Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2012, 09:38:33
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul

Totusi in acest link nu este raspunsul la intrebarea mea:
"Spune-mi te rog care sunt principiile ortodoxe cu privire la a pretinde virginitatea de la un/o potential partener/partenera? "
Religia ortodoxa, pe care tu nu o cunosti, pretinde fecioria pana la casatorie.

Mergi mintenas si discuta cu un preot !
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:35:29
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bizantina Vezi mesajul
Religia ortodoxa, pe care tu nu o cunosti, pretinde fecioria pana la casatorie.

Mergi mintenas si discuta cu un preot !
Voi nu pricepeti ce intreb?

Cred ca o sa desenez:

1 .Avem individul X si individa Y.
2. Individul X face curte la individa Y.
3. Individul X vrea ca individa Y sa fie virgina
4. Individu X intreaba individa Y daca este virgina

Eu sunt de parere ca individul X face un gest imoral intreband individa Y daca este virgina. Asta am zis!

Nu am nimic impotriva virginitatii ci impotriva gestului de a judeca omul pe baza trecutului sau moral (mai ales in contextul in care din punct de vedere sexual orice om este vulnerabil) chiar si intreband un om daca "a facut-o sau nu a facut-o".

Nu mai chiuli te rog frumos de la cursul de logica aplicata! Cred ca ce este aici te poate ajuta:
https://www.coursera.org/course/intrologic
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:45:52
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
Voi nu pricepeti ce intreb?

Cred ca o sa desenez:

1 .Avem individul X si individa Y.
2. Individul X face curte la individa Y.
3. Individul X vrea ca individa Y sa fie virgina
4. Individu X intreaba individa Y daca este virgina

Eu sunt de parere ca individul X face un gest imoral intreband individa Y daca este virgina. Asta am zis!

Nu am nimic impotriva virginitatii ci impotriva gestului de a judeca omul pe baza trecutului sau moral (mai ales in contextul in care din punct de vedere sexual orice om este vulnerabil) chiar si intreband un om daca "a facut-o sau nu a facut-o".

Nu mai chiuli te rog frumos de la cursul de logica aplicata! Cred ca ce este aici te poate ajuta:
https://www.coursera.org/course/intrologic
Adevarat si te sustin. Exact parerea asta o am si eu. Chiar nu stiu cum, ca barbat, poti afla despre o femeie daca este virgina sau nu. Dupa cum am mai spus-o, orice femeie cu demnitate s-ar simti jignita daca la prima, a doua intalnire, un barbat ii pune o astfel de intrebare. Logic, ca femeie, este sa te simti placuta/iubita pentru ceea ce ai in suflet si in minte, nu sa simti ca mandatorie pentru continuarea unei relatii este fecioria.
Apoi daca te indragostesti de o femeie si afli dupa un timp, in cadrul unei discutii naturale, ca nu este virgina, ce faci?
Multe persoane cred ca doar persoanele care nu mai sunt virgine gandesc asa. Dar rog, feciorii si fecioarele sa se gandeasca un pic. Cum te simti cand la prima intalnire esti intrebat la asa ceva? Cum te simti daca dupa ce raspunzi "Da, sunt virgin/a", ti se spune "Foarte bine, pentru ca eu vreau neaparat ca viitoarea sotie/viitorul sot sa fie virgin/a, altfel nu mai discutam". Cum te simti?
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:50:26
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Dupa cum am mai spus-o, orice femeie cu demnitate s-ar simti jignita daca la prima, a doua intalnire, un barbat ii pune o astfel de intrebare.
Daca raspunde la vreo intrebare similara la a 2-a, a 3-a... sau la a n-a intalnire ori e proasta ori e naiva!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:51:31
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Implicit

Citat:
Nu am nimic impotriva virginitatii
Da? ma bucur! inceputul este bun.

Dar stii, intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi. La fel si cu fecioria.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:59:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bizantina Vezi mesajul
Da? ma bucur! inceputul este bun.

Dar stii, intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi. La fel si cu fecioria.
Si te-ai simti bine sa stii ca principala ta virtute in ochii unui barbat e fecioria? Te-ai simti bine sa stii ca a ajuns cu tine, doar pentru ca celelalte fete nu sunt fecioare? Te-ai simti bine sa nu fi intrebata ce ai studiat, ce carti iti plac, la ce Biserica mergi, ce duhovnic ai, ce oras preferat ai dar sa fi intrebata daca esti virgina? E de neinchipuit ca un barbat sa te intrebe de existenta himenului, dar sa nu stie ce nume de familie ai:)))
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 16:15:59
dumitrucelmare2000 dumitrucelmare2000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

In studentie am intalnit astfel de cazuri referitoare la acest topic si unele din ele chiar m-au surprins. Imi amintesc de un caz in care un baiat din an mai mare avea prietena cu noi in an si dupa ce s-a culcat cu ea i-a spus ca nu se casatoreste cu ea pentru ca nu a fost virgina apoi povestea la toata lumea din facultate ca s-a culcat cu ea. Am cunoscut si un caz in care un tip ii cerea unei fete sa se culce cu el pentru ca i-a spus ca nu mai este virgina. Cel mai mult m-a impresionat insa cazul unui coleg cu un an mai mare si bun prieten care mi-a spus ca el daca doreste virginitate nu o cauta in alta parte ci o pasteaza pe a lui. Cu alte cuvinte voia sa nu se culce cu nici o fata pana nu se casatoreste. Si-a facut o prietena, i-a impartasit acesta dorinta a lui, nu a intrebat-o niciodata daca este virgina si dupa vre-o 2 ani de relatie s-au casatorit. Fiindu-mi prieten foarte apropiat mi-a spus ca fata nu a fost virgina, acest lucru nu l-a deranjat dar ca si-a dorit sa descopere asta doar dupa ce s-a casatorit.
Acum sunt fericiti si au impreuna un copil.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 16:27:21
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
...
Frumos! Respectul e tot ce conteaza!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 17:08:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
In studentie am intalnit astfel de cazuri referitoare la acest topic si unele din ele chiar m-au surprins. Imi amintesc de un caz in care un baiat din an mai mare avea prietena cu noi in an si dupa ce s-a culcat cu ea i-a spus ca nu se casatoreste cu ea pentru ca nu a fost virgina apoi povestea la toata lumea din facultate ca s-a culcat cu ea. Am cunoscut si un caz in care un tip ii cerea unei fete sa se culce cu el pentru ca i-a spus ca nu mai este virgina. Cel mai mult m-a impresionat insa cazul unui coleg cu un an mai mare si bun prieten care mi-a spus ca el daca doreste virginitate nu o cauta in alta parte ci o pasteaza pe a lui. Cu alte cuvinte voia sa nu se culce cu nici o fata pana nu se casatoreste. Si-a facut o prietena, i-a impartasit acesta dorinta a lui, nu a intrebat-o niciodata daca este virgina si dupa vre-o 2 ani de relatie s-au casatorit. Fiindu-mi prieten foarte apropiat mi-a spus ca fata nu a fost virgina, acest lucru nu l-a deranjat dar ca si-a dorit sa descopere asta doar dupa ce s-a casatorit.
Acum sunt fericiti si au impreuna un copil.
Foarte elocvente toate exemplele. Mai ales ultimul, chiar m-a impresionat. Un om de mare caracter, prietenul dumneavoastra. Speram sa dam mai des peste astfel de persoane.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 18:20:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Am sesizat ca se poarta discutii despre acelasi subiect pe mai multe threaduri paralele .
Asta insemneaza ca ori exista un interes atit de mare de nu mai poate fi stavilit ori ca multi surzi doresc neaparat sa vorbeasca intre ei .
Dar in esenta , asta este treaba fiecaruia .
Observ insa ca ispititorul se plimba prin acest fir dupa bunul lui plac , ba chiar imbracat in smoking si fumind havane daruite de crestini .

Se vede lesne de tot ca atunci cind omul este intrebat de pacatele lui (pierderea virginitatii in desfriu- ca altfel nu se pierde) se aprinde f. tare , se minie rau . Cade intr-o stare de greta indubitabila si incepe sa cugete in felul lumii : este nepoliticos sa te interesezi de asa ceva ! cum poti suporta o asemnea intrebare ? ; de ce nu ma intreaba ce carti citesc? ; daca merg la biserica ? etc.
Nu amestecati inteligenta si preocuparile culturale cu fundul omului ! Si nici biserica cu preocuparile cazute ale omului indiferent !
Sunt destui inteligenti si eleganti care desfrineaza de rup , dar cu perdea , cica cu "eleganta"; cu cit urci pe scara sociala , cu atit perversiunile si desfrinarea are forme mai accentuate si mai frecvente .
Multi dintre ortodocsii care merg la biserica si care au un duhovnic , cad mereu in tot felul de pacate (ca daca nu s-ar intimpla astfel , intr-un an acestia ar ajunge sfinti , ori nu este chiar asa pt. ca cei mai multi murim fiind tare departe de sfintenie), iar desfrinarea este unul dintre ele fara a fi foarte rar, ci din contra.
Desfrinarea este cea mai mare plaga a umanitatii din toate timpurile . Ba au fost timpuri , si acum este iar timpul, cind aceasta a fost ridicata la mare cinste !
Nu este o garantie ca daca esti un curatel si un igienic, un citit si un cult , un manierat si un pedant nu esti si un desfrinat sau macar ca uneori nu mai cazi in acest pacat !
Numai cine nu a avut de furca cu pacatul desfrinarii nu stie ce inseamna acesta !
Dracul desfrinarii este unul f. prezent in viata omului, mai ales tinar, si il chinuie pina la batrinete in multe feluri .
Pe acesta , spun parintii patericului, ca nu l-a invins nimeni pina in ziua de astazi luptindu-se cu el, ci doar fugind de el !
Daca nu fugi de el mincind pamintul si vrei mai intii sa fi elegant , politicos , manierat , crezind ca poti stapinii orice situatie care te invirte pe linga desfriu te trezesti azvirlit in defrinare exact atunci cind te astepti mai putin !

Omul, in obiceiul lui curent, face pacate cum vrea el si pe care le vrea ! Se pune de bunavoie in situatii penibile , facind aceste pacate, se umple de ridicol dar , culmea lipsei smereniei si a credintei indubitabile, ar vrea ca nimeni sa nu il intrebe de asa ceva ! Ar vrea ca lumea sa uite aceste situatii iar el sa para acelasi om de onoare si pe deasupra si bun crestin . Adica sa minta (din desfriul neasumat, nepocait, dracul il impinge in alt pacat , al minciunii si al fariseismului !)
Numai ca lumea , dupa ce afla pacatele tale , ti le va aminti ori de cite ori vrea ea , fara a te intreba pe tine daca iti place sau nu !
Lumea nu te-a intrebat nici cind ai savirsit pacatul si nu te intreaba niciodata nici daca iti convine sa te tina ca famat cit vrea ea .
Sa ti minte frate cresti , ca atita timp cit traiesti printre oameni va trebui sa iti si suporti public pacatele pe care le faci fiindca asa voiesti tu sa le savirsesti, sa ti le asumi ! Sa ti minte ca crucea ta se duce la vedere si nu in ascuns !
Ia ginditi-va ca la inceputul crestinismului (primele 200 de ani) spovedania era publica , adica se facea cu voce tare .
Cum te-ai simti daca si astazi ar fi la fel cind tu doresti sa apari in fata lumii altfel decit esti tu ?

Daca ai ajuns frate crestin sa te rusinezi de pacatele tale , este un lucru bun , caci poate insemna ca te-ai horarit sa pui capat pacatelor ; astazi la unul , miine la altul , poimiine la inca unul si tot asa pina ce vei prinde miros de crestin adevarat .
Dar daca rusinea ta nu este duhovniceasca ci este draceasca si te indeamna sa minti, sa te ascunzi , sa te dai atins chipurile ca esti afrontat, atunci sa sti ca nu ai nici un cistig pe calea mintuirii si inca esti robit de siretlicurile satanei .

Este adevarat ca despre pacatele noastre (toate si nu numai despre lipsa virginitatii) nici nu procedam si nici nu admitem sa discutam cu usurinta (pt. ca avem legaturi de la ispititorul) dar atunci cind fratietatea arata sansa imprietenirii mai strinse (exceptind o casatorie)sau chiar cind se pregateste intrarea in casatorie acestea trebuiesc vorbite, discutate, fara rezerve indiferent ce parere isi face celalalt despre noi .
Dac nu procedezi astfel si prietenia si cu atit mai mult casatoria se cladeste pe nisip netrainic !

Este mult mai de pret sa marturisim totdeauna Adevarul si dreptatea si sa ne asumam pacatele facute,pt. ca asa am vrut noi , decit sa inteleaga fratii , si lumea toata, ca noi nici nu am inceput sa fim crestini, adica nici macar nu ne-am invatat ce ste si cum se marturiseste intotdeauna numai adevarul !

Last edited by zaharia_2009; 11.11.2012 at 18:29:25.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19