![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca este vorba de pacate mari (capitale, de moarte), negreala a ucis sufletul, adica a intrerupt legatura cu Dumnezeu. In acest caz am nevoie de "Sacramentul pentru cei morti" care este Taina Spovezii (Sacramentul Penitential). Citat:
Citat:
-daca am pacate de moarte trebuie sa ma abtin de la Sf Impartasanie si sa ma spovedesc mai intai. -daca am numai pacate veniale ma pocaiesc, spunand in genunchi o rugaciune numita "Actul de cainta", dupa care ma impartasesc. Daca pacatele veniale respective sunt din aceeasi specie cu pacate precedente, adica e vorba de o recidiva, atunci ma programez la cancelaria parohiala pentru o discutie cu preotul, fiindca e un semn de lipsa de progres spiritual. -daca nu am nici pacate de moarte, nici veniale in saptamana respectiva, atunci ma bucur, dar numai pe jumatate, fiindca inca se poate sa fi uitat un pacat. In asemenea cazuri il rog pe Dumnezeu sa-mi aminteasca eventuale pacate uitate, repet examenul de constiinta in ziua de Duminica si spun, totusi, Actul de Cainta in timp ce sunt aliniat la coada pentru primirea Sf Trup si Sange. Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 06.01.2013 at 11:44:38. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce e iertarea? | Marta | Pocainta | 99 | 11.11.2014 16:02:37 |
despre iertarea pacatelor | alinuu | Intrebari utilizatori | 23 | 06.07.2011 18:08:46 |
Ce ne lipseste pe forum? Smerenia, iertarea...etc. | georgeval | Generalitati | 28 | 20.04.2010 16:02:19 |
Iertarea! | amatyyy | Umanitare | 26 | 17.05.2009 12:56:37 |
Pacatul global si pacatul personal | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 28.12.2008 01:50:58 |
|