![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, dar tot pentru „profit” o fac și ateii sau cei mai puțin religioși. În acest caz, profitul ar fi reprezentat de binefacerea sufletească resimțită sau de lipsa mustrărilor de conștiință.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
încercați să ne convingeti că nu avem cum să fim buni. că bunătatea și generozitatea sunt doar ale religiosilor. asta că tot se vorbea de pervertirea idealurilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Du-te si citeste cel mai vechi Cod moral din lume si o sa vezi ca pana si Hammurabi era mai destept decat ateii, pana si el si-a dat seama unde sta temelia moralitatii.Pana si el le-a spus oamenilor ca zeii i-au incredintat legile. Intr-o lume fara Dumnezeu cea mai logica minte e a anarhistului nu a umanistului. Tot ce ma ajuta sa supravietuiesc e permis. Asta ar trebui sa fie singura lege, si chiar si asa viata tot e fara sens. Dar voi vreti sa inlocuiti o religie cu alta pentru ca vi se pare voua ca stiti ce e bine si ce e rau si toti oamenii ar trebui sa accepte tampenia aia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
uită-te la diferențele dintre societățile preponderent nerelegioase și cele preponderent religioase. organizarea, disciplina și morala sunt mult mai prezente în prima categorie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da-mi exemple. In Anglia unde iti baga camere si in fund ca sa te tina sub control ? In tarile nordice unde e liber la zoofilie ? In SUA unde se ucide mai mult decat oriunde ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mai degrabă Celelalte Trei (Persoane)? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cunosc un ateu. Urăște absolut orice religie de pe planeta aceasta. Dar rămâne totuși un om foarte bun în viziunea mea și unul din cei mai buni prieteni ai mei și sunt sigur că în cele din urmă se va întoarce către Dumnezeu. Și sunt sigur că, în prezent, Îl prigonește pe Dumnezeu din cauza anumitor nereușite din viața lui (a avut ceva necazuri pe cap). Poate că este și cazul tău. Doamne ajută! |
|
||||
|
||||
![]()
Arthur C. Clarke ;p
|
||||
|
||||
![]() |
|