Citat:
În prealabil postat de AlinB
De asta mult si bine ai sa traiesti in trecut, printre lucrurile imaginare pe care le idolatrizezi.
Tocmai asta este beleaua, sentimentele care scapa de sub controlul ratiunii.
Cand se dezvolta sub controlul ratiunii - avem de a face cu o relatie frumoasa, armonioasa, care duce la casatorie, o casnicie fericita, copii, etc.
Cand se dezvolta in afara ratiunii - atunci vorbim de romantism gol, o relatie ratata, suferinta, suferinta care nu trece, iarasi suferinta, esec.
Pentru ca sentimentele au devenit un idol iar ratiunea a fost lasata deoparte.
Asa au crezut (la inceput) si cei care au ajuns pana la urma la concluzia cu sacul de sare.
Tu ai avut totusi norocul ca n-a trebuit sa ajungi atat de departe.
Altfel, pe langa o relatie ratata ar fi fost si o viata ratata, cel putin din puctul asta de vedere (familie, copii).
Asa, mai ai inca ceva timp.
"ascutimea" (greu de spus in acest caz "profunzimea") sentimentelor nu sunt neaparat masura autenticitatii lor.
Ba uneori chiar dimpotriva..
Ramane pentru ca vrei tu sa ramana, pentru ca vrei sa mai storci (sentimental) ce si cat se poate din acest esec, dar dupa cum vezi, ce ramane la sfarsit (atunci cand nu te opresti la timp) este doar o zeama amara.
Atentie, sentimentalismul este la fel de adictiv ca si drogurile.
Si are si un impact nefast asemanator.
Tocmai asta este si reteta nefericii.
O data ce vei repune mintea in functie si vei dori sa vezi realitatea, lucrurile se vor limpezi de la sine.
Atunci el are un handicap.
Chiar nu e dragoste de mama. E dependenta si ascultare oarba, a unui om care in 32 ani nu a reusit sa-si dezvolte o personalitate autonoma si ambitia de a avea o viata, o familie.
Dar bine macar ca reuseste sa seduca femei, chiar si de 28 ani, cand se prespune ca femeia ar avea mai multe si mai realiste pretentii de la un barbat, nu s-ar lasa dusa chiar asa usor de nas.
Poate de asta si-a permis sa dea cu piciorul la o relatie gandindu-se ca nu-i va fi greu sa gaseasca alta, poate mai frumoasa, mai tanara, cu venituri mai mari, de familie mai buna, etc. - cine stie ce criterii i-a mai implementat maicasa.
Deci nu mai zic cat de bolnava e "dragostea" mamei pentru fiu daca produce astfel de rezultate dupa 32 ani..
P.S.
N-ai spus cate zile/ore v-ati vazut efectiv in astia 2 ani si jumatate.
|
Foarte multe momente frumoase, distanta nu e asa mare.
Nu am momentan puterea de a judeca toate cele zise de tine, cat ai dreptate si cat nu, poate sa fie 100% sau 0%. Stiu doar ca este cel mai sensibil si delicat barbat din cati am intalnit, poate prea sensibil, poate tocmai asta e defectul lui. Poate prea sensibil sa isi destrame legatura cu singura membra din familie pe care o mai are, mama lui.
Si sa sti ca nu fabulez cand spun asta, un barbat care plange pentru ca iubita lui pleaca de langa el o perioada chiar iubeste. Putea bine mersi sa imi faca promisiuni ca va fi bine, in continuare, insa el a preferat sa imi dea drumul crezand ca imi va fi mai bine fara el, tocmai pentru ca a ajuns la concluzia ca nu imi poate oferi nimic si nu ne putem intemeia o familie. Cred ca si el sufera mult, pentru un barbat probabil e cel mai dureros si frustrant lucru, sa se simta incapabil si neputincios.
Cine stie, poate gresesc. Oricum iti multumesc ca incerci sa ma convingi. Si eu imi doresc sa pot sa am o parere proasta despre el, as trece usor peste si as astepta ca Dumnezeu sa imi scoata in cale pe cineva potrivit mie. Insa nu pot, nu gasesc nimic.
Crezi ca nu am incercat toate variantele? Problema nu este de ieri, de o luna ma chinui incerc sa ma conving singura, sa ma impac cu ideea, nu stiu ce sa mai fac.
Si nu erau iluzii, chiar ne-am gandit cum sa facem, am fost si la cateva interviuri sa ma mut si in final am renuntat pentru ca nu am gasit ce imi doream iar neintelegerile cu mama lui incepusera deja.