Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2013, 13:30:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Cam asta e si cu dogma zilelor noastre. Pe mine nu ma intereseaza daca dogma catolicilor e mai bolnava decat dogma noastra. Pe mine ma intereseaza daca mai pricepem vreo bruma de Adevar din ceea ce citim prin carti, din mersul la biserica, din muzica si din arta bisericeasca in general. Caci nu ni s-a spus "faceti ascultare fara sa cartiti, iar ascultarea aceasta va va face liberi" ci ni s-a spus "cautati Adevarul, iar Adevarul va va face liberi!" si mai departe "Eu am venit sa marturisesc adevarul. Cel ce este din adevar, asculta cuvintele Mele." Acest asculta are sensul ca luam aminte si intelegem noima invataturii, nu ca ne supunem si ne purtam ca oile.
Nu confunda dogma ortodoxa cu proasta ta intelegere asupra dogmei ortodoxe.

Daca dupa cine stie cati ani de ortodoxism ai descoperit ceva din ortodoxie, nu inseamna ca ortodoxia e gresita sau predata gresit.
Fii barbat (adevarat) si asuma-ti eroarea, nu o mai pune in seama altora.

Mai avem pe aici o fosta ortodoxa, actualmente penticostala care tot asa, altii sunt vinovati ca ea nu o priceput o iota din ortodoxie cat o fost (formal) ortodoxa.

Oricat i-ai explica cum stau de fapt lucrurile, asta vrea ea sa vada si basta, ortodoxia e de vina.

Si stii ce e mai trist?

Ca si tine, nici acum cand a priceput pana la urma ceva, cat de cat, din ortodoxie, tot nu se poate lepada de lupul, pardon, omul vechi, chiar si-a schimbat doar blana: de la formal ortodox (sau ortodoxist in cazul tau) la penticostal (nu stiu tu ce oi fi..).

Last edited by AlinB; 08.02.2013 at 13:34:48.
Reply With Quote