![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
<<Multumim "prietenilor" ortodocsi care fac prozelitism catre cealalta religie... "sora". Nu cred ca este obicei mai prost decat sa te ghiftuiesti de varza si fasole, apoi sa intri in biserica la Sfanta Liturghie si sa-ti "dai aere" de... "ortodox" tiitor de post!... Din cozonac, abia daca am gustat!... Meschinaria vine de la o forma de alergie... La randul tau sper sa fii OK si sa nu-ti fi rupt vreo unghie cand ai tastat "Sfanta".>>
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
În principiu a nu fura, a ține legea nu este suficient pentru mântuire. După cum arată Hristos în dialogul cu tânărul bogat împărăția cerurilor sau mântuirea este legată de desăvârșire care este legată de lepădarea de sine, de luarea crucii și de urmarea lui Hristos. Ținerea poruncilor legii (fără Hristos, fără Cruce) poate cel mult să te țină sau să te mențină într-o perspectivă de a primi mântuirea, dar nu este în nici un caz suficient pentru mântuire. Ba mai mult limitarea doar la atât poate constitui chiar fundamentul ratării atât a mântuirii cât și a posibilității acesteia. Nu întâmplător spune Hristos că cu greu va intra un bogat în împărăția lui Dumnezeu, chiar și în condiția în care este un "împlinitor al legii" (așa cum era tânărul bogat, încă din copilăria lui).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine punctat! Există multe niveluri de apropiere de Dumnezeu prin asemănarea cu El. Desăvîrșirea implică mîntuirea, dar este cu mult mai mult decît o salvare de lanțurile celui rău. Este o înaintare în bine, o înălțare către Hristos, modelul omului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
m-am contrazis cu cineva pe forum, exact pe acest citat, care punea semnul egal între mântuire și desăvârșire. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine punctat la Glâmboaca, nu în Biserica lui Hristos. Ar face totuși bine Dumitru73 să își respecte blazonul pe care scrie "ce caut eu aici?".
De fapt în teologia Bisericii lui Hristos desăvârșirea este mântuirea, este împărăția lui Dumnezeu. Cele trei noțiuni sunt echivalente. Și la ele, sau la ceea ce denumesc ele, nu se ajunge doar prin împlinirea legii (vechiului testament). Dacă mântuirea ar fi venit prin Lege, nu mai era nevoie de Har, adică de Hristos, însă pentru că mântuirea nu vine prin Lege, ci prin Har Tatăl L-a trimis și L-a dat pe unicul Său Fiu pentru mântuirea noastră, pentru ca în El, în Hristos Să avem Viață. Last edited by Decebal; 27.12.2012 at 18:18:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aveti aici un articol pe tema asta:http://www.crestinortodox.ro/credint...ire-96183.html Nu puteti pune semnul egal intre mantuire si indumnezeire, pentru ca nu se implica reciproc, insa puteti intre desavarsire si mantuire. Last edited by ioanna; 27.12.2012 at 17:46:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Data Nasterii Domnului | celestial_pottery | Craciunul - Nasterea Domnului | 12 | 25.12.2012 08:56:13 |
Bun venit in Postul Nasterii Domnului ! | marcel3 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 14.11.2010 19:09:48 |
Cuvinte la praznicul Nasterii Domnului ... | mihai anton | Craciunul - Nasterea Domnului | 0 | 16.04.2010 00:55:12 |
Icoana Nasterii Domnului + | cristiboss56 | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 11 | 29.12.2008 04:42:21 |
|