Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2013, 17:10:11
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Multumiri si de la mine.

Am sa risc sa-l iau in serios pe fratele meu mai alb la par, Andrei Plesu, din dorinta de a face o precizare la interpretarea lui fata de parabola adevarului descoperit pruncilor. Treaba se petrece pe la minutele 49-51 in clipul postat de tine.

Dansul afirma acolo ca termenul folosit in textul grecesc se refera la om necopt, neterminat intelectual, care e dispus sa accepte invatatura, in timp ce fariseii si carturarii sunt stiutorii, cei care sunt inchisi, ca o sticla plina in care nu mai poti turna fara sa versi, fara sa risipesti. Pana aici total de acord. Numai ca urmeaza afirmatia ce m-a starnit la dezacord.
Nu de virtutea inocentei e vorba, e vorba de o virtute a plasticitatii.
Aici se vede o scapare a lui Andrei Plesu, care probabil nu a realizat ca plasticitatea este inocenta cea mai mare, intrucat este opusul mandriei. Cel ce le stie pe toate, ori e Dumnezeu Tatal intrupat, ori a inebunit de mandrie. Incremenirea carturarilor, a stiutorilor, este tocmai reflectia mandriei lor, lipsa oricarui sambure de smerenie, de discernamant. Astfel de oameni nu-si vor pune niciodata intrebarea : "Dar daca gresim noi?" Si mai ales in fata cui sa-si puna intrebarea : "Nu e acesta fiul teslarului? Nu sunt surorile lui nevestele fiilor nostri?" Cu alte cuvinte : cine e terchea-berchea Asta, ca noi sa gresim, iar El sa stie?

Cam asa vad eu relatia dintre inocenta si plasticitate.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i annajanette Generalitati 234 12.08.2017 17:49:47
Iisus si femeile tara tara vrem ostas Generalitati 67 12.08.2011 21:31:41
Rugaciunea lui Iisus MadalinS Rugaciuni 8 10.04.2011 20:11:36
Minunile lui Iisus Florin Liviu Generalitati 24 21.01.2011 22:47:33
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 22:30:22