![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu din cate stiu, botezul se recunoaste a fi valid (prin iconomie!) cu doua conditii:
1. sa fie facut in numele Sf. Treimi 2. sa fie facut prin intreita scufundare Ori la romano-catolici NU se face prin intreita scufundare.. Catalin, ca tu esti expertul in "ecumenice", poti spune daca exista un document si ce biserici ortodoxe locale l-au semnat vizavi de recunoasterea "tainelor" sau macar a botezului romano-catolic?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista si la noi practica exceptionala sa nu se faca scufundare. |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru a se putea însura cu mândra visurilor lui, un biet prieten încearcă să treacă nevătămat de la catolicism la "ortodoxism" iar niște povățuitori neliniștiți ar dori să-l "boteze cap-coadă la Muntele Athos"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati vazut filmul "My Big Fat Greek Wedding"? O comedie exceptionala, dar care are si o scena f impresionanata cu botezul viitorului sot, care acceptase sa devina ortodox, din dragoste pentru viitoarea lui sotie. Chiar daca e un film, acesta se bazeaza pe fapte adevarate din viata autoarei, care interpreteaza si rolul principal in film. Deci se poate! |
|
||||
|
||||
![]()
Am vazut filmul, dar viitorul sot nu era catolic, din cate imi aduc eu aminte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu se specifica. Oricum, dragut film, si frumoasa poveste de dragoste si... pe de-asupra si adevarata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum am scris si in mesajul anterior, in Biserica Ortodoxa a Greciei toti catolicii sunt botezati (sau rebotezati, desi nu aveau botezul practic). La noi se boteaza rar in unele locuri sau manastiri, regula e sa fie doar miruiti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Demetrius, nu exista un "Big Fat" in film; eroul este chiar f suplu si chipes. In al doilea rand, motivul botezului este acela, ca nu te poti cununa intr-o biserica ortodoxa cu un neortodox, fie el catolic sau protestant.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu alte cuvinte, el nu se poate culca cu ea decât dacă se botează. |
|