![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Chestia asta, cu "incepand de la 30 de ani ne imbracam in hainele de inmormantare" eu nu am vazut-o decat la romance. Mi se pare teribil de trist.
Deja barbatii sunt discriminati, fiindca in magazinele de incaltaminte barbateasca nu gasesti decat culori de morti. Trei sferturi din pantofii barbatesti sunt negri, iar un sfert isi impart intre ei: griul, cacaniul si sobolaniul. Marele meu noroc e ca am un cizmar bun, undeva prin Pantelimon, care mai stie sa mai faca un pantof la comanda si a mostenit niste calapoade ca lumea. O data pe an il sun. Omul are memoria scurta, de la un an la altul numele "Dragomir" nu-i spune nimic, asa ca ma recomand: "sunt tipul cu pantofii rosii". "A! Da! Cand treceti pe la atelier, sa luam masura si sa va arat ce piele am ?"
|
||||
|
||||
![]()
astea sunt culorile potrivite pentru pantofi: negru, maro, gri.
numai tipii care se considera dandy, trandy, poarta pantofi verzi sau rosii (foarte ridicol). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 10:43:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic ca la 30+ ani sa vezi ca se imbraca (si machiaza) ca la 15 este si mai trist.
|
||||
|
||||
![]()
Cel mult ioanisme, sofismele sunt altele.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce spun preotii cu privire la machiaj? http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...ura-a-curviei/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi nu suntem crestini ca sa nu facem cancer ! Noi nu suntem crestini ca sa avem, ca sa gasim un serviciu bine platit si sa ne fie bine toata viata ! Noi nu suntem crestini ca sa ne dea Dumnezeu 2 copii , fata si baiat, si ca acestia sa ajunga 2 academicieni si 2 sfintii deosebiti ! Noi nu suntem crestini pt. noi . Noi suntem crestini pt Hristos , pt. crucea lui , pt. patima lui ! Noi vrem sa fim ca El , sa ne rastignim ca si El si sa ne mintuim ca si El, cum a aratat El ! Nici nu mai socotim ca pe cine iubeste cel mai mult Hristos , pe acela il va incerca si mai mult si si mai tare . Si nu il va incerca cu petreceri , cu locuri de munca in trans nationale , cu salarii in mii de euro . Nici pe departe asa ceva . Ci ii va incerca cu crucea si cu singe, cu moartea trupului si innoirea sufletului ! Noi suntem crestini pt. ca voim sa ne mintuim , iar calea mintuirii este f. ingusta iar Raiul se cistiga cu multa lupta . Lupta adevarata , cu singe , cu lacrimi , cu suferinta , cu renuntari, cu multe rabdari , cu multa , multa greutate . De aceea suntem noi crestini . Iar aceasta vad ca o uitam de la o ora la alta si ne lasam impinsi in indeletniciri filosofice ( “ de ce suntem crestini”). Crestinul in primul si in primul rind , nu cauta ale sale (precum spune imnul dragostei , despre dragostea cea buna , la I Cor. ;XII) ci pe ale lui Hristos . Crestinul nu isi pune nadejdea in lume , in nimic , nimic , din ce este al lumii , desi traieste in ea, ci crede cu tarie si fara tagada doar in Hristos . Crestinul nu cauta sa isi faca griji lumesti (despre cum va fi sotul , sau cum este , despre serviciu, despere salariu, despre averea sa, despre familie , etc) deoarece asa cum marturiseste si cinta la Sf. Liturghie in Heruvic, el leapda toata grija cea lumeasca si se umple de grija cea cereasca , caci aceea este cu adevarat ceea ce il intereseaza pe el , ce voieste el, ce il poate ingrijora pe el . Cine minte la cintarea Heruvicului , este doar treaba lui si a satanei care il imboldeste sa cinte ceva dar in sufletul lui sa creada altceva . Dar de ce atitea intrebari fratilor tocmai de la cei care tot au mai auzit de Dumnezeu ? De ce se uita asa repede credinta si esenta ei ? De ce la fiecare minut fugim in lume ca sa ne desfatam putin de “bine” ca apoi vom veni noi iar la Dumnezeu ? De ce ne tulbura realitatile din lumea altuia decit a lui Dumnezeu ? De ce nu putem folosi toate cunostiintele , sa le legam intre ele, despre invatatura ortodoxa ca sa tinem piept cu strasnicie ispitirilor lumii ? De ce ne lasam imbolditi de pareri si idei nelalocul lor si ridicam contraintrebari la explicatiile firesti , naturale despre crestini si crestinism (ortodox , evident ) ? De ce ….? De ce… Si iar de ce ? Ba chiar o exagerati rau catre sfirsitul postului dind asa, intr-un misto "fin" ! Pt. ca … stim singuri de ce facem (faci !) asta ! Si din cite se poate observa nu facem decit sa … discutam ! Cit despre recomandarile pe care le-ati putea face femeilor apropiate dvs. , va recomand sa renuntati la idée . Nu sunteti inca pregatit pt. asta ! Cautati pilda zilei de astazi postata pe prima pagina a site-ului si poate veti incerca sa folositi ceva din ea ! Citind postul dvs. Pina spre sfirsit , descopar erori noi si parca va inteleg mai bine neintelegerile si neputintele pe care le vaditi : lumea aceasta este doar ingaduita de Dumnezeu si nu cea care a fost create de El , la momentul creatiei ! Dar cred déjà ca amanuntele va depasesc ! Imi permit sa fac o observatie : Cautati sa va verificati parerile despre lume si crestini macar in libretul slujbelor de la biserica . Este cel mai simplu pas . Daca aveti duhovnic versat , treceti-va apoi mentalitatea prin filtrul Psaltirii si apoi…Mai sunt si alti pasi , dar dupa puteri . Nu puteti roade oasele tari ale ortodoxiei cu dintii de lapte ! Mergeti incet dar faceti lucruri bune ! Si imi permit si o rugaminte : fiti atent va rog la modul de dialogare ? Merge si stilul paisan , dar mai greu !(apropos la raspunsul, la parerea ca femeia conduce) Toate acestea daca voiti . Daca nu , considerati ca nici macar nu am discutat amindoi ! Cit despre iertare , nu va faceti probleme ! Iertam noi pe cei care stiu ortodoxie nu gluma si o zbircesc, dara-mi-te un frate incepator !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 21.01.2013 at 14:52:34. |
|
||||
|
||||
![]() Nu ai inteles intrebarea mea. Eu am intrebat prin ce se diferentiaza tinuta decenta intre varste ? Presupunand ca decenta este aceiasi indiferent de varsta si fiind definita de dictionar ca si cuviincios,pudic.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(daca greutatea nu se schimba, evident) Poate cu tricouri cu inscriptii tineresti sau cu modele florale,etc prea neserioase pentru o anumita varsta?..desi nici la 15 ani nu cred ca porti asa ceva pe strada daca pare prea copilaresc... |
|