![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
După ce a fost plătită datoria externă a României toți, dar absolut toți eram convinși că magazinele vor fi pline, că vom avea căldură, apă curentă caldă măcar odată pe săptămână, tv mai mult de patru ore și ce cumpăra cu banii munciți. Se construia prea mult cu oameni duși cu forța de prin sate, armată și închisori. Eu și soțul acum avem pensii de nici 200 eur dar avem centrală, apă caldă mașină de spălat automată, suntem ,măncați și îmbrăcați, dăm și la biserică și uneori la cei mai săraci ca noi. Dumnezeu are grijă de noi iar noi nu uităm să-i mulțumim în fiecare zi. Toată lumea fura (mai ales la țară) iar pușcărie făceau foarte puțini pentru asta. Bișnițarii și valutiștii atunci erau prosperi iar după 89 au devenit senatori. E mare lucru să ai dreptul la liberă exprimare. Dacă cele spuse influențează măcar o persoană e un progres. Înainte era foarte greu să publici o carte dacă nu aduceai osanale regimului. Acum poate oricine scrie și publica. Acum există metode contraceptive dar familia, școala și biserica nu fac educație tinerilor suficientă. Au fost atunci nenumărate drame care s-au datorat "Decretului". Doctori și moașe s-au îmbogățit atunci făcând avorturui ilegale prin cabinete improvizaze și prin case. Părintele Iustin legat de nașterea de prunci mi-a spus "să facă ei copii că va avea grijă Dumnezeu să aibă cu ce-i crește" În anii de după 89 îți era frică să spui că ai fost comunist că te luau la bataie. Nici în biserică nu erai privit cu ochi buni de parcă ai fi fost râios. Ce nestaornic este românul! Despre biserica de atunci mai bine tac. Da erau și comuniști pe funcții care aveau credință în Dumneze. Să mă ierți Alin dar nu mă așteptam la tine să vii cu asemenea argumente. Ți-am respectat mereu opiniile dar acum ești în mare înșelare. Last edited by dorinastoica14; 12.11.2012 at 16:03:53. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 12:35:56 |
| Nicolae Ceausescu si Muntele Athos | Marius22 | Generalitati | 16 | 22.02.2014 17:03:38 |
| L-au deshumat pe Ceausescu | sergiu | Generalitati | 37 | 27.07.2010 21:01:13 |
| 15 IANUARIE.Se naste o stea | iulyaan | Generalitati | 50 | 15.01.2009 10:08:54 |
|
|