![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca nu, pt ca pe langa faptul ca scuipam mai este posibilitatea ca pe langa saliva sa fie si sange (de la gingie, masea) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E limpede că nu ai voie să te speli pe dinți după primirea Împărtășaniei. Nu ai voie să scuipi sau să mănînci măsline (decît fără sîmburi), pește și alte lucruri asemenea. Nu ai voie să dormi imediat, ca să nu salivezi involuntar... Ideea e să nu cumva să scuipi din greșeală microparticule provenite din Sfîntul Potir. De aceea se obișnuiește ca imediat să mănînci anafură și, mai demult parcă era așa prin unele zone, să bei un păhărel mic de vin.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropo, la manastiri duminica se mananca de obicei peste - si tot duminica se impartasesc nu numai multi mireni dar si monahi / monahii si apoi mananca la masa cu totii peste (ca sa nu mai vorbim de hramuri cand de obicei e dezlegare la peste)
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 08.08.2013 at 10:14:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma refer la faptul ca te duci la biserica, nu poti sa te culci totusi. Am vazut ca se mai pot impartasi oameni inainte de slujba (daca nu pot sta pana la momentul Impartasirii generale). Este destul de problematic insa, pentru ca Sf. Impartasanie ajunge abia pe la 12:00 sau 13:00h si unii trebuie sa ia medicamente, sau nu pot sta fara mancare, sau mai ales apa. Exact e vorba de diabetici, oameni care trebuie sa ia medicamente pentru inima, antibiotice, pentru alte probleme, medicamente la care nu se poate renunta, sau trebuie luate la ore fixe. La fel diabeticii care trebuie sa manance la ore fixe. Mie mi-a spus preotul ca se pot lua totusi medicamentele. Si eu stiam inainte ca nu ai voie sa bei nici apa, dar am impresia ca totusi nu este interzis. Nu stiu. Apa este curata si nici nu ramane in stomac. Referitor la timpul de dupa impartasanie eu stiu asa: Chiar trebuie sa mananci/bei ceva, ca sa se duca in stomac (inainte vreme am vazut ca primeai un paharut de vin, sau trebuie sa iei anafura. Si se mai spune ca e bine sa te culci. Aici vad ca spuneti altfel. Nu mai stiu.
|
|||
|
|||
![]()
fiecare sa faca cum ii spune preotul. daca trebuie sa iei pastile te duci dimineata la 8 te impartasesti , apoi iti iei si pastilele bei si apa te speli si pe dinti . daca vrei se poate
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg si poate stie cineva sa spuna ce fel de impartasanie primesc aceia care se duc inainte de slujba din diferite motive (copii, bolnavei etc.) Daca inca nu s-a facut Sf. Euharistie si restul slujbei, ce fel de impartasanie si de unde/de cand se primeste?
|
||||
|
||||
![]()
Trupul și sângele Domnului este tot timpul prezent în Sfântul Altar. În joia din săptămîna patimilor se transformă mai multă paine si vin. Fiecare parinte știe, din experiență cât ii trebuie peste an.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
la biserica unde ma impartasesc eu se da doar vin nu vin si paine cum am auzit, ati mai intalnit?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Momente ale Liturghiei neintelese inca | Florin-Ionut | Sfanta Liturghie | 29 | 20.09.2011 16:43:18 |
In acele zile-un necaz = urgia? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 0 | 26.06.2011 11:29:22 |
Sinaxarul lunii ianuarie: patru sfinti egipteni | NECTARIE | Generalitati | 0 | 07.01.2011 17:02:36 |
De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 18:26:35 |
MOMENTE GRELE ! | cristiboss56 | Umanitare | 22 | 30.07.2007 19:57:32 |
|