![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite aici: http://www.icr.org/article/429/ Si aici: http://www.clim-past.net/7/203/2011/cp-7-203-2011.pdf Si o incercare de traducere in romana: http://www.lovendal.net/wp52/paradox...va-mii-de-ani/ Daca totusi poti intelege suficient limba engleza, iti recomand primele 2 articole. Lovendal este o sursa...controversata. Dar poti sa citesti articolul lui mai intai, ca preview in limba romana, apoi sa treci la cele 2. Spor!
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
|||
|
|||
![]()
Ei, arătați-mi la care Sinod s-a stabilit dogmatic că Pământul are 7000 de ani.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cunoasteti si d-voastra raspunsul :) Nu putea stabili sinodul ca pamantul are 7000 de ani. Tendinta asta de a elimina taina si a reduce credinta la ceva apropiat de stiinta marginita e specifica protestantilor, deci nici nu trebuie sa dau un search pe google, sunt sigura ca un protestant a venit cu propunerea asta, numai el putea gandi in maniera asta. Instinctul imi spune ca e un american, desi nici cercetatorii britanici nu se lasa mai prejos
![]() Last edited by ioanna; 18.11.2012 at 17:05:39. |
|
||||
|
||||
![]()
tocmai am citit un articol luuuung, crestinortodox.ro, despre cronologia biblică, în care se arăta clar, că nu există o poziție oficială a Bisericii în acest sens. nici măcar la un sinod local.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
primul care a calculat distanță în timp de la momentul creației, a fost Julius Africanus pe la anul 215. sursa: http://www.crestinortodox.ro/istoria...ica-70566.html |
|
||||
|
||||
![]()
Uneori nu cititi intrebarea si va grabiti sa raspundeti. Era vorba de varsta (geologica) pamantului.
|
|
||||
|
||||
![]()
și care era intrebarea?!
|
|
||||
|
||||
![]()
N-am afirmat asta. Mai degrabă pe atei i-ar induce, nu pe creștini.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Întâia vârstă a lumii: de la facerea lui Adam până la potop, după Septuaginta - 2262 ani A doua vârstă: de la potop până ieșirea fiilor lui Israel - 1632 ani A treia vârstă: de la ieșire până la zidirea Templului în anul al 4-lea al domniei lui Solomon - 601 ani A patra vârstă: de la zidirea Templului până la risipirea lui, robia Ierusalimului - 424 A cincea vârstă: de la risipire până la întâia venire a Domnului nostru Iisus Hristus - 589 => 2262 + 1632 +601 +424 +589 = 5508 ani 5508 ani + 2012 ani (anul curent) => 7520 ANI O primă consecință a celor de mai sus a fost deturnarea percepției bisericești tradiționale asupra timpului și înlocuirea ei treptată cu o cronologie seculară, științifică și politică, ce se deosebește radical și subminează periculos bazele credinței ortodoxe. Pe această zonă – primele zile ale creației până la căderea lui Adam – se pot broda oricâte presupuneri fanteziste și oricâte sume de ani, ceea ce convine de minune unei gândiri evoluționiste. Astfel s-a mers de la infinitatea vechimii universului (materialism ateu) până la recenta teorie a „Bing-Bang-ului” ce indică o vechime de aproximativ 16 miliarde de ani Învățătura eretică a evoluționismului are nevoie de o durată uriașă de timp, dacă s-ar putea chiar una infinită, așa cum ne învățau marxiștii atei. Acum și aceasta teorie a căzut și s-a înlocuit cu o altă născocire, așa numitul „Bing-Bang” și consecințele acestuia ... Last edited by neica_nimeni_altul; 18.11.2012 at 18:55:41. |
![]() |
Tags |
evoluționism teist, geocentrism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
Ce este o erezie ? | STEPHAN | Dogmatica | 16 | 15.06.2012 17:58:42 |
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie | colaps | Generalitati | 217 | 27.09.2010 14:37:40 |
Este islamismul (musulmanismul) o erezie ariana? | mihailt | Generalitati | 24 | 01.08.2010 13:17:27 |
|