Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2012, 01:51:25
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Am vazut un film odata,cu actori mari(Paul Newman,Jude Law,Tom Hanks).Se numea ,,Drumul spre pierzanie" dar era cumva,paradoxal,fix invers.Hanks,asasin platit,ajunge din sa fie cautat la randul sau pentru a fi ucis si singura lui grija era sa-si salveze baiatul.O replica din reclama filmului spunea fiecare tata este un erou pentru fiul sau.Hanks stia ca pentru el,cumva,este prea tarziu sa mai poata scapa,din mai multe motive si atunci alege sa-si izbaveasca cumva fiul,sa nu-i calce pe urme,sa nu aiba aceiasi soarta,sa ajunga in Rai chiar si fara el.Intr-un dialog cu Paul Newman(eroul negativ)acesta spune: ,,Stii,noi am trait cum am vrut si exista o singura garantie:nici unul dintre noi nu va vedea Raiul".Hanks raspunde: ,,Fiul ar putea sa-l vada".In final,cu pretul vietii sale reuseste sa-i ofere fiului o alta sansa,nu un drum spre pierzanie ci unul spre izbavire,spre o viata normala,chiar daca pentru asta,el,ca tata,a trebuit sa ramina pana la capat ceea ce fusese.Pentru personajul intruchipat de Hanks,Raiul chiar si fara el dar cu fiul sau in el,era tot ce si-ar fi putut dori,o viata noua,fara greselile tatalui care cumva alesese sa plateasca pentru ele cu tot doar pentru a-si salva fiul.Drumul spre pierzanie(oare?) al tatalui a fost paradoxal drumul spre izbavire al fiului.Topicul acesta,cumva, mi-a adus aminte de acel film.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2012, 12:27:42
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Am vazut un film odata,cu actori mari(Paul Newman,Jude Law,Tom Hanks).Se numea ,,Drumul spre pierzanie" dar era cumva,paradoxal,fix invers.Hanks,asasin platit,ajunge din sa fie cautat la randul sau pentru a fi ucis si singura lui grija era sa-si salveze baiatul.O replica din reclama filmului spunea fiecare tata este un erou pentru fiul sau.Hanks stia ca pentru el,cumva,este prea tarziu sa mai poata scapa,din mai multe motive si atunci alege sa-si izbaveasca cumva fiul,sa nu-i calce pe urme,sa nu aiba aceiasi soarta,sa ajunga in Rai chiar si fara el.Intr-un dialog cu Paul Newman(eroul negativ)acesta spune: ,,Stii,noi am trait cum am vrut si exista o singura garantie:nici unul dintre noi nu va vedea Raiul".Hanks raspunde: ,,Fiul ar putea sa-l vada".In final,cu pretul vietii sale reuseste sa-i ofere fiului o alta sansa,nu un drum spre pierzanie ci unul spre izbavire,spre o viata normala,chiar daca pentru asta,el,ca tata,a trebuit sa ramina pana la capat ceea ce fusese.Pentru personajul intruchipat de Hanks,Raiul chiar si fara el dar cu fiul sau in el,era tot ce si-ar fi putut dori,o viata noua,fara greselile tatalui care cumva alesese sa plateasca pentru ele cu tot doar pentru a-si salva fiul.Drumul spre pierzanie(oare?) al tatalui a fost paradoxal drumul spre izbavire al fiului.Topicul acesta,cumva, mi-a adus aminte de acel film.
frumoasa idee.
Vechi 13.12.2012, 13:49:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
frumoasa idee.
Nu prea.
Din perspectiva crestina, ambele lucruri sunt posibile: sa-ti schimbi si tu viata, si sa o salvezi (in masura in care depinde de tine) si pe a altora.

Sa mori facand lucruri reprobabile crezand ca in felul acesta vei ajuta pe cineva (real, nu doar sperand!) este cam...reprobabil nu de admirat.
Vechi 13.12.2012, 14:26:41
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
frumoasa idee.
Am cutreierat lumea asta in toate directiile ei si am vazut ca oamenii nu se nasc nici cu aceiasi sansa in viata si nici cu aceiasi soarta.Am vazut situatii de viata care nici azi nu mi-le pot explica sau intelege si sper din toata inima sa exista undeva,acolo sus,un motiv pentru care se intimpla anumite lucruri.Este greu sa-l intelegi pe un om pana nu-i stii motivatiile si circumstantele care l-au adus intr-o anumita situatie.In calitate de tata, in locul eroului principal al filmului,in acele circumstante,si eu as fi procedat la fel.Ca tata l-am inteles foarte bine desi ca om poate nu as fi ales drumul lui in viata.Dar daca l-as fi ales,in aceea situatie,as fi procedat la fel.Nici nu tata nu-si doreste nici sa supravietuiasca copilului sau in lumea asta si nici sa fie despartit de fiul sau in lumea cealalta dar daca ar fi sa aleaga,daca ar trebui sa plateasca el pt ca fiul sa nu fie ca el,ci sa fie un alt om,nici un tata nu ar ezita.Ideal era sa se salveze amandoi,ca intr-un film cu final fericit.Viata nu este mereu un film cu final fericit.Este foarte greu sa intelegi un om pana nu esti in situatia lui dar,repet,nu este totul atat de simplu pe cat pare.Daca veti viziona filmul probabil ca nuantele la care ma refer va vor arata imaginea si motivatiile in ansamblul lor.

Fiecare dintre noi isi doreste mantuirea atat pentru sine cat si pentru cei dragi lui,sfintii si-o doresc pentru toti.Dumnezeu,in calitate de Tata care si-a dat Fiul pentru noi cred ca intelege cel mai bine ce poate fi in inima unui tata si stie cat putem duce si eu sper in mila Lui si in faptul ca judecatile Lui nu sunt ca ale noastre,ale oamenilor,stie putinul sau preaplinul fiecaruia,stie ce cruce a dus fiecare si de ce lucrurile au fost cum au fost.Sa facem ce putem noi pt a fi dincolo impreuna si sa nu ne indoim de mila si dragostea Lui.La final,si pe tot drumul pana acolo,totul este in mana lui Dumnezeu.Numai bine !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 17:13:17
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 13:07:08
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? mihailt Generalitati 2 12.05.2010 19:07:04