![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai citește.
|
|||
|
|||
![]()
In ceea ce ma priveste, Scriptura si Crezul imi prezinta lucrurile foarte clar si pe inteles.
Eu vreau sa pricep cum se impaca credinta dvs. cu fagaduintele Mantuitorului (prezentata in Sfanta Scriptura si in Crez). Aici nu am ce citi. Astept de la dvs. niste raspunsuri lamuritoare. |
|
||||
|
||||
![]()
Le-ai primit deja. Dar tu așteaptă.
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc.Cred ca putem trece la alt subiect.
Ramanem, on topic, cu o asemanare esentiala intrea ortodoxie si adventism: ambele marturisesc ca "asteapta invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie". In ce masura aceasta marturisire reprezinta un punct de credinta (o puternica incredintare in cele fagaduite), este limpede pentru adventism. In ce priveste ortodoxia ... nu m-am lamurit. Last edited by drumetul6519; 19.04.2013 at 11:58:50. |
|
||||
|
||||
![]()
Ei, când vei/veți pricepe importanța Sfintei Tradiții în credința noastră o să ți se lămurească toate "nelămuririle" "nevinovate".
|
|||
|
|||
![]()
Crezul nu face parte tot din Sfanta Traditie? Eu am cerut sa-mi explicati importanta unei invataturi din Crez. Din punct de vedere adventist, acea invatatura este adevarata si reprezinta singura nadejde pentru cei care au murit in credinta. Nu am inteles ce reprezinta din punct de vedere ortodox.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am zis ce am zis cu sensul de "întreaga" Sfântă Tradiție. Nu numai ce vă convine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ori citezi la litera din doctrina lui, adica zici ca el, ori nu pricepe nimic. Sa serveasca ca lectie si pentru altii "deschisi dialogului interconfesional".
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.04.2013 at 13:05:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.
Last edited by drumetul6519; 19.04.2013 at 13:25:43. |
|
||||||
|
||||||
![]()
Exact ce spunea,
Nu cercetati, frunzariti. Ai citatele la sfarsit. Citat:
Mare cat diferenta intre Scriptura si ceea ce voi numiti "Scriptura". Citat:
Citat:
Mai degraba sperati ca veti scapa nepedepsiti la Judecata, doar cu "non-existenta" si promisiunea iadului unde este "plansul si scrasnirea dintilor" pentru cei ca voi este o minciuna. Citat:
Citat:
Citat:
Promisiunea unui "ceruri noi si pamant nou" nu doar lalaielile voastre "sa fim cu Domnul". "Pentru că Eu voi face ceruri noi și pământ nou." Isaia 65:17 "Dar noi așteptăm, potrivit făgăduințelor Lui, ceruri noi și pământ nou, în care locuiește dreptatea." 2 Petru3:13 Un nou trup: "42. Așa este și învierea morților: Se seamănă (trupul) întru stricăciune, înviază întru nestricăciune; 43. Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă, se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere; 44. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc. 45. Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viață" 1 Corinteni cap. 15 Voi nu aveti inviere, ati inlocuit-o cu minciunea "re-crearii" - conform minciunilor pastorilor vostri, Dumnezeu ii va recrea, inclusiv pe cei pacatosi, facand pe Dumnezeu autor al raului. Dumnezeului vostru nu e Dumnezeul Evangheliei, este un creator diabolic.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.04.2013 at 13:55:56. |
|