Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2007, 01:17:52
nicolae_nicolae nicolae_nicolae is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
DAR TU ESTI GREA RAU DE CAP.Spune-mi si mie de ce nu treci la protestanti daca tot zici ca Iisus te matuieste fara nimnic?Tu sti ce semnificatie are Botezul? De ce ai nevoie de el daca te mantuieste Iisus asta ala tau?De ce sa te mai duci la spovedanie si impartasanie daca te mantuieste Iisus asta al tau?Tu nu integei ca Iisus asta al tau nu este Hristosul Sfintilor Parinti?Hristosul Sfintilor Parinti le-a DICTATTTTTTT niste rituri prin SFANTU DUH,ca numai aceia care le urmeaza vor trai in EL.Iisus asta al tau e gol,nu are nici o putere,nici macar nu exista ca realitate ci doar este o inchipuire a ta bazata pe interpretarea bibliei facuta de catre tine,adica de catre un oarecare om.Si un hindus poate sa interpreteze Sfanta Scriptura si sa creada ce vrea.Eu pun accent pe rit,deoarece Hristos nu poate sa mantuiasca pe cineva care nu s-a nascut in legea noua.Sti cum te nasti in legea noua?Tu citesti biblia doar,nu ai profunzimea duhovniceasca sa cunsoti intelesul unor texte.Unde vezi tu ca pun accent pe rit?Iti spun doar(accentuez este adevart,deoarece se pare ca nu vrei sa pricepi)ca nu poti sa ii dai sa manance unui copil care nici macar nu s-a nascut,deoarece NU EXISTA.Riturile despre care vorbesc eu sunt Sfintele Taine,ori daca Hristos le-a lasat si Dumnezeu Tatal prin Sfantu Duh,cum poti sa nu urmezi tu aceste rituri OBLIGATORI daca adevarat crezi in El?Esti departe de dreapta credinta,tu vb la fel cum o face un american protestant si anume citind doar din biblie si ignornad ca pe langa aceasta Dumnezu s-a revelat prin DUH Sfintilor Parinti care au intemeiat dogmele sfinte ale lui Hristos.Discursul tau este unul simplu:crezi in Iisus cu toata faptura ta,faci fapte bune(apropo sti ca valoarea axiologica a actiunilor este relativa?) si gata esti mantuit.Citeste si tu macar "Teologia dogmatica ortodoxa" de preot profesor doctor Dumitru Staniloae,poate cel mai mare teolog al secolului trecut,si poate o sa intelegi ce semnificatie au riturile astea depre care vb eu.Sau poate mai bine,mai bine continua sa citesti biblia si sa o interpretezi tu...nu?
Da... sunt grea de cap... multumesc pentru remarca.;) Ai ales sabia pana la urma... un mic gand... ai grija... cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. Inghit toate pe care le-ai scris acolo despre mine... despre cum sunt si nu sunt... despre cat de mantuita sau de pierduta ma vezi tu...despre ce stiu si nu stiu... ca doar... youŽre the boss...:)
"Cine e nedrept, sa nedreptateasca inainte. Cine e spurcat, sa se spurce inca. Cine este drept, sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant, sa se sfinteasca inca." Apocalipsa XXII.11.
Asa ca tu ramai in ale tale.. eu voi ramane in ale mele... cu efectele lor, care au ecouri in vesnicie.
Ii dau toata slava lui Dumnezeu pentru ca a lasat si a pazit Cuvantul Sau, pentru ca in final nimeni sa nu poata zice nu am avut, nu am putut sau nu am stiut.

Multa pace si binecuvantare din partea Celui ce este Inceputul si Sfarsitul iti doresc!:)
Ma enervez draga,cum sa ramai cu ale tale?Pai eu nu vreau sa ramai cu ale tale.Pai daca ramai cu ale tale mi se face mila de tine,ca o fata de o bunatate extraordinara(asta reiese din ce postezi tu pe forumul asta) se lasa in mana democratiei protestante,a etici protestante,incercand sa se mantuie cu vorbe din biblie,sau sa il caute singura pe Dumnezeu.Dumnezeu nu se cauta ci se primeste in dreapta credinta.OFFF, sunt mahnit sincer.Asculta si tu te rog nu te mine ci de cuvintele parintelui Cleopa,Staniloae,Galeriu(s-au ridicat la ceruri,Dumnezeu sa aibe grija de ei).Daca nu ai materiale in casa cauta pe net,o sa gasesti o multime de cuvantari de-ale lor si despre multi alti parinti ai dreptei credinte.TE ROG ENORM sa nu ramai cu ale tale,ci incearca sa intelegi ca riturie(tainele biserici)astea ortodoxe au o semnificatie capitala,nu o spune ci DUHOVNICI remarcabili ai biserici ORTODOXE.TE ROG ENORM RENUNTA LA CALEA ASTA LIBERTINA DE A INTELEGE BIBLIA,DEOARECE BIBLIA ESTE SFANTA SI NU AVEM NOI PUTEREA DUHOVNICEASCA SA O INTELEM PE DEPLIN.TE ROGGGGGGGG INTOARCETE LA DREAPTA CREDINTA,NU CA SPUN EU,CI ASCULTA MACAR DE SFINTII PARINTI.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 01:17:53
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Citat:
DAR TU ESTI GREA RAU DE CAP.Spune-mi si mie de ce nu treci la protestanti daca tot zici ca Iisus te matuieste fara nimnic?Tu sti ce semnificatie are Botezul? De ce ai nevoie de el daca te mantuieste Iisus asta ala tau?De ce sa te mai duci la spovedanie si impartasanie daca te mantuieste Iisus asta al tau?Tu nu integei ca Iisus asta al tau nu este Hristosul Sfintilor Parinti?Hristosul Sfintilor Parinti le-a DICTATTTTTTT niste rituri prin SFANTU DUH,ca numai aceia care le urmeaza vor trai in EL.Iisus asta al tau e gol,nu are nici o putere,nici macar nu exista ca realitate ci doar este o inchipuire a ta bazata pe interpretarea bibliei facuta de catre tine,adica de catre un oarecare om.Si un hindus poate sa interpreteze Sfanta Scriptura si sa creada ce vrea.Eu pun accent pe rit,deoarece Hristos nu poate sa mantuiasca pe cineva care nu s-a nascut in legea noua.Sti cum te nasti in legea noua?Tu citesti biblia doar,nu ai profunzimea duhovniceasca sa cunsoti intelesul unor texte.Unde vezi tu ca pun accent pe rit?Iti spun doar(accentuez este adevart,deoarece se pare ca nu vrei sa pricepi)ca nu poti sa ii dai sa manance unui copil care nici macar nu s-a nascut,deoarece NU EXISTA.Riturile despre care vorbesc eu sunt Sfintele Taine,ori daca Hristos le-a lasat si Dumnezeu Tatal prin Sfantu Duh,cum poti sa nu urmezi tu aceste rituri OBLIGATORI daca adevarat crezi in El?Esti departe de dreapta credinta,tu vb la fel cum o face un american protestant si anume citind doar din biblie si ignornad ca pe langa aceasta Dumnezu s-a revelat prin DUH Sfintilor Parinti care au intemeiat dogmele sfinte ale lui Hristos.Discursul tau este unul simplu:crezi in Iisus cu toata faptura ta,faci fapte bune(apropo sti ca valoarea axiologica a actiunilor este relativa?) si gata esti mantuit.Citeste si tu macar "Teologia dogmatica ortodoxa" de preot profesor doctor Dumitru Staniloae,poate cel mai mare teolog al secolului trecut,si poate o sa intelegi ce semnificatie au riturile astea depre care vb eu.Sau poate mai bine,mai bine continua sa citesti biblia si sa o interpretezi tu...nu?
Da... sunt grea de cap... multumesc pentru remarca.;) Ai ales sabia pana la urma... un mic gand... ai grija... cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. Inghit toate pe care le-ai scris acolo despre mine... despre cum sunt si nu sunt... despre cat de mantuita sau de pierduta ma vezi tu...despre ce stiu si nu stiu... ca doar... youŽre the boss...:)
"Cine e nedrept, sa nedreptateasca inainte. Cine e spurcat, sa se spurce inca. Cine este drept, sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant, sa se sfinteasca inca." Apocalipsa XXII.11.
Asa ca tu ramai in ale tale.. eu voi ramane in ale mele... cu efectele lor, care au ecouri in vesnicie.
Ii dau toata slava lui Dumnezeu pentru ca a lasat si a pazit Cuvantul Sau, pentru ca in final nimeni sa nu poata zice nu am avut, nu am putut sau nu am stiut.

Multa pace si binecuvantare din partea Celui ce este Inceputul si Sfarsitul iti doresc!:)
Ma enervez draga,cum sa ramai cu ale tale?Pai eu nu vreau sa ramai cu ale tale.Pai daca ramai cu ale tale mi se face mila de tine,ca o fata de o bunatate extraordinara(asta reiese din ce postezi tu pe forumul asta) se lasa in mana democratiei protestante,a etici protestante,incercand sa se mantuie cu vorbe din biblie,sau sa il caute singura pe Dumnezeu.Dumnezeu nu se cauta ci se primeste in dreapta credinta.OFFF, sunt mahnit sincer.Asculta si tu te rog nu te mine ci de cuvintele parintelui Cleopa,Staniloae,Galeriu(s-au ridicat la ceruri,Dumnezeu sa aibe grija de ei).Daca nu ai materiale in casa cauta pe net,o sa gasesti o multime de cuvantari de-ale lor si despre multi alti parinti ai dreptei credinte.TE ROG ENORM sa nu ramai cu ale tale,ci incearca sa intelegi ca riturie(tainele biserici)astea ortodoxe au o semnificatie capitala,nu o spune ci DUHOVNICI remarcabili ai biserici ORTODOXE.TE ROG ENORM RENUNTA LA CALEA ASTA LIBERTINA DE A INTELEGE BIBLIA,DEOARECE BIBLIA ESTE SFANTA SI NU AVEM NOI PUTEREA DUHOVNICEASCA SA O INTELEM PE DEPLIN.TE ROGGGGGGGG INTOARCETE LA DREAPTA CREDINTA,NU CA SPUN EU,CI ASCULTA MACAR DE SFINTII PARINTI.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 02:26:12
Member

Implicit

www.ortodoxie-ecumenism.com/category/interviuri/ . Pt Alexandra-Ioana.VB parintele Arsenie Papacioc.In discursul dansului de 9 minute o sa observi cat de importante sunt riturile,cu toate ca nu se refera la ecumenism,insa daca o sa fi atenta o sa observi importanta capitala a traditiei ortodoxe,adica ori prin dreapta credinta in primesti pe Hristos,ori degeaba il cauti pe Hristos.Acum polemizeaza cu parintele Papacioc....
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 02:40:55
Member

Implicit

Draga Alexandara-Ioana,pe pagina www.ortodoxie-ecumenism.com o sa gasesti un articol "Ereziile si dreapta credinta" de Sfantul Ignatie Briancianinov si daca o citesti cu atentie o sa iti dai seama ca nu este de ajuns sa fi un om bun si sa crezi in Hristos pt a te mantui ci trebuie sa urmezi dreapta credinta.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 09:03:04
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de cod_gabriel
Citat:
Credinya dreapta se apara cu SABIA.(exemplu cel mai elocvent Sfantul Voievod Stefan cel Mare).Dragoste si blandete fata de cine?Fata de cei prin care lucreaza diavolul?Cand aperi ceva o faci cu o forta...iar puterea lui Dumnezeu in lumea asta inseamna si sabie.Tu cand vorbesti despre Dumnezeu am observat ca te referi strict la Hristos,uitand de multe ori pe Tatal(Dumnezeul lui Avram si al lui Moise)si neglijand Sfantul Duh.
Haida-de! Asta fac si musulmanii, tot asta au facut si catolicii la Cruciade.
Stefan cel Mare sfant? E o gluma. Stiu ca l-au canonizat, dar cred ca au facut-o in gluma, sau ca sa avem si noi un Sfant Stefan ca ungurii (n-ar fi exclus ca sfantul lor Stefan sa fie la de sfant ca al nostru).
Daca nu ar fi fost Stefan cel Sfant acum ai fi fost musulman,iar posibilitatea mantuiri tale era infima .Deci nu crezi ca ar trebui sa ii mulumesti in veci Lui sau tuturor celor care au pastrat dreapta credinta pe acest pamant si in aceasta limba?
Fals. Raspunsul l-am dat pe topicul despre Stefan cel Mare, nu il repet aici.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 09:12:54
Senior Member

Implicit

Am impresia din discutia de mai sus ca toata lumea a uitat de FAPTE.
Te mantuiesti prin credinta si prin FAPTE, nu prin credinta si prin rituri.
Desigur, e nevoie si de botez, si de celelalte taine. Dar sa fim seriosi, la noi exista o inflatie de ritualuri care indeparteaza oamenii de biserica. Ritualurile nu se rezuma la sfintele taine.
Din cate am citit si am auzit, daca ar fi sa le fac pe toate, a fi crestin ortodox ar fi un full-time job.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 10:47:03
Darius Darius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.06.2006
Implicit

Incearca sa fi ortodox, incearca sa te convertesti la ortodoxie, incearca la manastirile pe care Sf. Stefan cel Mare le-a zidit sa cauti credinta si nu unghiul si lumina. Atunci, cautand, o sa-ti dai seama ca intradevar ortodoxia e un job full-time. Mai nasol cu plata pentru unii ca nu o pot cheltui la hipermarket. Ritualurile te apropie de Dumnezeu. Riturile sunt fapte. Rugaciunea este un rit. Se infaptuieste comuniunea cu Dumnezeu, iar rugaciunea pentru aproapele este o lucrare dimpreuna. Astea sunt fapte. Iar faptul ca noi amaratii de nestiutori, il consideram Sfant pe Stefan cel Mare pentru ca oricine in afara de noi este un Sfant, mai ales cineva care a lucrat la cladirea credintei. Daca el intareste credinta, altii o darama pe a altora care, nefiind atat de intariti vor pieri sub puterea unor cuvinte desarte. Sf. Stefan cel Mare a aparat ortodoxia de cei de dinafara ei, iar noi avem grija sa o ingropam in interiorul ei. Minunata "lucrare dimpreuna"
Ca sa il asociezi pe Sf. Stefan cel Mare cu Becali ... mi se pare grav. Grija mare.
Dumnezeu sa ne ajute.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 11:55:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darius
Incearca sa fi ortodox, incearca sa te convertesti la ortodoxie, incearca la manastirile pe care Sf. Stefan cel Mare le-a zidit sa cauti credinta si nu unghiul si lumina. Atunci, cautand, o sa-ti dai seama ca intradevar ortodoxia e un job full-time. Mai nasol cu plata pentru unii ca nu o pot cheltui la hipermarket. Ritualurile te apropie de Dumnezeu. Riturile sunt fapte. Rugaciunea este un rit. Se infaptuieste comuniunea cu Dumnezeu, iar rugaciunea pentru aproapele este o lucrare dimpreuna. Astea sunt fapte. Iar faptul ca noi amaratii de nestiutori, il consideram Sfant pe Stefan cel Mare pentru ca oricine in afara de noi este un Sfant, mai ales cineva care a lucrat la cladirea credintei. Daca el intareste credinta, altii o darama pe a altora care, nefiind atat de intariti vor pieri sub puterea unor cuvinte desarte. Sf. Stefan cel Mare a aparat ortodoxia de cei de dinafara ei, iar noi avem grija sa o ingropam in interiorul ei. Minunata "lucrare dimpreuna"
Ca sa il asociezi pe Sf. Stefan cel Mare cu Becali ... mi se pare grav. Grija mare.
Dumnezeu sa ne ajute.
Din pacate, nici o credinta nu poate fi un job full-time pentru toata lumea, pentru ca atunci nu ne-ar mai ramane timp si pentru jobul a carui plata o poti cheltui la hipermarket. Apropo, acum catva timp mi-am cumparat o saltea de la magazinul Bucur Obor. Inaintea mea era la casa un calugar de la Manastirea Cernica.
Nu stiu ce a cumparat, dar platit in bancnote de 10000 lei (vechi). A cerut si factura pe numele manastirii, de aceea stiu de unde era.
Bancnotele acelea erau primite de la oameni care au totusi joburi full time care aduc, iata, plata pe care o poti cheltui la hipermarket. Iata, chiar si un calugar al carui job full time este cu adevarat crestinismul ortodox, a avut nevoie de acea plata pe care o poti cheltui la hipermarket.
Deci sa nu dispretuim nici acea plata, pentru ca trebuie sa traim. Nu putem fi cu totii calugari.
Toate ritualurile acelea pur si simplu nu se pot face.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 12:19:09
Darius Darius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.06.2006
Implicit

Intr-adevar ai nevoie de munca. Numai prin munca poti sa iti intretii familia si daca poti sa ajuti si pe altii, respectiv pe niste calugari sau manastiri, e cu atat mai bine. Dar daca munca nu o faci in spiritul tau crestin-ortodox si in constiinta prin care vorbeste Dumnezeu devii un om cu o moralitate duala. Una esti acasa si altul la servici. Nu merge. Nu e firesc. Imi fac perfect datoria pastrandu-l pe Dumnezeu in suflet si umbland intre colegi cu El in suflet. De multe ori gresesc. Dar de atatea ori Il pun la loc pe Dumnezeu. Munca deasemenea este binecuvantata de Dumnezeu. Diavolul a luat aceasta binecuvantare si a transformat munca in ceva diabolic. Punandu-l pe crestin sa munceasca pana la robie, nemaiavand timp pentru rugaciune, ajungand sa nu se poata opri si sa zica un Doamne ajuta. Sa dea Dumnezeu sa castigam discernamant duhovnicesc pentru a vedea munca la fel ca o lucrare duhovniceasca binecuvantata si sa putem deosebi pana unde este acea munca si unde incepe robia sub diavol. Ritualul meu la inceperea serviciului este sa imi fac o cruce in intimitatea mea, iar la sfarsit sa multumesc. Ce este intre aceste doua? Este masura dorintei de iubire indreptata catre Creator. Pentru ca pana sa ajungi sa Il iubesti este cale lunga de lupta impotriva pacatelor.
Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 12:24:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darius
Riturile sunt fapte. Rugaciunea este un rit. Se infaptuieste comuniunea cu Dumnezeu, iar rugaciunea pentru aproapele este o lucrare dimpreuna. Astea sunt fapte.
Nu stiu daca sunt fapte sau poate mai mult vorbe. Nu cumva sa ajungem mai rau decat protestantii, depasind al lor "SOLA FIDE" printr-un fel de "SOLA DICTUM" sau "SOLA DICTA"(daca m-am exprimat bine cu latina mea cautata in dictionar).
Fara indoiala rugaciunea e indispensabila si chiar rugaciunea in forme prestabilite, canonice. Dar sa nu rezumam viata si credinta doar la rugaciune si post.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
de ce Biserica nu face mai mult? anamariaplop2000 Despre Biserica Ortodoxa in general 14 18.05.2010 18:07:25
Biserica Ortodoxa Secreta dor Secte si culte 17 09.11.2009 22:59:20
Astăzi 15 februarie Biserica face pomenirea Sf. Apostol Onisim cristiboss56 Diverse Sarbatori 0 15.02.2009 15:00:31
Biserica face Politica Lui Hristos! Laurentiu Generalitati 0 20.05.2007 19:41:24