Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2013, 12:26:12
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Stiu in mare care este viziunea crestina si e foarte normal ca in cadrul bisericilor sau organizatiilor religioase sa fie promovata aceasta idee.

Eu ma refeream la faptul ca asociatiile anti-avort se opun educatiei sexuale in scolile de stat, adica intr-un mediu neutru din punct de vedere religios. Asta nu prea inteleg de ce se intampla, din moment ce cunostintele de acest gen au potentialul de a reduce numarul de avorturi.

Mi s-ar parea foarte logic ca educatia sexuala in scoli sa fie sustinuta inclusiv de crestinii practicanti, din moment de contraceptia este mai putin negativa decat avortul.
Din pacate nu este chiar asa de usor. Sexualitatea si conceptia sunt indestructibil legate. Este foarte greu si cu consecine grave pentru sanatate sa lupti impotriva naturii... iar natura urmareste cu indarjire conceptia.

In statele in care se face educatie sexuala la modul cel mai serios, s-a observat si o crestere continua a numarului de sarcini la adolescente si o crestere fara precedent a bolilor cu transmitere sexuala (spre exemplu Marea Britanie). Educatia sexuala pe langa faptul ca minte in privinta sigurantei, ii si obisnuieste pe copii si tineri cu lipsa de pudoare, le aduce sexualitatea in ganduri si ii lipseste de orice griji si responsabilitati. Cand stii ca un simplu prezervativ te scapa de orice griji, intri cu incredere in aceasta lume... dar riscurile sunt prea mari. Cu cat trupul iti da ghes mai tare (situatie specifica varstei), cu atat esti mai putin atent la procentele de risc... doar n-oi fi eu ala 2%, nu-i asa? Pana una-alta, placerea-i aici, riscu-i departe. Doar ca asa se ajunge sa risti intr-una si... "ulciorul nu merge de multe ori la apa".
Castitatea este cea mai buna protectie si pentru spirit si pentru evolutia morala a tanarului si pentru sanatate. Pentru ca este 100% sigura, ea are o mare valoare, iar noi, crestinii, vrem sa o protejam. Educatia sexuala este categoric o masura adoptata impotriva castitatii. Daca intre avort si contraceptie, contraceptia este raul mai mic, intre contraceptie si castitate alta este situatia. Contraceptia nu este binele mai mic, contraceptia este un rau, iar castitatea este binele. De mii de ani incoace, castitatea este apreciata si protejata, ea face parte din binele familiei traditionale. Educatia sexuala este indiferenta fata de familie si agresiva fata de castitate...
Reply With Quote