Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nici eu nu înțeleg tot, însă avem Cartea de căpătâi a fiecărui creștin ce ne poate lămuri în multe privințe.
Pe vremea aceea (pe vremea când trăia maica Domnului) Biserica Creștină nu ființa încă în catedrale, ci prin casele creștinilor cum citim în Noul Testament. 1 Cor.16,19; Col.4,15; Filimon 1,2.
Cât privește preoții, aceștia încă nu existau în creștinătate. Apostolii sub directa conducere a Duhului Sfânt, au organizat Biserica punând în comunitățile locale doar prezbiteri (numiți și "episcopi") și diaconi.
Nu putem da credit mai mare unei culegeri de povestiri religioase decât Sfintei Scripturi, iar Scriptura ne-o prezintă pe maica Domnului ca pe o femeie sfântă și umilă, nicidecum severă. Relatările inspirate din perioada de început a Bisericii (Evangheliile, Faptele Apostolilor, Epistolele și Apocalipsa) nu-i atribuie sf. Maria niciun rol [de conducere] în Biserică, mai mult decât atât: după înființarea și începerea activității Bisericii Creștine, nici măcar nu este pomenită decât de câteva ori și acolo doar în treacăt.
|
Osutafaraunu, spui ca citesti Biblia; atunci ai citit cu siguranta si Luca 1, 39-49. Ce se spune acolo printre altele? Iata iti spun eu:
Atunci a spus Maria:
"Mareste sufletul meu pe Domnul si se bucura duhul meu de Dumnezeu Mantuitorul meu, pentru ca a cautat spre smerenia roabei Sale.
Iata, de acum, ma vor ferici toate neamurile, pentru ca mi-a facut mie marire Cel puternic si sfant este numele Lui."
Sintagma vorbeste de la sine. Daca Dumnezeu i-a facut marire Fecioarei Maria, noi, oamenii de cate ori trebuie sa o vedem pomenita, ca sa ii aratam marirea ce i se cuvine si sa o fericim? Oare nu sunt suficiente aceste doua randuri? Cred ca sunt suficiente cu varf si indesat pentru cel, care crede ca Dumnezeu Fiul s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, asa cum marturisim in Crez.
Tu nu asa marturisesti in Crez, osutafaraunu?