Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2013, 20:57:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
În concluzie, Cătălin, consideri că pozele de aici surprind o minune, da?
Ai criterii certe pentru asta, da? Poți băga mâna-n foc, ok?
Tot ce vine ca lumină pe calea unei poze e harul lui Dumnezeu, da? Mai ales dacă ne aflăm în contextul unei slujbe religioase (argumentul suprem).
Am înțeles bine? Asta e poziția ta?
(Adresez aceleași întrebări și Mihaelei.)
Ei bine, eu susțin că aceasta nu e credință creștin-ortodoxă, ci ușurătate în a discerne lucrurile. Un dicteu automat al emoției, al dorinței, care afectează discernământul.
Daca citesti mesajele mele de pe topic o sa vezi ca nu am precizat nimic in acest sens, al autenticitatii. Eu am spus doar ca e posibil si am raspuns celor care pare ca baga mana in foc ca sigur nu e adevarata. Eu ar trebui sa intreb asta, de unde sunteti siguri ca nu e adevarata? Ca unii par extrem de convinsi.
Intrebi mai departe de ce nu simte acea persoana lumina. Parintele Cleopa spunea ca odata a vazut o femeie la manastire care avea o lumina deasupra capului cand se ruga. Bineinteles ca acea femeie nu vedea lumina.
Suntem inconjurati de ingeri si ingeri cazuti, chiar daca noi nu-i vedem. Cateodata Domnul ingaduie sa isi faca aparitia si in plan fizic, ca sa poate fi vazuti de cineva sau de mai multe persoane. Atunci pot fi observati fizic, cu ochii trupesti.
In secolul VI sau VIII un preot sau calugar grec se indoia ca Impartasania e Trupul si Sangele Domnului. Atunci s-a intamplat o minune si Sfanta Impartasanie s-a transformat in carne si sange. Chiar si azi exista acea relicva, o poate vedea oricine cu ochii trupesti, o poate si fotografia daca vrea.
Sau, de exemplu daca un sfant ar straluci cu lumina harului si cineva ar face o poza s-ar vedea pe acea poza acest lucru, pentru ca e ceva observabil fizic. Dar doar in cazul in care sfantul sau Domnul ar ingadui acest lucru, altfel apare poza goala, cum arata si Mihaela in povestirile cu Parintele Paisie.
Asadar e posibila aceasta minune, ca de fapt e o minune la fel ca toate minunile. Si cum eu nu ader la teorii ale conspiratiilor, ca cineva ar fi falsificat poza sau altele, ma si gandesc ca e adevarata.
Reply With Quote