Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 15.05.2013, 11:54:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.872
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Presedintii Romaniei au fost urmatorii 4: Ceausescu, Iliescu, Constantinescu si Basescu. Sa-i luam pe rand:
-Ceausescu se eternizase la conducerea tarii. Niciun rege al Romaniei, Carol al II-lea inclusiv, nu ajunsese la asemenea cult al personalitatii. Geniul Carpatilor a putut fi indepartat de la ciolanul pe care si-l apropriase el si numeroasa lui familie numai printr-o ampla varsare de sange.
-Iliescu e cunoscut pentru cele vreo 4-5 mandate in care a fost presedinte (depinde cum numaram).
-Constantinescu a fost cel mai putin agatat de ciolan. Dar, fiind cam bleg de felul lui, cam ca regele Mihai, asa, nu a mai fost votat de nimeni. Se pare ca romanii vor un "presedinte jucator". Si s-au ales cu:
-Basescu, care o duce tot intr-o cearta: ce spune azi nu mai e valabil maine. Cum, la randul ei, opozitia nu prea are credit, este de asteptat ca si republica romaneasca sa ajunga precum republica ruseasca (alta tara in care traditia republicana e nula): presedintele de azi va fi prim-ministrul de maine, in fapt tara fiind condusa de aceeasi clica. Sau camarila, daca preferati.
l-ai uitat pe Gheorghiu Dej
Citat:
Niciodata romanii nu au dus-o mai bine decat sub Carol al II-lea. Anul 1938 a fost si va ramanea de referinta in toate statisticile. Daca aceasta emancipare si bunastare fara precedent a romanilor a fost DIN CAUZA lui Carol al II-lea sau, dimpotriva, IN CIUDA lui Carol al II-lea este, intr-adevar, un pic mai greu de spus. In orice caz, Regele Carol nu a protestat nici cand Axa ne-a luat o felie din Ardeal, nici cand Aliatii ne-au luat o felie de Moldova. Neutralitatea lui si politica de amanare si neinterventie a fost din motive de prudenta, in conditiile in care a cautat garantii internationale, dar i-au fost refuzate. Ceea ce trebuie retinut despre Carol al II-lea este ca el a plecat de la conducerea tarii prin abdicare, fara nicio varsare de sange, in urma unei imense manifestatii pasnice impotriva lui, organizate de legionari. Acest scenariu nu s-a mai repetat sub Republica, cu Ceausescu. Aventura romanilor de dupa abdicarea lui Carol ne arata cel mai bine daca Regele a avut sau nu dreptate in politca sa de tip "nu-mi dati garantii, atunci nu ma angajez". Sutei de mii de romani care i-au cerut abdicarea in fata Palatului Regal, curand, avea sa i se dovedeasca justetea proverbului: schimbarea domnilor, bucuria nebunilor.
si ca o completare, sa nu uitam cu ce bani (si unde ar fi trebuit sa ajunga acesti bani) a facut Carol 2 palatul Elisabeta
Citat:
Discutia este despre monarhie sau republica, nu despre Mihai, Duda sau Basescu. Sa nu o deviem, romaneste, inspre persoane.
prin este superioara o monarhie fata de o republica? Totul se rezuma la oamenii care formeaza acea monarhie sau republica. Un presedinte il poti schimba, in mod democratic, pe cand un monarh nu-l mai poti schima in mod democratic, ci doar in urma unei lovituri de stat, ceea ce nu-si doreste nimeni asa ceva. Eu cred ca acest lucru este un atu in favoarea republicii[/quote]
Reply With Quote
  #2  
Vechi 15.05.2013, 15:14:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 6.591
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
l-ai uitat pe Gheorghiu Dej
Gică Dej n-a fost nici un președinte al României!
Halal istorie v-au învățat la școală!
Și mai avem pretenția să discutăm despre monarhie!
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!
"Trebuie sa mori înainte de a muri
Pentru a nu muri atunci când mori"
Reply With Quote
  #3  
Vechi 15.05.2013, 15:46:08
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit Monarhia mai este posibila ?

Gheorghe-Gheorghiu-Dej (la origini muncitor electrician la CFR, nascut la Barlad) a fost presedinte al ""Prezidiului Marii Adunari Nationale"" si presedinte al "Consiliului de Stat""!
De el ce sa zic- este vinovat pentru cumplitele crime a anilor 50'', dar, pe de alta parte, are si unele merite incontestabile:
-impreuna cu Emil Bodnaras l-a determinat in 1958 pe Nikita Hrusciov sa retraga trupele sovietice din Romania;
-a initiat distantarea economica si politica a Romaniei de URSS, primele contacte diplomatice si economice fiind initiate cu Franta dupa 1959, prin vizita istorica la Paris a lui Gheorghe Gaston Marin;
-a pus bazele industrializarii tarii (in 1960 incepea constructia combinatului siderurgic din Galati iar in 1963 incepeau lucrarile la electrificarea cai ferate Predeal-Brasov)
-a liberalizat in ultimii ani regimul intern, in 1964 toti detinutii politici fiind eliberati.

Prin aceste masuri, si-a mai spalat o parte din pacate! Se spune ca ar fi murit iradiat de catre KGB, din ordinul lui Nikita Hrusciov!
Reply With Quote
  #4  
Vechi 15.05.2013, 16:12:06
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Mesaje: 519
Implicit

Off topic : Gheorghe Gheorghiu Dej a murit crestineste : http://goo.gl/jnr8f (vezi sfarsitul articolului)
Reply With Quote
  #5  
Vechi 15.05.2013, 17:26:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.736
Implicit

Concluziile postarilor din ultimele doua zile:
1. Mari sefi de stat, acesti Dej si Ceausescu. Mari oameni politici: Bodnaras, Burtica, etc, etc.
2. Huo, regilor de Hopentoala !

Daca nu credeti ca asta sustin romanii ortodocsi, cititi postarile de mai sus. Si, daca, tot nu credeti, faceti un plebicist: Valentin Ceausescu la balotaj cu printul Duda. Eu am o banuiala cine iese. Pariu ?
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 15.05.2013 at 17:30:12.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 15.05.2013, 17:57:53
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit Monarhia mai este posibila

Nu e corecta ideea asta de a plasa un sef de stat impotriva altuia! Trebuie sa analizam activitatea concreta a unui sef de stat, in functie de faptele sale concrete, indiferent ce orientarea politica a avut! Eu am incercat sa analizez din punct de vedere al faptelor concrete, indiferent ca a fost comunist sau capitalist, indiferent ca a fost presedinte ori rege!
Despre Nicolae Ceausescu a facut si greseli, dar a facut si lucruri bune !
Despre Cornel Burtica a fost recunoscut unanim ca un foarte bun specialist in comertul extern, care si-a servit tara facandu-si meseria, indiferent de regimul politic care exista la momentul respectiv!
Despre Valentin Ceausescu toti care l-au cunoscut au avut numai cuvinte de lauda. El nu s-a implicat in politica, ocupandu-se in special de cercetarea stiintifica si activitatea sportiva (marile succese ale echipei "Steaua Bucuresti" din anii 80' se datoreaza si eforturilor lui)!
Reply With Quote
  #7  
Vechi 16.05.2013, 00:31:13
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.357
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Concluziile postarilor din ultimele doua zile:
1. Mari sefi de stat, acesti Dej si Ceausescu. Mari oameni politici: Bodnaras, Burtica, etc, etc.
2. Huo, regilor de Hopentoala !

Daca nu credeti ca asta sustin romanii ortodocsi, cititi postarile de mai sus. Si, daca, tot nu credeti, faceti un plebicist: Valentin Ceausescu la balotaj cu printul Duda. Eu am o banuiala cine iese. Pariu ?
Și vă mirați?...
Nu știu dacă ați văzut un topic mai vechi de aici, de pe forum, despre eroii revoluției din 1989 - topic în care unii dintre partenerii noștri de dialog scriau că acei tineri, care și-au dat viața pentru libertatea poporului român, au murit în zadar... Nu se exprimau chiar așa, dar această idee reieșea din mesajele pe care le postau. Este trist...
Eu n-am trăit acele vremuri de tristă amintire, dar totuși, din ceea ce am citit și din ceea ce mi-au povestit cei care au trăit în acei ani, am înțeles exact ce este comunismul și ce efecte poate avea punerea în practică a oricărei ideologii politice anticreștine.
Cine-L reneagă pe Hristos este împotriva Lui; NU există cale de mijloc! Comuniștii se declarau atei, promotori ai "ateismului științific". Chiar dacă nu i-ar fi persecutat atât de groaznic pe creștini, faptul că promovau o ideologie ateistă ar putea constitui un argument suficient de puternic împotriva regimului politic propus (de fapt, impus pe atunci) de către ei.
În privința monarhiei... n-am citit toate mesajele din topic, dar am observat că unii dintre participanții la dialog asociază în mod incorect monarhia cu un regim politic nedorit (autoritar sau chiar totalitar).
Din acest motiv, cred că este util să menționăm distincția bine cunoscută dintre regim politic și formă de guvernare.
Regimuri politice: democrație, autoritarism, totalitarism.
Forme de guvernare: monarhie, imperiu, republică etc.
Astfel, schimbarea formei de guvernare a unui stat nu implică în mod necesar și adoptarea unui regim politic diferit. Monarhia constituțională, ca formă de guvernare, este perfect compatibilă cu un regim politic democratic. Dovada istorică: perioada interbelică în care, până în anul 1938 (momentul în care Carol al II-lea instituie un regim politic autoritar, cunoscut în istoriografie și sub numele de "dictatura regală"), România a fost o monarhie cu un regim politic democratic (democrație autentică, nu ca mai târziu, în vremea celor care au impus republica) și cu o clasă politică de calitate.
Întrebare: există oare, în istoria recentă, vreun monarh care să fi susținut totalitarismul? Mie nu-mi vine în minte nici măcar un singur exemplu... dar poate mă ajută cineva. Dimpotrivă, știu că dictatorii (îi am în vedere în special pe cei comuniști), oriunde au ajuns să acapareze puterea, i-au alungat cu forța (vezi cazul României) sau chiar i-au ucis (cazul Rusiei) pe membrii dinastiilor regale.
Regele Mihai I a abdicat nu pentru că era "trădător" (așa cum susțin atât de nedrept unii dintre semenii noștri), ci fiindcă a fost alungat din țară, sub amenințarea că, dacă nu va pleca, 1000 de tineri susținători ai monarhiei (aflați deja în închisori) vor fi executați. Ce ar fi trebuit să facă regele? Să-i sacrifice pe acei tineri (nu mai rețin exact dacă erau 1000, sau chiar mai mulți...)? Așa ar fi procedat, desigur, un dictator... dar n-a fost cazul conducătorului creștin legitim al țării noastre.
Din punct de vedere istoric, forma de guvernare legitimă a României ar fi, fără îndoială monarhia constituțională. De ce?
Pentru că această formă de guvernare a fost aleasă, în anul 1866, de către poporul român prin reprezentanții săi, spre deosebire de republică, impusă de către comuniști împotriva voinței cetățenilor. De fapt, expresia "impusă împotriva voinței cetățenilor" este pleonastică... dar nu găsesc, în acest moment, o formulare prin care să accentuez mai clar ideea că republica a fost creată, în România, printr-un act de forță, de constrângere.
Un alt argument al susținătorilor republicii este faptul că Hristos n-a propovăduit monarhia.
Dumnezeul nostru Iisus Hristos n-a venit în lume pentru a promova monarhia, imperiul, Uniunea Europeană sau mai știu eu ce... :)) Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, așa cum bine știm, cu un scop infinit mai înalt decât micile noastre "probleme" și "controverse" politice, care sunt, din perspectiva eternității, doar jocuri de copii: "știți că cei ce se socotesc conducători ai neamurilor le stăpânesc pe ele și-și spun binefăcători. Între voi, însă, nu trebuie să fie așa, ci acela care va vrea să fie primul între voi să fie cel din urmă și slujitor al tuturor" (citat din memorie, inexact, dar voi căuta textul și-l voi reda corect).
Aceasta este una dintre foarte puținele referiri ale lui Hristos la "politică": "cel dintâi să fie cel din urmă", punct.
În rest, "dați cezarului...", știți voi continuarea. Cu alte cuvinte, respectați orice autoritate politică, atât timp cât vă cere... impozite și nimic mai mult, nimic din ceea ce este "al lui Dumnezeu" (sufletul, credința, libertatea, demnitatea etc).
Hristos n-a restabilit nici măcar dinastia davidică, așa cum sperau, poate, chiar și unii dintre cei ce L-au aclamat ca "Fiu al lui David și Împărat al lui Israel" în ziua Intrării Lui smerite în Ierusalim, urmând ca, după doar câteva zile, să ceară răstignirea Celui Ce nu Se conformase măruntelor lor aspirații politice, fiindcă... avea lucruri mai importante de făcut.
Hristos e Regele și Împăratul Cel veșnic al inimilor noastre, fără nici un fel de legătură cu "cei ce se socotesc ocârmuitori ai neamurilor și-și spun binefăcători".

Toate cele bune!

Cu respect,
Laura Stifter
__________________
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17)
"Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul)
"Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!"
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
  #8  
Vechi 16.05.2013, 00:47:00
Pelerin spre Rasarit
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Dumnezeul nostru Iisus Hristos n-a venit în lume pentru a promova monarhia, imperiul, Uniunea Europeană sau mai știu eu ce... :)) Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, așa cum bine știm, cu un scop infinit mai înalt decât micile noastre "probleme" și "controverse" politice, care sunt, din perspectiva eternității, doar jocuri de copii: "știți că cei ce se socotesc conducători ai neamurilor le stăpânesc pe ele și-și spun binefăcători. Între voi, însă, nu trebuie să fie așa, ci acela care va vrea să fie primul între voi să fie cel din urmă și slujitor al tuturor" (citat din memorie, inexact, dar voi căuta textul și-l voi reda corect).Aceasta este una dintre foarte puținele referiri ale lui Hristos la "politică": "cel dintâi să fie cel din urmă", punct.În rest, "dați cezarului...", știți voi continuarea. Cu alte cuvinte, respectați orice autoritate politică, atât timp cât vă cere... impozite și nimic mai mult, nimic din ceea ce este "al lui Dumnezeu" (sufletul, credința, libertatea, demnitatea etc).Hristos n-a restabilit nici măcar dinastia davidică, așa cum sperau, poate, chiar și unii dintre cei ce L-au aclamat ca "Fiu al lui David și Împărat al lui Israel" în ziua Intrării Lui smerite în Ierusalim, urmând ca, după doar câteva zile, să ceară răstignirea Celui Ce nu Se conformase măruntelor lor aspirații politice, fiindcă... avea lucruri mai importante de făcut.Hristos e Regele și Împăratul Cel veșnic al inimilor noastre, fără nici un fel de legătură cu "cei ce se socotesc ocârmuitori ai neamurilor și-și spun binefăcători".Toate cele bune! Cu respect,Laura Stifter
Sa-ti ajute Cel de Sus Laura pentru ca ai scris ce trebuia scris de prima data.In semn de multumire iti trimit in dar,cu gandul,cele scrise de Apostolul Pavel in Filipeni 2:5-11.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 16.05.2013, 02:18:11
Theodore_of_Mopsuestia
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Și vă mirați?...
Nu știu dacă ați văzut un topic mai vechi de aici, de pe forum, despre eroii revoluției din 1989 - topic în care unii dintre partenerii noștri de dialog scriau că acei tineri, care și-au dat viața pentru libertatea poporului român, au murit în zadar... Nu se exprimau chiar așa, dar această idee reieșea din mesajele pe care le postau. Este trist...
Eu n-am trăit acele vremuri de tristă amintire, dar totuși, din ceea ce am citit și din ceea ce mi-au povestit cei care au trăit în acei ani, am înțeles exact ce este comunismul și ce efecte poate avea punerea în practică a oricărei ideologii politice anticreștine.
Cine-L reneagă pe Hristos este împotriva Lui; NU există cale de mijloc! Comuniștii se declarau atei, promotori ai "ateismului științific". Chiar dacă nu i-ar fi persecutat atât de groaznic pe creștini, faptul că promovau o ideologie ateistă ar putea constitui un argument suficient de puternic împotriva regimului politic propus (de fapt, impus pe atunci) de către ei.
În privința monarhiei... n-am citit toate mesajele din topic, dar am observat că unii dintre participanții la dialog asociază în mod incorect monarhia cu un regim politic nedorit (autoritar sau chiar totalitar).
Din acest motiv, cred că este util să menționăm distincția bine cunoscută dintre regim politic și formă de guvernare.
Regimuri politice: democrație, autoritarism, totalitarism.
Forme de guvernare: monarhie, imperiu, republică etc.
Astfel, schimbarea formei de guvernare a unui stat nu implică în mod necesar și adoptarea unui regim politic diferit. Monarhia constituțională, ca formă de guvernare, este perfect compatibilă cu un regim politic democratic. Dovada istorică: perioada interbelică în care, până în anul 1938 (momentul în care Carol al II-lea instituie un regim politic autoritar, cunoscut în istoriografie și sub numele de "dictatura regală"), România a fost o monarhie cu un regim politic democratic (democrație autentică, nu ca mai târziu, în vremea celor care au impus republica) și cu o clasă politică de calitate.
Întrebare: există oare, în istoria recentă, vreun monarh care să fi susținut totalitarismul? Mie nu-mi vine în minte nici măcar un singur exemplu... dar poate mă ajută cineva. Dimpotrivă, știu că dictatorii (îi am în vedere în special pe cei comuniști), oriunde au ajuns să acapareze puterea, i-au alungat cu forța (vezi cazul României) sau chiar i-au ucis (cazul Rusiei) pe membrii dinastiilor regale.
Regele Mihai I a abdicat nu pentru că era "trădător" (așa cum susțin atât de nedrept unii dintre semenii noștri), ci fiindcă a fost alungat din țară, sub amenințarea că, dacă nu va pleca, 1000 de tineri susținători ai monarhiei (aflați deja în închisori) vor fi executați. Ce ar fi trebuit să facă regele? Să-i sacrifice pe acei tineri (nu mai rețin exact dacă erau 1000, sau chiar mai mulți...)? Așa ar fi procedat, desigur, un dictator... dar n-a fost cazul conducătorului creștin legitim al țării noastre.
Din punct de vedere istoric, forma de guvernare legitimă a României ar fi, fără îndoială monarhia constituțională. De ce?
Pentru că această formă de guvernare a fost aleasă, în anul 1866, de către poporul român prin reprezentanții săi, spre deosebire de republică, impusă de către comuniști împotriva voinței cetățenilor. De fapt, expresia "impusă împotriva voinței cetățenilor" este pleonastică... dar nu găsesc, în acest moment, o formulare prin care să accentuez mai clar ideea că republica a fost creată, în România, printr-un act de forță, de constrângere.
Un alt argument al susținătorilor republicii este faptul că Hristos n-a propovăduit monarhia.
Dumnezeul nostru Iisus Hristos n-a venit în lume pentru a promova monarhia, imperiul, Uniunea Europeană sau mai știu eu ce... :)) Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, așa cum bine știm, cu un scop infinit mai înalt decât micile noastre "probleme" și "controverse" politice, care sunt, din perspectiva eternității, doar jocuri de copii: "știți că cei ce se socotesc conducători ai neamurilor le stăpânesc pe ele și-și spun binefăcători. Între voi, însă, nu trebuie să fie așa, ci acela care va vrea să fie primul între voi să fie cel din urmă și slujitor al tuturor" (citat din memorie, inexact, dar voi căuta textul și-l voi reda corect).
Aceasta este una dintre foarte puținele referiri ale lui Hristos la "politică": "cel dintâi să fie cel din urmă", punct.
În rest, "dați cezarului...", știți voi continuarea. Cu alte cuvinte, respectați orice autoritate politică, atât timp cât vă cere... impozite și nimic mai mult, nimic din ceea ce este "al lui Dumnezeu" (sufletul, credința, libertatea, demnitatea etc).
Hristos n-a restabilit nici măcar dinastia davidică, așa cum sperau, poate, chiar și unii dintre cei ce L-au aclamat ca "Fiu al lui David și Împărat al lui Israel" în ziua Intrării Lui smerite în Ierusalim, urmând ca, după doar câteva zile, să ceară răstignirea Celui Ce nu Se conformase măruntelor lor aspirații politice, fiindcă... avea lucruri mai importante de făcut.
Hristos e Regele și Împăratul Cel veșnic al inimilor noastre, fără nici un fel de legătură cu "cei ce se socotesc ocârmuitori ai neamurilor și-și spun binefăcători".

Toate cele bune!

Cu respect,
Laura Stifter
Stimata domnisora, daca imi permiteti: monarhia constitutionala, in raport cu cea absoluta, e precum ":casatoria" civila in rapost cu nunta. Nu, nu rideti. :) Adica, eun surogat republicano-pasoptist de doi lei gauriti. Nu, ce avem nevoie este ori monarhie absoluta (nu, nu ar trebui sa ne mai intereseze ce vrea blestemata de Europa) cu os domnesc autohton; fie republica, dar in ambele cazuri cu iesire din Temnita Necuratului (Uniunea Europeana, pentru victime). Si, clar: dinastia de spalaciti, pe care toti prooccidentalii ii sustin din motive care de care mai subiective, sa se care inapoi de unde a venit.

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 16.05.2013 at 02:20:46.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 16.05.2013, 09:32:51
Decebal Decebal is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.651
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
... unii dintre partenerii noștri de dialog scriau că acei tineri, care și-au dat viața pentru libertatea poporului român, au murit în zadar... Nu se exprimau chiar așa, dar această idee reieșea din mesajele pe care le postau. Este trist...
Într-adevăr este trist, dar foarte triste sunt și multe dintre consecințele loviturii de stat din 1989, pe care am impresia că din prea multă "cunoaștere" sau poate din prea multă "bună-credință" probabil nu le vedeți: (și ăsta este doar un mesaj de la topicul despre colonizarea Rumâniei)

Oare când se deșteaptă și se unesc românii pentru a scutura jugul colonial?
Citat:
Realitățile din România post-decembristă au confirmat că, pe baza unui plan diabolic întocmit și dirijat din străinătate, alogenii din conducerea țării noastre au acționat și perseverează pentru consolidarea statutului de colonie în imperiul modern numit Uniunea Europeană.

(...) Pe baza primei Legi a privatizării, Legea nr.15/1990, a început programul de transformare a României multilateral dezvoltată și cu o populație de 23 milioane de locuitori liberi de comunism într-o țară multilateral demolată, cu statut de colonie în Uniunea Europeană. Pe timpul socialismului, în România se aplica verbul a construi și s-au realizat numeroase și uriașe investiții de către Poporul Român. Munca, cea mai mare bogăție a Poporului Român, a fost valorificată integral și în Interes Național. În România socialistă au fost asigurate locuri de muncă pentru toți cetățenii majori. Acum, în timpul capitalismului sălbatic de după decembrie 1989, în urma tranziției, reformelor nesfârșite și a privatizărilor a fost lichidată economia națională, sunt jefuite bogățiile naturale ale Poporului Român și marea majoritate a românilor au devenit slugi, fie acasă (în România), fie în străinătate. În România post-decembristă au apărut și prosperă firmele de lichidatori, conduse de alogeni. În locul muncitorilor au apărut și acționează lichidatorii. Acestora li se adaugă prevederile din Legea insolvenței care facilitează închiderea anuală a zeci de mii de firme.

Regimurile alogenilor Iliescu, Constantinescu și Băsescu, coordonate oficial de la Bruxelles, Washington, Berlin și Londra, au acționat sistematic pentru:

lichidarea a peste 6 milioane locuri de muncă;

alungarea din România a peste 5 milioane de cetățeni români;

jefuirea uriașelor bogății naturale;

diminuarea capacității de apărare a Țării;

îndatorarea externă cu peste 100 miliarde euro;

sărăcirea și umilirea marii majorități a populației;

aducerea într-o situație dramatică a pensionarilor, bugetarilor, familiilor cu copii și a persoanelor cu dizabilități;

reducerea programată a numărului locuitorilor, mai ales prin otrăvirea lor cu aditivi alimentari cancerigeni;

(...) În România post-decembristă, asasinii politici și asasinii economici desfășoară experimente în numeroase domenii, fără ca periodic și pe etape să efectueze analize în ceea ce privește:

privatizările;

înstrăinarea la cele mai mici redevențe din lume a resurselor naturale;

retrocedările ilegale de clădiri, terenuri agricole și păduri către bisericile maghiare, Statusul romano-catolic și Ordinele călugărești ungare;

intrarea în insolvență a sute de mii de firme;

închiderea școlilor și spitalelor;etc.
ROMÂNIA = O COLONIE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ?!
Cluj-Napoca, 7 mai 2013
Dr. Gheorghe Funar

România, noul Eldorado pentru cumpărarea terenurilor agricole
http://www.frontpress.ro/2013/05/rom...-agricole.html

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Eu n-am trăit acele vremuri de tristă amintire, dar totuși, din ceea ce am citit și din ceea ce mi-au povestit cei care au trăit în acei ani, am înțeles exact ce este comunismul și ce efecte poate avea punerea în practică a oricărei ideologii politice anticreștine.
Cine-L reneagă pe Hristos este împotriva Lui; NU există cale de mijloc! Comuniștii se declarau atei, promotori ai "ateismului științific". Chiar dacă nu i-ar fi persecutat atât de groaznic pe creștini, faptul că promovau o ideologie ateistă ar putea constitui un argument suficient de puternic împotriva regimului politic propus (de fapt, impus pe atunci) de către ei.
Din câte am observat eu, aici nu este nimeni care face apologia comunismului. Ceea ce este regretabil este că asasinii economic și politici de după 1989 și-au bătut joc, au furat munca a milioane de rumâni și de alți cetățeni ai acestei Țări, chiar și așa depusă în perioada acelui regim; și întocmai prin asta și-au arătat și își arată care au fost și sunt adevăratele scopuri ale așa zisei revoluții din '89 și care este "legitimitatea" lor. Este adevărat că scopul principal al comunismului a fost lupta împotriva Bisericii Creștine. Dar așa cum a remarcat și Laura19 și în ziua de azi este tot o formă, mai subtilă, mai perversă, mai vicleană de anti-creștinism, chiar dacă "lesa este mai largă". Și vor veni prigoane și mai mari, ele se tot anunță.

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
În privința monarhiei... n-am citit toate mesajele din topic, dar am observat că unii dintre participanții la dialog asociază în mod incorect monarhia cu un regim politic nedorit (autoritar sau chiar totalitar).
Monarhia (hop-în-țoliană) este cu adevărat un regim politic nedorit de rumâni, în marea lor majoritate. Și nici nu avem nevoie de un "monarh" străin atât de Neamul rumânesc precum și de Legea rumânească. Domnul Mihai, ca și alți domni, R. Duda, Paul Lambrino, nu sunt rumâni ci doar vorbitori, așa cum știu, de limbă rumânească. Iar despre "ortodoxia" lor nici nu mă mai pronunț. Asta nu înseamnă că președinții Rumâniei ar fi mai buni; nici ei, dupoă cum se vede foarte bine chiar de la alegeri, nu sunt cu adevărat doriți; și ei sunt lipsiți de legitimitate, bazându-se pe alegeri fraudate, slabă prezență la vot, și speculând prin cumpărarea și fraudarea voturilor.

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Dovada istorică: perioada interbelică în care, până în anul 1938, România a fost o monarhie cu un regim politic democratic (democrație autentică, nu ca mai târziu, în vremea celor care au impus republica) și cu o clasă politică de calitate.
Nu te mai amăgi, domnișoară Laura. Nu a fost un regim democratic și nici o clasă politică de calitate. Vezi că vorbești în necunoștință de cauză. A fost unul dintre cele mai corupte și mai vândute la străini regimuri din istoria rumânilor. Poate mai puțin răi decât cei din ziua de azi, mai ales că atunci nu aveau la dispoziție toate dezvoltările în planul economic și industrial pe care le-a făcut regimul socialist (cu finanțare ce-i drept occidentală, dar finanțare pe care a dat-o înapoi și a remunerat-o corerspunzător, altfel spus cei care au finanțat pe Ceaușescu pentru dezvoltare industrială și economică și-au primit banii înapoi cu tot cu dobânzi) și prin urmare nu aveau atât de mult de furat pe cât a avut clicocrația cleptocrată (o numire inventată de Vasile Zărnescu, ofițer de informații) de după 1989.

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Regele Mihai I (...)... dar n-a fost cazul conducătorului creștin legitim al țării noastre.
Este și creștin și legitim doar din punctul dumitale de vedere, dealtfel extrem de subiectiv și de nefundamentat.

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Din punct de vedere istoric, forma de guvernare legitimă a României ar fi, fără îndoială monarhia constituțională.
Pentru că această formă de guvernare a fost aleasă, în anul 1866, de către poporul român prin reprezentanții săi, spre deosebire de republică, impusă de către comuniști împotriva voinței cetățenilor.
Păi monarhia hop-în-țoliană nu a fost aleasă de poporul rumân. Au fost alte și alte interese, ca și în ziua de azi, când așa zișii conducători nu sunt nici ei aleși de poporul rumân; doar se crează impresia că așa ar sta și ar fi stat lucrurile.
Reply With Quote
Răspunde