![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa este. Dar ce facem ducem lipsă de duhovnici? Mai nou Danion Vasile a devenit etalon al ortodoxiei?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Consider ca acest miting a fost bine organizat. E usor sa stai pe margine si sa arati cu degetul ca nu e perfect ce au facut altii. Nu e perfect, ci e perfectibil, fireste, ca tot ce e omenesc. Nu putem sa fim de acord cu actele cu cip in numele Ortodoxiei. Putem fi de acord cu documentele cu cip in numele ecumenismului multilateral dezvoltat, dar nu in numele Ortodoxiei! Faptele vor vorbi despre noi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acuma, toata lumea stie ca lui Sarsaila i se mai spune "Inselatorul". Diferenta dintre perceptia apuseana a lucrurilor si o anumita perceptie rasariteana vine odata cu raspunsul la intrebarea: "Este posibil ca omul sa ajunga in stare cazuta fara adeziunea vointei la pacat?" "Nu, nu este posibil" raspundem noi. "Da, este posibil" raspund adeptii acestei teologii rasaritene a inselarii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca eu repet cuvintele duhovnicului meu care nu poate veni la miting, gresesc? Dar daca repet ce-am gasit scris intr-o carte apreciata de duhovnicul meu? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred ca le folosesc jignirile si criticile. Au avut autorizatie ptr. protest, au facut ce au stiut, au spus ce au avut de spus, au dreptul la a cere alternative. S-au adunat si in alte orase nu doar in Bucuresti. :o)
https://www.facebook.com/sil.en.94 Last edited by Parascheva16; 17.03.2013 at 22:06:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu e de acord. Și să știi că în urma discuțiilor avute pe tema cipurilor am discutat cu mai mulți duhovnici. Și nici un răspuns nu a fost pentru, dar toți dintre ei au îndemnat la calm, pace, rugăciune, apropierea de Dumnezeu etc. Poți să-ți spun că actele nu sunt bune....și că unul care poate (o văduvă sau unul care trăiește singur) se poate lipsi mai ușor de ele, dar unul cu familie, copii mai greu. Deci depinde de situație, de la caz la caz. Eu unul din ceea ce am înțeles nu e lepădare atâta timp cât nu ți se cere. Prea ușor am desființa Sfintele Taine doar de dragul uni cip. Dar repet nu sunt bune, eu nu am întâlnit duhovnic care să fie pentru. Astfel celor care militează împotriva lor au nevoie de mult discernămînt și binecvântare și nu de idei propii. Eu împotriva acestor idei propii am fost și sunt. Îl apreciez foarte mult pe pr Paisie Aghiorâtul care a vortbit de actele cu cip și pe care tu l-ai citat, dar mie mi-a rămas alt cuvânt de la el și anume: "Sa spunem mai bine despre Hristos… Cat putem, sa fim langa Hristos. Daca suntem cu Hristos, ne vom teme de Antihrist?". A mai spus că aceste vreumuri vor trece, vor ține tot atât cât a durat comunismul. ![]() Citat:
Citat:
Așa cum ție ți-au rămas intipărite anumite păreri ale pr Paisie Aghioritul despre cipuri, mie mi-au rămas altele...total diferite de ale tale. Vezi, o părere spusă de un duhovnic și interpretată diferit de două pesoane. Repet: cipurile nu sunt bune. Aștia care vin și spun că aveți idei sectare, nu trebuie băgați în seamă, deși sunt îndreptățiți să vă facă sectari atâta timp cât atacați conducerea și nu vă supuneți hotărârii BOR. Cum o fi ea cine suntem noi să vorbim? Lasă să vorbească cei în măsură să vorbească, adică duhovnicii. Dar nu sunt nici pentru cipofobie...sper să înțelegi ideea. Acum să te întreb și eu ceva: s-au rezolvat cumva adevăratele probleme cu care confruntăm, respectiv problema avorturilor? E mai importantă problema actelor cu cip? Oare nu de la păcate grave (cum ar fi avorturile), ne vin și aceste greutăți? Last edited by ovidiu b.; 18.03.2013 at 08:53:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
http://acvilaortodoxa.wordpress.com/...inte-ortodoxe/ Citat:
Prosti ar fi toti infractorii sa nu profite de un astfel de cadou! Sa vezi ce preocupati vor fi de informatica! Daca n-ai nimic de ascuns, poate ca ai rinichi sanatosi... E o atitudine crestineasca sa ne oferim pe tava cuiva in asemenea hal? Eu cred ca nu, indiferent cine e dispus sau nu sa marturiseasca adevarul. |
|
|||
|
|||
![]()
Antonia,
Cand anume a propovaduit Mantuitorul iesirea la mitinguri impotriva stapanirii romane, a sclaviei sau a altor lucruri grave care se petreceau atunci. Nu asta e calea crestinilor in lume. Isaia spune : "Ca o oaie fara de glas si ca un miel inaintea celui ce-l tunde, asa nu si-a deschis gura Sa". |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ar veni Mantuitorul din nou in lume, multi l-ar rastigni iar si l-ar elibera pe "Barabas" in locul lui, fiindca Barabas e nationalist si lupta impotriva "romanilor".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Libertatea nu stă-n faptul că mă urmărește sau nu cineva! Libertatea e în Hristos, nu în cine știe ce închipuiri ale noastre. Apropos de urmărire: vezi că inclusiv acest site utilizează cookies, ca și multe altele, ca sa nu zic toate. Astea-ți limitează, controlează și înregistrează activitatea pe net, implicit atentând la (presupusa) libertatea ta.