![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cumva traim intr-o perioada a emotiilor religioase,a seductiei teologice,a ofertelor tentante de schimbare a perceptiei pe baza impulsului.Toate acestea avandu-l pe om in centru,nu pe Dumnezeu.Poate din cauza ca miezul tare al credintei,Evanghelia,a fost diluata pana la nivelul unor reprezentatii cu public,strain in marea majoritate de ea si straini intre ei.Daca m-as arunca,pentru linistea mea pamanteasca,cu capul inainte in asa ceva atunci da,iti dau dreptate,as fi mai bolnav decat sunt.Insa cred cu tarie ca promisiunile lui Dumnezeu prin Fiul Sau vor implini si ca implinirea lor,desi nu intelegem adesea cum,va urma drumul hotarat de EL.Nu este un drum usor si nu toti vom ajunge la capatul calatoriei prin pustiu,precum evreii.Dar visez cu ochii deschisi,stiind ca asa va fi,ca intr-o zi un cer nou si un pamant nou vor fi,indiferent cum intelegem asta.Si singurul drum pana acolo,desi eu s-ar putea sa nu ajung pe el pana la final,este asa cum a trait EL.Paradoxal implinirea drumului de catre EL da dreptul la visare,prin credinta,chiar si unor ologi ca mine.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne iinsusim critica. Citat:
Intra in rand cu turma si ai sa vezi ca ceea ce e acum un vis nostalgic o sa devina o realitate f. concreta. :)
|
|||
|
|||
![]()
Sa stii Aline ca eu nu la Cezar Ioan m-am referit in primul text citat de tine,daca cumva la el te referi sau daca cumva incerci,precum Brutus :) sa-l cureti cu ajutorul cutitului altuia.Cu privire la al doilea citat din textul meu are o legatura dar noi doi ne exprimam in registre diferite desi in esenta s-ar putea sa ne referim partial la acelasi lucru.Nostalgia,in general,fie si sfasietoare,este dupa ceva din trecut,iar eu privesc doar inainte iar de profesie operez cu date financiare.Eram doar realist :) Iuda Macabeul sau zelotii te-ar fi strans in brate pt fraza ,,speranta nu are valoare daca nu este urmata de actiuni concrete si la obiect",vorbesc la modul cel mai serios,maine promit sa argumentez :).Cat despre faza cu turma:am un tablou micut,la care tin foarte mult.Pe un fundal rosiatic,de apus apocaliptic sa zicem,o turma de mioare este condusa de un pastor pe langa o micuta bisericuta,in stil bizantin cred.Scena este surprinsa din spate astfel incat turma si pastorul par atat a intra in biserica cat si in a se contopi simultan cu acel apus,parca dintr-o alta lume dar cumva unit cu micuta bisericuta.Mereu ma uit la acel mic tablou,il am langa birou.Cine stie in ce turma ne vom intalni candva amandoi,aici sau dincolo :) Sunt obosit,scuze pt incoerenta si furios pe neputinta mea,mai aveam de citit,rugaciunea va fi precis searbada si maine o iau de la capat.Noapte buna si eu imi insusesc critica :)
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 19.04.2013 at 00:54:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Alin,am pregatit clarificare,putin mai ampla pt a sublinia si legatura cu articolul,dar o postez mai tarziu,scuze pt asta.O precizare:sper ca nu te-ai suparat pe remarca mea cu Macabeul si zelotii,stiu ca ai simtul umorului si in plus am remarcat tipul de fraza,nu am pus si semnul egalitatii,la modul general,cu cel care a scris-o.Iti spun asta ca sa nu ma intelegeti gresit si sa te supar,nu am aceasta intentie.Nici ce voi posta nu se refera la tine,pleaca doar de la aceea fraza, ci la un fel de abordare a ideii topicului.Daca cumva,in orice mod si orice fel,te-am suparat te rog sa imi ierti impolitetea,mai ales intr-o asemenea perioada,precum este Postul Pastelui la voi.Numai bine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, stai linistit, poate mi-a scapat sensul unor afirmatii si le-am plasat intr-un context gresit (din punct de vedere al intentiilor tale), dar n-am de de ce sa ma supar las asta in seama altora care sigur nu vor rata ocazia. :))
Mi se pare stupid sa te superi pentru discutii online in general iar in cazul tau cu atat mai putin, mai ales ca stai la capitolul delicatete in abordari - mult mai bine ca mine. N-am raspuns deocamdata pentru ca ce ai scris merita o atentie deosebita si timp de meditatie care momentan nu l-am gasit.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.04.2013 at 14:15:27. |
|
||||
|
||||
![]()
Măi dragilor, care din voi vrea o periuță?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Te oferi? Da-i drumul :)