![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
O icoana pe un perete nu schimba caracterul spatiului de invatamant, ce nu devine un lacas de cult, asa cum prezenta unor ghivece la fereastra nu transforma spatiul de invatamant intr-o sera, ci exprima ceva din personalitatea acelor elevi.
Last edited by ioanna; 26.01.2013 at 18:30:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai ignorat însă partea mai importantă a replicii mele. I se poate contesta icoanei statutul de artă? Dacă unii spun că da atunci au de muncit să demonteze niște argumente foarte puternice, după cum am schițat în mesajul anterior. Dacă nu, atunci nu se mai pune problema scoaterii icoanelor din școli, fiindcă asta ar însemna să cenzurezi pe criterii arbitrare accesul la o formă de expresie artistică, parte din patrimoniul culturii universale.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legalizarea avorturilor, a casatoriilor homosexuale, dreptul la eutanasiere asistata, toate sunt lucruri castigate de niste minoritati care s-au bazat pe indiferenta majoritatii. |
|
||||
|
||||
![]()
dacă nu schimba nimic, de ce vă cramponati și cereți obsesiv icoane în sălile de clasă?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
m-ai făcut să zâmbesc :) |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu cer icoane in scoli, am spus sa fie lasate daca s-au pus, nu sa fie date jos. De ce spun asta? Din acelasi motiv pentru care tu, recunoscand ca icoana n-are o influenta nociva asupra elevilor, insisti totusi sa o dea jos .... din principiu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu doresc obsesiv pastrarea icoanelor in scoli pentru ca ele nu deranjeaza pe nimeni, cu exceptia slujitorilor celui rau. Pentru ca icoanele ii spun celui rau ca avem un Stapan, iar acesta este Stapanul Universului.Pentru ca ne ajuta sa ne amintim ce modele minunate si demne de urmat avem, mult deasupra tuturor marilor conducatori de osti, de state, sau alte personalitati despre care se invata in scoala. Pentru ca eu chiar as apela la ele, daca as mai fi eleva, iar mie mi-ar folosi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cu o singură excepție: libertatea ta nu trebuie să o ingradeasca pe a mea. cu alte cuvinte, am dreptul să fac orice, atât timp cât nu te afectează. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta s-o crezi tu.