Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Desi eram la sfarsitul lunii a treia cand m-am dus sa imi ia sarcina in evidenta, mi-a scris "suspiciune de sarcina"
|
A procedat corect. Din moment ce nu v-a examinat, inseamna ca nu avea niciun semn de diagnostic de certitudine. Prudenta in formularea diagnostica este o conditie necesara (desi nu suficienta) pentru a spune ca suntem in fata unui medic bun.
Citat:
moasa care o fi ajutat-o a cerut expres sa nu fie pomenita prezenta ei pentru ca si-ar pierde automat dreptul de practica.
|
Nu am auzit de moase care sa isi fi pierdut dreptul de practica fiindca au asistat nasteri. Dimpotriva, a refuza asistarea unei nasteri ar putea periclita dreptul de practica. In fond, "moasa cu drept de practica" asta inseamna: ca ai voie sa asisti nasteri la spital, la domiciliu, la infirmeria inchisorii, in caruta ori pe camp.
Citat:
In Romania e chiar un lux sa iti permiti sa platesti cursuri de pregatire pentru nastere
|
Sunt cateva cauze care au dus la acest lucru. Una e aceea ca in vest aceste cursuri sunt rambursate de casele de asigurari. Alta ar fi fudulia romancelor care nu merg la moasa sa le tina cursuri (un astfel de curs este de competenta moasei). In sfarsit, moasele insele se poate intampla sa nu aiba cunostintele necesare ca sa tina un astfel de curs, din cauza ca la noi pregatirea personalului medical mediu si superior lasa de dorit, asa cum lasa invatamantul in general.
Poate ca inca si mai important decat un curs de pregatire pentru nastere ar fi o terapie de recuperare pelvina DUPA nastere. Ar trebui facuta inainte de reluarea eforturilor fizice precum dereticatul si ridicarea de greutati prin casa, ca dupa aceea devine inutila.