Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2012, 10:32:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
cei mantuiti nu-i vad pe pacatosi, ca sa le fie mila de ei.
Prietene, s-a întors roata: dar cu Luca 16 cum rămâne?
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 10:33:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Cand am citit intrebarea asta, ma intreb daca faci sau pe prostu' cu mine!
Nu fac, ci chiar sunt! Mă poți lumina, sau...
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 10:41:31
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
O întrebare, cred eu, legitimă, plecând de la câteva dogme ale religiei creștine și de la o situație ipotetică, dar cu mare grad de probabilitate:

X ajunge în Rai, se mântuiește. Aceasta presupune fericirea veșnică.

X a avut familie, prieteni, cunoștiințe. Ca atare (și cu atât mai mult cu cât s-a mântuit, deci a fost bun creștin), X i-a iubit pe toți acești oameni - cu dragoste de fiu, de soț, de părinte, sau de prieten.

O parte (chiar și numai unul) din membrii familiei lui X nu se mântuiește - deci ajunge în Iad, la pedeapsa veșnică.

Întrebarea: Cum poate X să fie veșnic fericit în Rai, dacă o persoană pe care a iubit-o (tată, frate, fiu, fiică) se chinuie pentru întreaga veșnicie în Iad ?

Nota bene, ipoteza mea se referă la situația de după Judecata de obște, atunci când, conform învățăturii ortodoxe, nu mai este posibilă nicio schimbare în situația de fapt - cine e damnat, rămâne damnat.

Rugăminte - vă rog să tratați întrebarea mea cu seriozitate. Este o problemă care mă macină la modul real și serios.
Intrebarea e cine se poate considera demn de RAI, noi trebuie sa fim smeriti si sa nu ne gandim ca il meritam, pana si faptul ca ne punem problema dovedeste cat suntem de mandri.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 10:45:02
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu fac, ci chiar sunt! Mă poți lumina, sau...
Esti in stare sa argumentezi afirmatia ta ca este convenabil o oarecare "perpelire chinuitoare" a pacatosilor inainte ca ei sa moara?

Citat:
Din perspectiva lor e convenabil - ca să zic așa...

Si inca ceva!
Cand imi dai reply, nu mai adu in actualitate chinul vesnic fiindca nu despre el discut cu tine (asa ca sa nu mai divaghezi atat)! Despre asta da reply altora!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 10:59:08
Banned

Implicit

Citat:
Esti in stare sa argumentezi afirmatia ta ca este convenabil o oarecare "perpelire chinuitoare" a pacatosilor inainte ca ei sa moara?
Pare-se totuși că altceva am spus... ce să mai argumentez? Ai afirmat că "Nici macar din perspectiva umana a celor mantuiti care devin nemuritori nu conteaza diferentele... ", iar eu am spus că mersi fain, le dă mâna să le fie totuna! Normal că e nu contează diferențele... nu sunt în pielea lor... Asta e tot.

Citat:
Si inca ceva!
Cand imi dai reply, nu mai adu in actualitate chinul vesnic fiindca nu despre el discut cu tine (asa ca sa nu mai divaghezi atat)! Despre asta da reply altora!
OK, pe subiectul ăsta "să te las în pace". Am înțeles

Va trebui să-mi notez undeva toate subiectele astea să nu le uit...

Last edited by osutafaraunu; 13.12.2012 at 11:01:18.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 11:04:52
UNNOOM
Guest

Implicit

Apreciez stilul dumneavoastra de a evita abordarea directa a subiectului! Mecanimul crimestop isi face bine treaba uneori!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 11:27:42
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Am vazut un film odata,cu actori mari(Paul Newman,Jude Law,Tom Hanks).Se numea ,,Drumul spre pierzanie" dar era cumva,paradoxal,fix invers.Hanks,asasin platit,ajunge din sa fie cautat la randul sau pentru a fi ucis si singura lui grija era sa-si salveze baiatul.O replica din reclama filmului spunea fiecare tata este un erou pentru fiul sau.Hanks stia ca pentru el,cumva,este prea tarziu sa mai poata scapa,din mai multe motive si atunci alege sa-si izbaveasca cumva fiul,sa nu-i calce pe urme,sa nu aiba aceiasi soarta,sa ajunga in Rai chiar si fara el.Intr-un dialog cu Paul Newman(eroul negativ)acesta spune: ,,Stii,noi am trait cum am vrut si exista o singura garantie:nici unul dintre noi nu va vedea Raiul".Hanks raspunde: ,,Fiul ar putea sa-l vada".In final,cu pretul vietii sale reuseste sa-i ofere fiului o alta sansa,nu un drum spre pierzanie ci unul spre izbavire,spre o viata normala,chiar daca pentru asta,el,ca tata,a trebuit sa ramina pana la capat ceea ce fusese.Pentru personajul intruchipat de Hanks,Raiul chiar si fara el dar cu fiul sau in el,era tot ce si-ar fi putut dori,o viata noua,fara greselile tatalui care cumva alesese sa plateasca pentru ele cu tot doar pentru a-si salva fiul.Drumul spre pierzanie(oare?) al tatalui a fost paradoxal drumul spre izbavire al fiului.Topicul acesta,cumva, mi-a adus aminte de acel film.
frumoasa idee.
Vechi 13.12.2012, 12:49:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
frumoasa idee.
Nu prea.
Din perspectiva crestina, ambele lucruri sunt posibile: sa-ti schimbi si tu viata, si sa o salvezi (in masura in care depinde de tine) si pe a altora.

Sa mori facand lucruri reprobabile crezand ca in felul acesta vei ajuta pe cineva (real, nu doar sperand!) este cam...reprobabil nu de admirat.
Vechi 13.12.2012, 12:52:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Eu v-as intreba: cum poate fi un om in Raiul vesnic daca aproapele sau (tata, mama, copil) e in Iadul vesnic? Credeti ca merita sa fie in Rai? Nu exista perfectionare de sine fara grija aproapelui.
O afirmatie care se apropie de un raspuns corect, la intrebarea de pe topic.

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Auzi, dar la faptul că cineva a ajuns în rai și copilul a devenit demn de iad DUPĂ ce părintele a ajuns în rai, te-ai gândit?
Atunci dupa care copil ar trebui sa planga parintele, dupa cel care l-a lasat pe pamant (si nu mai e) sau dupa cel ce a devenit dupa moartea sa (si nu l-a cunocut practic niciodata)?
Vechi 13.12.2012, 12:54:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumnezeul meu face dreptate conform caracterului Său, iar acesta e definit prin iubire; dacă ar face "dreptate" mai rău ca oamenii, ai avea tot dreptul să-L numești dumnezeu.
Vreau să zic că omul (care e socotit rău) condamnă pe ticălos la câțiva ani de chin în închisoare. Nu se poate ca Dumnezeu (care e socotit bun) să condamne pe ticălos la miliarde de ani de chin în Iad!
Nu-l condamna, este alegerea lui (a pacatosului).

Citat:
În textul de aur scrie de pieire, distrugere completă, ruină; nu de "chinuire mult timp".
Într-un fel putem spune așa deși focul ce-i mistuie (alt cuvânt cheie!) se pogoară de la Dumnezeu. Apoc.20,9.
Adică, tu dacă nu crezi în Dumnezeu, datorită alegererii tale proprii vei pieri.
Mai incearca.
De exemplu ai putea sa incerci sa vezi cum defineste Biblia viata si moartea, dar vezi tu, dintr-o perspectiva mai 3D, pe cont propriu, fara ochelarii de adventist.

Last edited by AlinB; 13.12.2012 at 12:57:35.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 12:07:08
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? mihailt Generalitati 2 12.05.2010 18:07:04