![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce ma face sa cred ca sufletele copiilor avortati sunt mantuite? Pai nu stiu, ce ziceti de glasul inimii? Ce ziceti de un minim bun simt? Pe astea doua ma bazez. Daca nar fi asa, daca Dumnezeu ar creea sufletele noi care sunt avortate si daca ele ar ajunge in "focul vesnic", la suferinta pentru eternitate, atunci eu nu vreau sa merg in Rai. Mai bine ma duc in Iad cu aceste suflete, mearga altii in Rai. N-as putea sa il mai iubesc pe Dumnezeu. Mai departe, problema nu trebuie reformulata. Si problema pe care am pus-o eu si problema pe care a-ti semnalat-o dumneavoastra sunt valide. Legat de "caracterul aparent nedrept al Dogmei Pacatului Original". In primul rand, asa este, actiunile celorlalti au efect asupra noastra, de multe ori un efect rau. Insa, nu uitati ca suntem aici pentru o perioada finita si scurta de timp. Mai mult, nu uitati ca, exceptand cazuri extreme, cei mai multi dintre oameni gasesc la fel de multe motive de bucurie aici pe pamant la fel ca si de tristete. In al doilea rand, da, sistemul economic este nedrept. Spuneti-mi, de unde e ideea de proprietate, de la Dumnezeu sau de la dracu? Nu vine ea din mandrie? O mica poveste: s-au dus oamenii albi la shamani si le-au spus "Vrem sa cumparam pamantul vostru", iar samani sau tras la o parte si si-au spus intre ei "Astia-s nebuni? Cum sa fie pamantul al nostru? Noi suntem al pamantului!" Cam asa e. Nu puteti sa folositi mostenirea de bani sau a situatiei materiale ca un termen de comparatie pentru ideea pacatului stramosesc. - "Faptul ca o prostie facuta de tata are asemenea consecinte asupra fiului sau, posibil chiar asupra unui intreg lant de erezi, ni se pare cel mai natural lucru din lume, asa cum ni s-ar parea natural si ca toti sa se bucure in cazul contrar." Nu, mie nu mi se pare natural pentru ca insasi ideea proprietatii e diabolica! Mai departe, mi se pare ca sustineti ca m-as revolta impotriva lui Dumnezeu datorita mostenirii pacatului original. Nu este asa. Ma revolt impotriva ideii cum ca ar fi asa, impotriva dogmei. Cu ce e vinovat Dumnezeu daca dogma e gresita? N-are nicio legatura. - "Oare nu ar fi Dumnezeu nedrept sa ne tina o eternitate huzurind in rai, numai si numai in baza meritelor unui stramos indepartat al nostru " Dar oare este drept ca Adam sa fie pus in Rai fara incercarea vietii pe Pamant (deci fara a avea un merit), in timp ce noi pe pamant trebuie sa ne castigat acest lucru (deci meritat)? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 14:08:14 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 11:10:18 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|