Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2013, 09:43:58
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Cezar, asa este, discernamantul duhovnicesc vine de la Dumnezeu si nimeni nu il poseda permanent. Cu totii putem gresi si suntem supusi greselii.
Uneori insa ne ajuta si facultatea pe care o numim inteligenta. Eu as numi-o mai degraba bun-simt. Traim intr-o perioada in care bunul-simt e o valoare din ce in ce mai dispretuita, atat in sens moral cat si in sens de discernamant individual.
O judecata sanatoasa, un bun-simt elementar par ca sunt din ce in ce mai straine omului de azi. Nebunia se instaleaza pretutindeni. Chiar si interiorul bisericii (nu ma feresc sa o spun), se pot constata atitudini nefiresti, exagerate, care tradeaza lipsa acelui bun-simt si echilibru de care vorbeam, atat printre preoti, calugari cat si printre credinciosii de rand care frecventeaza biserica. Tata are o vorba: E mare lucru sa mai fii om normal la cap in ziua de azi.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2013, 09:58:11
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Si ca o completare la mesajul anterior: intre un credincios fanatic si agresiv care crede ca il are pe Dumnezeu in buzunar si un ateu onest si cu bun-simt , eu unul prefer ateul.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2013, 10:46:23
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si ca o completare la mesajul anterior: intre un credincios fanatic si agresiv care crede ca il are pe Dumnezeu in buzunar si un ateu onest si cu bun-simt , eu unul prefer ateul.
De acord, si eu vad pericolul sa ne transformam in mici farisei, ce inchid Cerul altora, oprindu-ne la litera si rastignind Duhul! In mandria noastra, vom repeta doar istoria, crezandu-ne poporul ales! Sper, totusi, sa gresesc.

On topic: cred ca semnul discernamantului e atunci cand iti vezi raul din tine si binele din altii. Invers, seamana a fariseu.
Bucurii!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2013, 11:54:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
De acord, si eu vad pericolul sa ne transformam in mici farisei, ce inchid Cerul altora, oprindu-ne la litera si rastignind Duhul! In mandria noastra, vom repeta doar istoria, crezandu-ne poporul ales! Sper, totusi, sa gresesc.

On topic: cred ca semnul discernamantului e atunci cand iti vezi raul din tine si binele din altii. Invers, seamana a fariseu.
Bucurii!
Bogdan nu s-a referit la asta, doar tu. Bineinteles ca Bogdan nu s-a gandit sa ii faca pe sfinti si ortodocsi farisei si agresivi doar pentru ca nu adopta conceptiile ecumeniste.
Cred ca s-a referit la zelotism.
Reply With Quote
Răspunde