![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Când zici "toți" ce înțelegi? Ortodocși, catolici, protestanți, neoprotestanți? Sau ce? Asta ca să știm despre ce vorbim.
|
||||
|
||||
![]()
...mântuirea este dar făcut omului de către Dumnezeu. Cum ar putea fi monopol al cuiva dintre oameni.
Dumnezeu a creat omul, parcă așa scrie Biblia, nu a creat găști de oameni, unii mai buni decât alții. Eu cred că mântuirea este un dar căruia, întocmai botezului, nu îi putem citi tainele. Fiecare să avem grijă de sufletul nostru și mai puțină grijă despre cum vom fi judecați. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
corect amice, foarte corect spus
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dreptul la mântuire îi este dat omului. Faptul că, prin cult, știm mai mult sau mai puțin despre asta, e altceva. Agresivitatea dvs, care spune că cine nu s-a născut pe pământ ortodox este sortit pieirii în veci, este deplasată. Mântuirea este a tuturor. Suntem datori cu o viață, nu cu circumstanțele în care ne naștem și Dumnezeu nu limitează mântuirea decât la faptele oamenilor.
|
||||
|
||||
![]()
a propos
oare de ce refuzați să scrieți în limba română, respectiv cu diacritice?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci nu e propriu-zis un refuz... ci mai degraba o cutuma. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pentru ca fiecare om a pastrat chipul lui Dumnezeu, chiar daca s-a degradat dupa cadere, toti oamenii au ce este necesar pentru a accede la conditiile mantuirii. Pentru ca Domnul ne-a dat si conditiile mantuiri, ar fi fost fara rost sa nu primim prin revelatie ceea ce era de fapt cel mai important lucru, cum ne putem mantui. Cum poate primi cineva credinta aflam din povestea cu Sutasul Corneliu: ingerul ii spune ca datorita faptelor si rugaciunilor sale a primit indurare de la Domnul sa vina in Biserica Sa. Tot asa ne spun si sfintii, ca faptele nu sunt mantuiroare, doar faptele insotite de credinta in Hristos. Dar, cum descrie si sf. Serafim de Sarov, faptele bune ajuta la primirea adevarului si luminare, ca omul sa poata sa vina in Biserica. Poate sa se afle in orice colt al lumii, fapte bune poate face oriunde, vorbesc cu un ortodox din Indonezia, si-au construit o biserica ortodoxa acolo, si-au pictat icoane, acum au si preoti. Toti se pot mantui, dar nu toti fac asta. Despre intamplare, stim ca nimic nu este la intamplare, Bunul Dumnezeu prin Pronia Sa are grija de tot, cele bune sunt d ela El, iar cele rele le ingaduie dupa un plan. Asadar nu e deloc la intamplare ca Sf. Apostol Andrei a propovaduit in Dobrogea si ca oameni de acolo au devenit crestini. La fel cum nu e o intamplare ca stramosii nostri au ramas ortodocsi, chiar cu pretul vietii, trebuie sa avem respect pentru ei. Si cand propovaduiau Apostolii unii nu doreau sa asculte, a fel au fauct si evreii cand a venit Iisus. Nu insemna ca daca cineva se naste in Romania si e botezat ortodox se si mantuieste. Acum legat de mantuire, doar daca doriti sa aflati adevarul, Sf. Ignatie Briancianinov da un raspuns detaliat exact unei astfel de intrebari: http://www.impantokratoros.gr/despre_erezie.ro.aspx Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu stiu ce intelege fiecare prin "ortodoxie", dar daca prin "crestinism" intelegem toti acelasi lucru atunci unirea credintei se refera la aderearea la crestinism. [....] Eu am replicat ca m-am lamurit cu religia si cu biserica, iar el mi-a raspuns: <Dar eu nu te-am trimis la biserica, eu ti-am urat sa il descoperi pe Hristos.>" [...] La un moment s-a ivit ocazia sa le spun ceva in genul: <<Numai Dumnezeu stie Adevarul.>> Si acum, atentie la raspunsul pe care ei l-au dat : <Ba nu. Ortodoxia este adevarul.>" Si va spun ca, asistand la aproape 2 ore de teologhisire intre ei, sunt convins ca intre ortodoxia mea si ortodoxia lor e o mare diferenta. Sau, pasajul urmator te-a facut sa ma consideri ecumenist!... Tragedia omenirii vine din aceea ca sunt destui cei care fac negot cu Harul lui Dumnezeu si cauta sa detina monopolul cunoasterii pentru "castig urat". Din cauza unora ca acestia sunt toate dezbinarile si galceava. Sau sa fie faptul ca mi-ai trunchiat mesajul si ai scos pasaje din context, ca sa demonstrezi ceva ce nu exista? Urat! Foarte urat! Despre ochiul rau care vede cele rele, ai auzit? Last edited by leonte; 14.11.2012 at 19:30:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre : Ortodocși, catolici, protestanți, neoprotestanți... eu nu stiu ce inseamna aceste cuvine, in fapt; dincolo de sensul din dictionare. Last edited by leonte; 14.11.2012 at 19:34:37. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|