Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2013, 02:18:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Pentru a se putea însura cu mândra visurilor lui, un biet prieten încearcă să treacă nevătămat de la catolicism la "ortodoxism" iar niște povățuitori neliniștiți ar dori să-l "boteze cap-coadă la Muntele Athos"
Nu inteleg in ce consta "vatamarea".
Ati vazut filmul "My Big Fat Greek Wedding"? O comedie exceptionala, dar care are si o scena f impresionanata cu botezul viitorului sot, care acceptase sa devina ortodox, din dragoste pentru viitoarea lui sotie. Chiar daca e un film, acesta se bazeaza pe fapte adevarate din viata autoarei, care interpreteaza si rolul principal in film. Deci se poate!
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 04:03:40
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Am vazut filmul, dar viitorul sot nu era catolic, din cate imi aduc eu aminte.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 06:02:07
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu inteleg in ce consta "vatamarea".
Ati vazut filmul "My Big Fat Greek Wedding"? O comedie exceptionala, dar care are si o scena f impresionanata cu botezul viitorului sot, care acceptase sa devina ortodox, din dragoste pentru viitoarea lui sotie. Chiar daca e un film, acesta se bazeaza pe fapte adevarate din viata autoarei, care interpreteaza si rolul principal in film. Deci se poate!
Nu-mi vine să cred că se poate; deși n-am văzut filmul, e foarte probabil că ”Big Fat” nu era botezat nici măcar un picuț și-atunci, oarecum, botezul este justificat, chiar dacă motivul botezului său n-are legătură cu Iisus Hristos.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 11:25:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Pentru a se putea însura cu mândra visurilor lui, un biet prieten încearcă să treacă nevătămat de la catolicism la "ortodoxism" iar niște povățuitori neliniștiți ar dori să-l "boteze cap-coadă la Muntele Athos"
Nu e biet, e fericit, si are chiar doua motive: primul ca se insoara si al doilea ca vine in Biserica lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 11:53:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu-mi vine să cred că se poate; deși n-am văzut filmul, e foarte probabil că ”Big Fat” nu era botezat nici măcar un picuț și-atunci, oarecum, botezul este justificat, chiar dacă motivul botezului său n-are legătură cu Iisus Hristos.
Cum am scris si in mesajul anterior, in Biserica Ortodoxa a Greciei toti catolicii sunt botezati (sau rebotezati, desi nu aveau botezul practic). La noi se boteaza rar in unele locuri sau manastiri, regula e sa fie doar miruiti.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 21:16:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Am vazut filmul, dar viitorul sot nu era catolic, din cate imi aduc eu aminte.
Nu se specifica. Oricum, dragut film, si frumoasa poveste de dragoste si... pe de-asupra si adevarata.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 00:02:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Demetrius, nu exista un "Big Fat" in film; eroul este chiar f suplu si chipes. In al doilea rand, motivul botezului este acela, ca nu te poti cununa intr-o biserica ortodoxa cu un neortodox, fie el catolic sau protestant.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 23:24:50
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geo_Geo79 Vezi mesajul
Dovadă incontestabilă că nu există Sfinte Taine înafara Ortodoxiei

http://www.apologeticum.ro/2013/04/d...unei-catolice/
Domne' mai ceva ca pe muntele Tabor. Sunt impresionat! Si avem si dovada! Poze nu vorbe scrise ... si asa mai economisim si la enel.

P.S. Se scrie in afara de ... nu "inafara"
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 23:39:16
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu din cate stiu, botezul se recunoaste a fi valid (prin iconomie!) cu doua conditii:
1. sa fie facut in numele Sf. Treimi
2. sa fie facut prin intreita scufundare
E nevoie de o anumita adancime sau cum scufunzi un om matur, la bebelusi mai inteleg, o cada si se rezolva insa cand ai o anumita varsta cum faci? Te duci la piscina, un lac din apropierea bisericii, sau direct in Dambovita (acuma dupa caz daca e din Bucuresti).

Last edited by EzioAuditore; 25.07.2013 at 23:43:50.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2013, 09:06:39
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Demetrius, nu exista un "Big Fat" in film; eroul este chiar f suplu si chipes. In al doilea rand, motivul botezului este acela, ca nu te poti cununa intr-o biserica ortodoxa cu un neortodox, fie el catolic sau protestant.
Exact cum spuneam, tot așa confirmi și tu: botezul lui nu are legătură cu Iisus Hristos.
Cu alte cuvinte, el nu se poate culca cu ea decât dacă se botează.
Reply With Quote
Răspunde