![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, in cazul acetui baietel, cel ce a luat cainele pe semnatura trebuie sa fie acuzat de ucidere din culpa si stea ceva timp la racoare. Poate ii trece sa mai adopte caini din adaposturi si sa le drea drumu pe strazi, mai ales ca ONG-urile ii infiereaza pe cei ce abandoneaza cainii, ele facand acelasi lucru dar pe multi bani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca organele (in)competente nu iau masuri, cetatenii ar trebui sa ia, in max. o saptamana problema ar fi rezolvata. Dar romanul e milos (cu sine) si indiferent (cu altii) - "ei...doar nu m-au muscat pe mine". Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum nu se va intampla nimic nici dupa aceasta oribila intamplare. Peste ceva timp totul va fi dat uitarii, oamenii se vor intoarce la ale lor iar ONG-urile vor continua sa sifoneze bani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca toti cainii maidanezi ar fi exterminati, nu cred ca statul ar avea curajul sa atinga podeaua ridicolului abisal cercetind penal oameni vii, altfel fara abteri de la pretioasele legi, pentru...niste animale moarte! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by mihai07; 04.09.2013 at 18:57:43. |
|
||||
|
||||
![]()
„Voi face exact ce vor spune bucureștenii”
"Primarul general, Sorin Oprescu, a anunțat miercuri că va organiza un referendum în București pe tema eutanasierii câinilor maidanezi, susținând că va face "exact ce vor spune cetățenii". „Din păcate este o problema care trenează de zeci de ani. Această problemă nu se poate rezolva decât prin unitate și solidaritate. Voi face exact ce vor spune cetățenii”, a spus Sorin Oprescu, precizând că întrebarea la care vor răspunde bucureștenii va fi „Sunteți de acord cu măsura radicală?”. Sorin Oprescu a spus la începutul declarației că este alături de familia copilului ucis de câine. „Transmit condoleanțe familiei copilului. Sufletește sunt alături de ei”, a spus primarul. Consilierii se întâlnesc vineri în ședință de îndată Primarul general a spus că referendumul ar putea fi organizat în ultima săptămână din septembrie sau în prima din octombrie. Vineri, 6 septembrie, la ora 12.00, consilierii generali se vor întâlni în ședință de îndată pentru a stabili data referendumului privind soarta maidanezilor. „Voi face exact așa cum îmi cer bucureștenii”, a spus Oprescu. „Referendumul trebuie comunicat populației cu 20 de zile înainte de ziua desfășurării, care ar putea fi ultima duminică din septembrie, sau prima din octombrie. Trebuie să stabilim măsurile imediate și să acționăm în această situație de criză. Nimeni nu își dorește să ajungă în situații din astea tragice, dar toți am crezut că există și altă cale, cea a legislației de acum. Respectuos, am respectat legea. Dar iată însă că viața ne dovedește că nu a fost așa”, a declarat primarul Capitalei. Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, „obiectul și data referendumului local se stabilesc și se aduc la cunoștință publică cu cel puțin 20 de zile înainte de ziua desfășurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16). Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie. "Problemele de interes deosebit din unitățile administrativ-teritoriale și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, în condițiile prezentei legi, aprobării locuitorilor, prin referendum local", potrivit articolului 13 din Legea referendumului. Referendumul va avea o singură întrebare „Referendumul va avea o singură întrebare: „Sunteți de acord cu măsura radicală?”, a mai spus Sorin Oprescu. Primarul Capitalei a mai spus că va cere modificarea legii și a adăugat că va crea presiune în acest sens.„ Din moment ce oamenii din București și județul Ilfov, dacă și dânșii vor dori să facă acest lucru, vor spune că așa este mai bine, așa vor face și așa vor modifica și legea parlamentarii, pentru că este dorința oamenilor. Este mai puternic decât orice altă dorință. Iar eu voi face exact ceea ce vor spune cetățenii”, a mai spus Oprescu. De asemenea, primarul general a mai spus că joi dimineață Primăria Capitalei începe audit și ancheta administrativă la ASPA pentru activitatea pe ultimii zece ani. Sorin Oprescu a spus că nu a dat declarații pe a această temă pentru că a fost plecat din țară, la un control medical, și a întrerupt orice formă de comunicații. Primarul General a declarat că nu-și va da demisia, chiar dacă îl apasă moartea copilului, pentru că demisia lui nu va rezolva nimic, iar copilul nu va fi adus înapoi. Edilul a preciazat că ultimul recesământ a arătat că în Capitală sunt 64.000 de mii de câini fără stăpâni. Potrivit legii, chiar dacă face referendum, primarul Sorin Oprescu nu va putea să-l pună în practică atâta timp cât nu există o lege care să reglementeze eutanasierea câinilor comunitari. În Parlament, există o asemenea lege încă neadoptată. Parlamentarii au spus că săptămâna viitoare o vor discuta și o vor supune la vot." (sursa: gandul.info) |
|
|||
|
|||
![]()
Bunica micuțului ucis de maidanezi: "Să-i facă săpun pe toți"
http://www.libertatea.ro/detalii/art...-461976-1.html Tristețe mare astăzi la capela bisericii Sfântul Gheorghe din Capitală unde este depus trupul copilului de 4 ani care a fost ucis de maidanezi luni după-amiază într-o zonă de lângă parcul Tei. Mai mulți prieteni ai familiei au venit să-i încurajeze pe părinții lui Ionuț. Și câțiva prieteni de-ai copilașului au venit să-și ia adio de la tovarășul lor de joacă. Părinții nu i-au lăsat să-l vadă pe Ionuț în sicriu, pentru că micuțul este de nerecunoscut: desfigurat, cu urme de colți și sânge pe față. Bunica băiețelului, cea care a fost cu ei în parcul unde s-a întâmplat nenorocirea plânge într-una: "Mi-au zis nepoții: «Buni, aici ne jucăm, aici». Erau sub ochii mei.. m-am mutat de trei ori după ei, că tot voiau să se joace în altă parte.. o secundă i-am scăpat din ochi și atunci a venit băiatul cel mare: «Buni l-au prins câinii pe Ionuț! Au lătrat și au venit spre noi! Buniiii, îl mânâncă pe Ionuț! » și mi l-au omorât. Vinovații să plătească! Să omoare toți câinii până nu mai sfâșie pe altcineva! Să-i facă săpun pe toți." -acum sa vedem cati bucuresteni sunt normali,daca va fi referendum... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor | florin.oltean75 | Generalitati | 121 | 16.01.2012 11:43:36 |
|