Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 13.03.2013, 22:15:36
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.926
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Camy93 Vezi mesajul
Intr-adevar, slava Lui! Ma bucur asa de tare ca e bine si ca nu ai renuntat la lupta. Te admir pentru vointa si credinta ta! Spun acestea pentru ca pentru un moment m-am pus in locul dvs. si... m-am facut ghem si m-am blocat.
Sincer nu prea ai ce admira. In momentele grele Dumnezeu iti da taria si puterea sa mergi. Si ceea ce este mai paradoxal este ca atunci cand l-am adus pe lume nu eram credincioasa de astazi. Dar atunci , indemnul medicului m-a facut sa inteleg ca el nu mai poate face nimic. Si atunci de spaima m-am agatat de Dumnezeu. Nici nu stiam cum sa ma rog si cum sa cer. Am spus doar cum am simtit in acel moment stiind ca doar El mai putea face ceva. Pe vremea aceea nu mergeam la biserica, de spovedanie nici nu are rost sa spun. Eu pe la 18 ani am fost atee, apoi am urmat un traseu sinuos, am cercetat hinduismul, budismul, orice altceva.

Intoarcerea mea s-a petrecut incoace in ultimii ani, dupa vreo 25 de ani de ani de suferinte si pacate. deci nu ai ce admira, te asigur. Am evitat sa povestesc aceasta parte din viata mea, pentru ca nu vreau sa fiu inteleasa gresit.

Ceea ce am vazut la mine in toata aceea perioada este ca desi bravam ca nu cred in Dumnezeu, si sustineam teorii desarte, in momentele dramatice ale vietii, de viata si moarte, gandul , mintea si sufletul s-au agatat de Dumnezeu si de fiecare data El s-a milostivit.

Asadar parerea mea este ca ateii in adancul sufletului lor sunt totusi credinciosi lui Dumnezeu si multi dintre acestia doar braveaza din dorinta de a fii mai altfel, sa para altceva de ce sunt. Am ajuns la concluzia ca oamenii, cand se afla in situatii de viata si moarte se intorc la Dumnezeu , insa multi dupa aceea uita din nou si mai mult se afunda.

Si revenind la subiectul acestui topic, eu pacatoasa care in tinerete a facut avort, am primit mila lui Dumnezeu cand am nascut baiatul. Acum ma lupt cum stiu, sa fac fetele si femeile sa inteleaga ca avortul este cel mai mare pacat ce poate fi savarsit. este piatra de moara care va atarna de gat toata viata si ii veti simti greutatea doar in clipa in care va veti intoarce cu adevarat la Dumnezeu. pana atunci pare inexistent pacatul, iti zici, ce mare lucru, ca sunt multe femei care fac, insa din clipa cand constientizezi acest pacat iti vine sa te ingropi singura in tarana.
__________________
"De carma mintii atarna incotro pornim si unde mergem.
Adevarul este fiinta vie.
Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului.
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca
Reply With Quote
  #2  
Vechi 14.03.2013, 00:56:39
Camy93 Camy93 is offline
Member
 
Data înregistrării: 26.01.2013
Religia: Catolic
Mesaje: 49
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Ceea ce am vazut la mine in toata aceea perioada este ca desi bravam ca nu cred in Dumnezeu, si sustineam teorii desarte, in momentele dramatice ale vietii, de viata si moarte, gandul , mintea si sufletul s-au agatat de Dumnezeu si de fiecare data El s-a milostivit.

Asadar parerea mea este ca ateii in adancul sufletului lor sunt totusi credinciosi lui Dumnezeu si multi dintre acestia doar braveaza din dorinta de a fii mai altfel, sa para altceva de ce sunt. Am ajuns la concluzia ca oamenii, cand se afla in situatii de viata si moarte se intorc la Dumnezeu , insa multi dupa aceea uita din nou si mai mult se afunda.
Cat de multe adevar in aceste cuvinte... si eu stiu multi atei, dar cand dau de greu, oare al cui nume il pronunta? La cine gasesc scapare si alinare? Oare nu la Dumnezeu?
Reply With Quote
  #3  
Vechi 14.03.2013, 02:40:49
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned
 
Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Mesaje: 1.946
Implicit

De multe ori m-am gândit când începe omul să poată fi numit om: din clipa când a apărut celula-ou? din clipa când s-a născut?
Și dacă se naște la 6 luni și supraviețuiește, totuși, îl vom numi pe acel făt cu numele om? Și de ce mai degrabă nu îl ucidem, întrucât și-a permis să experimenteze o așa anomalie încât să se nască într-o așezare apropiată mai degrabă, dacă e să ne luăm pripiți după aparențele momentului, de iepure decât de om?
Iar dacă numim om ființa care iese din pântecele mamei, cum numim ceea ce era înlăuntru cu un minut sau cu o oră sau cu 9 luni înainte să iasă?

Omul e un ansamblu de celule. Toate provin, prin diviziune și diferențieri ulterioare, din celula-ou (zigot).
Dacă ansamblul de 100 miliarde de celule provenite succesiv din zigot e numit om și se cheamă omucidere când omorâm un astfel de ansamblu, oare cum se cheamă uciderea unui ansamblu de doar 99 miliarde de celule provenite din zigot? Dar uciderea unui ansamblu de 100000 de celule provenite din zigot? Dar uciderea unui ansamblu de două celule provenite din zigot? Dar uciderea primei celule, a celulei-ou?


Cândva am încercat să conving o femeie că viața omului începe în clipa apariției zigotului și continuă, trecînd prin multe stadii succesive ale omenescului, până în clipa morții.
O viață de om e pur și simplu arcul suspendat între două clipe....

Cu totul arbitrar îmi pare să aplicăm convenții mintale conform cărora un om are dreptul să trăiască doar de la un moment anume al situării sale pe continuumul vieții.

Dacă ții în mână o sfoară de, să zicem, un metru și tai din ea cu foarfeca: se schimbă natura ei de sfoară în funcție de locul unde tai? Nu tot sfoară tai?

Când avortezi un om, suprimându-i cursul vieții, un om aflat pe un punct al continuumului vieții sale numit, să zicem, 2 luni, nu tot crimă de om se numește? Dar dacă omori un bătrân decrepit, adică același om dar la un alt moment pe continuumul vieții sale, nu tot crimă de om se numește?

Statutul de ființă umană depinde de teoriile noastre despre om SAU, mai degrabă, teoriile noastre ar trebui să țină cont de reperul absolut numit statutul nostru de ființe umane?

Cine a mai pomenit ca un om aflat pe continuumul vieții sale la vârsta, să zicem, de 25 ani, să fie omorât (prin sfârtecare cu foarfeca chirurgicală sau prin alte procedee moderne) doar pentru motivul că ar putea să ducă o viață foarte grea în urma unei deficiențe care s-ar putea manifesta cam ca sindromul Down sau ca oricare altă maladie genetică?

Uciderea unui om rămâne, orice justificări i s-ar da, om-ucidere.
Adică întreruperea abuzivă a continuumului, hărăzit de Dumnezeu, dintre o clipă și o altă clipă... De viață.

Last edited by cezar_ioan; 14.03.2013 at 02:50:01.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 14.03.2013, 11:29:28
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.920
Implicit

In Anglia s-a nascut un copil prematur la 3 luni si a supravietuit. Cred ca a fost prima data cand s-a intamplat asta. A fost pus in incubator si s-a dezvoltat normal. S-au salvat copii si la 4 luni jumate, la 5 luni, la 6 luni. Faptul ca acesti copii se nasc prematur si cresc si se dezolvta normal pentru mine este inca un motiv in plus sa sustin ca avortul este ucidere de om.

(cum gandesc feministele: http://www.salon.com/2013/01/23/so_w...ion_ends_life/)
Reply With Quote
Răspunde