Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2013, 17:45:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad_7 Vezi mesajul
Când o să-mi arăți tu un singur om care întreprinde o acțiune despre care consideră că nu îi va aduce niciun folos (material, spiritual de absolut orice fel, în viața aceasta sau în viața de apoi), atunci va zbura porcul. Și atunci când vezi un creștin ortodox sacrificându-se pe sine pentru aproape, el o va face în speranța obținerii unei situații viitoare mai bune (mântuirea, pacea sufletească etc). Cuvântul de ordine în acțiunea umană este profitul, de orice natură ar fi el.
am dat un link mai sus, cíteste-l.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:12:36
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2012
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
am dat un link mai sus, cíteste-l.
Da, dar tot pentru „profit” o fac și ateii sau cei mai puțin religioși. În acest caz, profitul ar fi reprezentat de binefacerea sufletească resimțită sau de lipsa mustrărilor de conștiință.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:23:33
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad_7 Vezi mesajul
Da, dar tot pentru „profit” o fac și ateii sau cei mai puțin religioși. În acest caz, profitul ar fi reprezentat de binefacerea sufletească resimțită sau de lipsa mustrărilor de conștiință.
spunea cineva că "cel mai mare păcat al religiei este că a confiscat morala".
încercați să ne convingeti că nu avem cum să fim buni. că bunătatea și generozitatea sunt doar ale religiosilor.
asta că tot se vorbea de pervertirea idealurilor.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:31:27
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
încercați să ne convingeti că nu avem cum să fim buni. că bunătatea și generozitatea sunt doar ale religiosilor.
Fapte Dumitru nu vorbe. Nu "studii " facute de atei. Cand a confiscat religia morala si de la cine ?
Du-te si citeste cel mai vechi Cod moral din lume si o sa vezi ca pana si Hammurabi era mai destept decat ateii, pana si el si-a dat seama unde sta temelia moralitatii.Pana si el le-a spus oamenilor ca zeii i-au incredintat legile.
Intr-o lume fara Dumnezeu cea mai logica minte e a anarhistului nu a umanistului. Tot ce ma ajuta sa supravietuiesc e permis. Asta ar trebui sa fie singura lege, si chiar si asa viata tot e fara sens. Dar voi vreti sa inlocuiti o religie cu alta pentru ca vi se pare voua ca stiti ce e bine si ce e rau si toti oamenii ar trebui sa accepte tampenia aia.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2013, 18:05:30
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Fapte Dumitru nu vorbe. Nu "studii " facute de atei. Cand a confiscat religia morala si de la cine ?
Du-te si citeste cel mai vechi Cod moral din lume si o sa vezi ca pana si Hammurabi era mai destept decat ateii, pana si el si-a dat seama unde sta temelia moralitatii.Pana si el le-a spus oamenilor ca zeii i-au incredintat legile.
Intr-o lume fara Dumnezeu cea mai logica minte e a anarhistului nu a umanistului. Tot ce ma ajuta sa supravietuiesc e permis. Asta ar trebui sa fie singura lege, si chiar si asa viata tot e fara sens. Dar voi vreti sa inlocuiti o religie cu alta pentru ca vi se pare voua ca stiti ce e bine si ce e rau si toti oamenii ar trebui sa accepte tampenia aia.
tocmai faptele te contrazic.
uită-te la diferențele dintre societățile preponderent nerelegioase și cele preponderent religioase.
organizarea, disciplina și morala sunt mult mai prezente în prima categorie.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2013, 19:35:41
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
tocmai faptele te contrazic.
uită-te la diferențele dintre societățile preponderent nerelegioase și cele preponderent religioase.
Unde mai Dumitru ?
Da-mi exemple. In Anglia unde iti baga camere si in fund ca sa te tina sub control ? In tarile nordice unde e liber la zoofilie ? In SUA unde se ucide mai mult decat oriunde ?
Reply With Quote
Vechi 22.02.2013, 23:53:37
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
Și oare, astea trei laolaltă îi vor mântui?
Nu mai degrabă Celelalte Trei (Persoane)?
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:37:06
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2012
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Eu nu am zis că ateii nu au cum să nu fie buni. Toți oamenii au conștiința lăsată de Dumnezeu și ei știu (mai mult sau mai puțin) ce este bine și ce este rău.
Cunosc un ateu. Urăște absolut orice religie de pe planeta aceasta. Dar rămâne totuși un om foarte bun în viziunea mea și unul din cei mai buni prieteni ai mei și sunt sigur că în cele din urmă se va întoarce către Dumnezeu. Și sunt sigur că, în prezent, Îl prigonește pe Dumnezeu din cauza anumitor nereușite din viața lui (a avut ceva necazuri pe cap). Poate că este și cazul tău. Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 21.02.2013, 13:18:58
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Arthur C. Clarke ;p

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2013, 18:17:35
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat: