![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cel ce s-a botezat in Sfanta Biserica nu mai poate pierde botezul, in cazul apostaziei devine doar inactiv. Harul se pierde si se castiga de multe ori, doar in cazul unei vieti despatimite nu se mai intampla asta. Un preot spunea ca exista o deosebire intre har si o traire mai extatica, ultima fiind cauzata de sentimenele omenesti. Nu stiu care e aceasta diferenta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce de sfinti pe aici plini de invatatura teologica literara a Duhului Sfant. Rugati-va fratilor si pentru mine ca sa ajung si eu inaltimea cunostintelor domniilor voastre.
AMIN! ++++++++ Har pace bucurie! |
|
||||
|
||||
![]()
În pădurile primitive - ciomagul; în societate - sarcasmul. (G. Ibraileanu)
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii seriosi, nu se lasa sedusi de umor. In mana lor creionul devine mitraliera. Dar se pare ca beneficiaza de un machiaj din ce in ce mai fin.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar in acest caz, te sfatuiesc sa-ti faci rost de un permis de port-arma!!!
|
|||
|
|||
![]()
Am scut, nu e nevoie de arma. Dar va multumesc pentru purtarea Dvs de grija.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin harul Domnului, fie acest cuvant de folos, intru indreptare! Imi cer iertare, tuturor, pentru nebunia mea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astfel , vazind raspunsurile , pe care le-am si bolduit, am cazut pe ginduri si am indrasnit sa intreb in continuare . Daca pt. toate cele bolduite de mine aveti o parere ferma (ba chiar citind diversi autori) va rog sa formulati o pozitie (fie si citata din autori) despre : - pe cine a nascut Maica Domnului ? Un om , un Iisus, un mintuitor , pe insusi Dumnezeul neincaput in fiinta umana pina atunci, vreun har al dumnezeirii , vreo radiatie solara sau energetica, pe Dumnezeul-Om insusi in persoana, si pe una dar si pe alta ? In ce chip a nascut ? De ce se numeste neintinata , nepatata, neprihanita si Preacurata ? De ce i se spune indubitabil ca a fost fecioara inainte de nastere , in nastere si dupa nastere tot fecioara a ramas , pt. ca a nascut niste energii ? Sau Ea a nascut un om si apoi a venit asa, un extraterestru si a intrat in omul acela si s-au combinat si a rezultat ceea ce stim noi ca se chiama Hristos Fiul lui Dumnezeu cel ce ste mai inainte de veacuri ? Are vreo legatura ceea ce a nascut Ea si pe Cel purtat in pintece si felul in care a nascut, cu prezenta SIMBOLICA (precum afirmati - daca nu gasiti aliniatul vi-l indic eu !) a lui Dumnezeu in Sf. Euharistie ? Va rog sa intelegeti ca nu va trag la raspundere pt. parerile pe care le aveti ; ca nu stau cu cartile pe genunchi urmarind aliniate ca sa ava pot "da in git"; ca parerile va apartin si ca eu nu pot decit sa simpatizez cu ele sau nu ! Dar pun totusi aceste intrebari deoarece eu vad ca si dvs. lucurile desi in amanunt ne deosebim destul de mult ! Daca sunteti bun va rog sa formulati o idee, o parere , despre cele intrebate ! Dar in ultima secunda mi-am dat seama ca din dragoste fata de restul fratilor s-ar putea sa nu raspundeti nevoind sa tulburati fratii cu pareri off topic ! Daca ar putea fi asa , va rog sa ma iertati pt. indrasneala si va accept tacerea ! NB: o alta intrebare ar fi prezenta Sf. Treimi la stejarul Mamvri : atunci Dumnezeul neincaput s-a facut incaput in trup omenesc care a vorbit si stat la masa cu Avraam (prinzind , bind apa) sau au fost doar niste energii necreate ale dumnezeirii care l-au imbatat de cap pe patriarh si acesta a avut vedenia intruparii ? Sau totul a fost real, absolut real ? Cum de a incaput dumnezeirea nemarginita intr-un trup marginit de om , cum s-a atins cineva de Dumnezeul atotpur ? Adica exact intrebarirele patriarhului eretic Nestorie ? Sau totul a fost asa o poveste , o himera, o iluzie, un vis ? Cum a fost , sau cum este pina la urma ???
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 06.02.2013 at 11:00:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci L-a născut pe Dumnezeu, înțelegând prin aceasta că în ea s-a zămislit, de la Duhul Sfânt, Fiul lui Dumnezeu, luându-Și trupul din ea, fără sămânță omenească. De aceea o numim Preacurată și Fecioară înainte, în timpul și după naștere. Căci nu de la om, ci de la Duhul Sfânt a zămislit. Însă trebuie să nu uităm că Dumnezeu-Fiul este născut din veci, de către Tatăl, după cum spunem în Crez. Citat:
Când distingem, însă, între harul Duhului Sfânt și Duhul Sfânt ca persoană trebuie atenție, iar eu chiar mă tem că mă bag în așa ceva, ca să nu greșesc. Ce vreau să spun, însă, este că harul este nedespărțit de Persoana Duhului Sfânt, nefiind, în același timp identic cu Ea. Cât despre prezența simbolică a lui Dumnezeu în Sfânta Euharistie... Chiar vă rog să-mi dați citatul, pt. că probabil m-am exprimat neclar acolo. Nu consider că este simbolic, ci că este, în chip minunat, Trupul și Sângele Domnului. Last edited by N.Priceputu; 06.02.2013 at 11:52:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Îmbracă, altfel spus, forme limitate pentru înțelegerea noastră limitată, ca să ne ajute să-L cunoaștem. Se micșorează pe Sine de fiecare dată, coborându-Se la noi, din dragoste, ca un Părinte bun. P.S. Teama mea nu este de frăția ta; sunt convins că nu-mi pândești greșelile de raționament. De Dumnezeu mă tem, ca nu cumva spunând ceva greșit să mă abat de la ce învață Biserica și să induc și pe alții în eroare. De aceea, sunt recunoscător oricui ar sesiza ceva greșit, ca să mă folosesc, îndreptându-mă. Pe de altă parte, mă gândesc că e o prea mare cutezanță a încerca să explici tainele Dumnezeirii și poate fi inevitabilă greșeala, întrucât încercăm, cumva, să definim nedefinitul. De aceea consider mai potrivite la tema de față mesajele scrise de cezar ioan, mosh-neagu, costel și ceilalți care au preferat o exprimare mai puțin explicită, mai degrabă descriptivă, prin evocarea unor stări, prin pilde și alegorii. Cred că nu întâmplător însuși Domnul a vorbit în pilde, iar nu în adânci explicații filosofice. Care pot fi utile (nimic nu e de disprețuit, cu siguranță), însă nu pot spune totul. Last edited by N.Priceputu; 06.02.2013 at 12:34:29. |
![]() |
Tags |
harul |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce este Harul ,mai pe inteles? | iustin10 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 04.05.2016 18:13:11 |
Harul nu se impartaseste doar prin Sacramente | Decebal | Dogmatica | 142 | 10.11.2013 12:05:30 |
Ce este Har,Harul? | savudanmihai | Intrebari utilizatori | 14 | 30.05.2010 20:21:08 |
Harul lui Dumnezeu | Florin-Ionut | Generalitati | 7 | 05.09.2008 20:24:15 |
Harul Dumnezeiesc | Sylvie | Generalitati | 6 | 21.08.2007 11:46:31 |
|