTIRE.
Curios ca tocmai tu, care locuiesti in Occident nu simti asta.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 17:47:15
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Concluzii pripite izvorate dintr-o sensibilitate excesiva. Unii ar astepta numai sa li se spuna cat sunt de buni si sfinti. Ei bine, asteptati-va sa vi se suna si problemele pe care le aveti. Mai bine vi le spune un sectant in viata asta...

In ce priveste cautarea mea dupa Hristos, buna sau rea, nu aveti instrumentele sau obiectivitatea necesare pentru a o analiza. Dar va puteti amagi gandind ca stiti totul.
Doua afrimatii contradictorii in cadrul aceleiasi postari.
Nici tu nu mai stii de unde-ti bate "vantul" duhului ratiunii.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 19:22:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
De fapt, Mantuitorul nu a trimis harul, ca harul nu este ceva creat care poate fi trimis aici sau acolo!
Mantuitorul Insusi S-a facut trup "plin de har si de adevar".
E o mica-mare diferenta!!
Sfanta Scriptura spune: "Iar cand va veni Mangaietorul, pe Care Eu il voi trimite voua, de la Tatal, Duhul adevarului, Care de la Tatal purcede, Acela va marturisi despre Mine" (Ioan 15, 26).
Sau ev. Sf. Ioan, cap. 16: "7. Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi. "
E adevarat ce spui, harul nu e creat.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 19:40:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Numai bine,sa nu te deranjeze observatiile mele,nu sunt critice,ci doar opinii
Nu ma deranjeaza, sunt binevenite. De multe ori am scris despre aceste lucruri, e posibil ca scriind pe scurt sa mai iasa formulari incomplete.
Citat:
In prima propozitie se intelege ca Adam este unicul mantuitor desi probabil ca tu la har te-ai referit.
Da, la har ma refeream, am vazut ca se poate intelege si altceva din propozitie.
Citat:
In al doilea rand lucrarea pamanteasca a Mantuitorului nu s-a finalizat cu trimiterea Duhului Sfant,evenimentul de la Cincizecime avand loc dupa ridicarea Sa la Cer.Asta inseamna ca lucrarea Sa teresta s-ar fi finalizat cu moartea,Invierea si ridicarea la Cer.
Tocmai de aceea am scris asa, ca sa spun ca nu moartea, Invierea si ridicarea la Cer au fost ultimele etape ale iconomiei.
Citez chiar din predica Patriarhului, care la randul lui il citeaza pe Sf. Ioan Gura de Aur: "Sfântul Ioan Gură de Aur spune că prin Pogorârea Duhului Sfânt se împlinește sau se finalizează iconomia Fiului, adică planul de mântuire al lui Dumnezeu."
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 23:15:45
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Eu cred în Biserica instituită de Domnul Hristos care nu se numea nici Catolică nici Ortodoxă, de ce să cred în ele?
Bisericile acestea doua au sarat mereu pamantul si au continuitate apostolica conducere. Ce spune Dumnezeu despre secte? Daca erau de-ai nostri ar fi ramas in noi.

Citat:
Dacă acceptarea faptului că Biblia e Cuvântul lui Dumnezeu este cea mai mare prostie rostită de mine, prefer să rostesc în continuare această "prostie"...
Niciodata nu ai dat raspunsuri atat de slabe dar cel mai mult ma bucurat ce ai scris mai sus. Si acel si, si. Adica biblia este si inspirata si Cuvantul Lui Dumnezeu. Pai ori o carte este inspirata de un autor ori este scrisa de acel autor! Gradul tau de indoctrinare atinge gradul de indoctrinare al iehovistilor si penticostalilor. Si iar ajung la concluzia bisericii ortodoxe care i-i vede pe neoprotestanti mai departati de Dumnezeu decat pe protestanti!
Deci biblia e Cuvantul lui Dumnezeu cu toate ca in ea mai este citat si diavolul! Vai vai unde duce indoctrinarea. Departarea de biserica care este stalp si temelie al adevarului. Dar chiar si baptisti si chiar unii penticostali au zis ca ei se trag din crestinii apostolici. Dar cam au renuntat la aceasta teorie deoarece nu au dovezi! Musca la arat!!!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2012, 23:23:40
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Și ca să încheiem subiectul cu instrumentele muzicale: Biserica Noului Testament funcționa la început în sinagogi, apoi odată cu începerea prigoanei în casele credincioșilor. În sinagogi se foloseau instrumentele muzicale (cum s-a văzut), iar în case, cei care le posedau, le foloseau. E cât se poate de logic.
mai sa fie! Le-au nationalizat sinagogile evreilor de cult mozaic cumva crestinii iar ultimii incepuse sa le foloseasca locasurile de cult? Faptul ca apotolii au vorbit de cateva ori in templu sau in sinagogi nu inseamna ca biserica NT functiona in acele lacasuri de cult. Daca o biserica oarecare (nu conteaza confesiunea) inchiriaza o sala de concerte (unde se canta la TOATE instrumentele) pentru a-si desfasura aici slujbele religioase, incepe neaparat sa foloseasca instrumente muzicale in slujbele lor pe principiul ca in acesta cladire se folosesc la diferite concerte?
PS: Unde scrie ca in casele in care se oficiau slujbele religioase se cantau la instrumente?

Last edited by stefan florin; 27.10.2012 at 23:27:46.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2012, 00:00:04
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Dar bine Stefan dar osutafaraunu nu intelege lucruri mai simple. Spune ca biblia este Cuvantul lui Dumnezeu dar si ca biblia a fost inspirata de Dumnezeu!Biserica ortodoxa nici nu condamna instrumentele de suflat dar ea considera ca in biserica credinciosii se roaga. De aici intervin alte lucruri teologice! Dar exista Oratoriul de pasti de Paul Constantinescu oratoriu apreciat de biserica ortodxa ...
Reply With Quote
Vechi 28.10.2012, 00:09:03
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Confuzia tipică a ortodoxului care crede că Biserica Primară e Biserica Ortodoxă, iar aceasta de pe urmă are drept de exclusivitate asupra Scripturii. Deși singura contribuție asupra Sfintelor Scripturi a fost încălcarea și deformarea lor. De scris au scris-o profeții și apostolii, iar de inspirat a inspirat-o Duhul Sfânt. Biserica Ortodoxă era pe nicăieri.
Ce minciuna grosolana. Pai chiar tu zici ca aceasta biserica apostolica a legat scrisorile intr-o carte numita Nt! Si deabia prin secolul 4! Iar biserica ortodoxa si catolica dovedeste usor continuitatea inca din secolul 2! Iar cei care au legat scrisorile fac parte din aceasta continuitate dovedita de biserica ortodoxa si de istorici!
Reply With Quote
Vechi 28.10.2012, 00:53:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ei bine, asteptati-va sa vi se suna si problemele pe care le aveti.
Da, dar nu de la persoane care nici pe departe nu se remarca prin discernamant, luciditate, calitatea rationamentului.

Citat:
Mai bine vi le spune un sectant in viata asta, macar aveti pe cine injura, decat sa vi le spuna Hristos cand veti ajunge dincolo. Am recunoscut si problemele cultului meu, dar va faceti intentionat ca uitati.
Nu exista "problemele cultului", sunt problemele omului, si pentru asta este o judecata particulara (este si una universala) la care si tu ai sa ajungi candva si o sa ai niste raspunsuri de dat.

Deci nu inteleg pentru ce preocupari generalizatoare in dreptul altora, care nici nu cad tocmai fericit pe subiect, ca sa zic asa.

Citat:
In ce priveste cautarea mea dupa Hristos, buna sau rea, nu aveti instrumentele sau obiectivitatea necesare pentru a o analiza. Dar va puteti amagi gandind ca stiti totul.
De mirare ca in timp ce spui asta, ai convingerea ca tu in schimb ai avea aceste instrumente pentru a analiza pe a altora.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2012, 01:45:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
OK, nu știu cât de tipic adventist o fi, dar pe acest subiect ai reușit în sfârșit să mă plictisești

Am spus că nu am dovezi că se practica peste tot 100%, nu era vorba de zecime... în fine, chiar ești plictisitor... precis e ceva "tipic adventist"?
Confuzie voluntara sau nu, reiau intrebarea ca se pare ca ai pierdut-o din vedere.

Poti dovedi cu Noul Testament ca:

1. In Biserica NT se platea zeciuiala?
2. In Biserica NT se foloseau zdranganitorile care le folositi voi astazi?

Daca raspunsul este afirmativ, te rog citat.
Daca raspunsul este negativ, ai macar bunul simt sa admiti ca aveti destule practici nebiblice si ca "Sola Scriptura" este doar de fatzada.

Citat:
Sola Scriptura, nu înseamnă "Sola NT"

Sola Scriptura, nu înseamnă "Sola NT" Ai priceput acum?
Dar ce mai inseamna? Nesfanta Traditie adventista?

Ca pe de alta parte, poti veni si cu referinte din VT despre ce se practica sau nu in Biserica NT, dar ma indoiesc ca vei reusi.

Citat:
Cine stabilește "unde trebuie", cine hotărește normele metodologice? Cumva AlinB? Ar fi un dezastru!
S-ar putea sa fie, daca mi-as face propria "biserica" cu pretentii de tip AZS.
Dar deocamdata "biserica" mataluta este in postura asta.

Citat:
Și ca să încheiem subiectul cu instrumentele muzicale: Biserica Noului Testament funcționa la început în sinagogi, apoi odată cu începerea prigoanei în casele credincioșilor. În sinagogi se foloseau instrumentele muzicale (cum s-a văzut), iar în case, cei care le posedau, le foloseau. E cât se poate de logic.
Serios.

Adica la inceput, evreii si crestinii isi tineau fiecare cultul lor, separat in cate un coltz (ca dupa tine, ambii faceau asta sambata) si fara nici o urma de cearta, impartind frateste instrumentele muzicale si eventual cantand impreuna.
Cand a fost asta?

Si deci prespunem ca le aveau, si deci logic sa presupunem ca le foloseau, ca ii apuca asa un dor de cantat si dansat cand se gandeau la jertfa lui Hristos, de numa', deci logic, cam asa inteleg adventisti "Sola Scriptura".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32