![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma bucur tare mult de faptul ca chiar daca nu reusim sa dialogam mai mult (din cauza convingerilor personale, a lecturilor uneori diferite mult si poate chiar si a nivelului diferit de practica duhovnniceasca) pe teme religioase totusi putem evita sau stopa incipient o polemica nefolositoare nimanui . Va rog sa ma intelegeti si sa ma iertati ca nu voiesc absolut deloc sa ma maresc pe mine , sa cistig vreun ascendent asupra dvs. sau sa dau de inteles cuiva ca eu sunt "vocea ortodoxiei" si ca ce zic eu ... este eternul adevar . Sunt limitat in propriile mele idei si mentalitati mai ales din cauza ca nu voiesc sa fiu mai rivnitor si mai smerit, mai intelegator si mai iertator . Cei mai cistigati ortodocsi sunt cei care stiu sa asculte si sa taca . Fara a intelege prin aceasta ca asa abjura de la convingerile sale religioase. Cred ca marturisim ortodoxia adevarat numai atunci cind o traim neconditionat , desigur, fara a trai falsuri si nu mai ales cind o filosofam . Aparentele legate de mine (daca ele ar fi contrare la ceea ce afirm) sunt inselatoare desi eu ma tot lupt cu ele . Ma bucura mult ingaduinta si fratietatea pe care o marturisiti , limbajul si atitudinea ! Eu nu v-am retinut pina acum cum ca ati fi "epatat" cu ceva neplacut , motiv pt. care am si intrat in dialog cu dvs. fara prejudecati. Si ma bucur ca ne putem desparti frateste , adica , chiar daca nu am putea sa ne iubim (sa zicem asa !) macar ne suportam/toleram si mai ales nu nutrim sentimente nelalocul lor unul asupra celuilalt ! Pt. toate acestea , care ar fi putut sa va deranjeze , va rog sa ma iertati , iar daca va veti mai aduce aminte de numele meu va rog sa rabdati si sa spuneti cea mai scurta rugaciune si pt. mine , spre mila si iertare divina ! Sa fim binecuvintati cu pace si bucurie ! NB: 1. nu am la indemina un parinte magistral din care sa va citez o parere despre sfirsitul creatiei umane , dar din ceea ce cunosc eu , din citeva cuvinte luate de ici si colo si puse cap la cap, c r e d ca sfirsitul creatiei este Eva. 2. sunt mirean dar f. apropiat de viata/mediul monahal .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 01.11.2012 at 10:31:59. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|