Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2013, 17:25:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
PS: La ce biserică mergi în Timișoara?
Cred că acum te-ai convins la ce biserică merge colegul tău din TM.
Uite aici dacă cumva ai omis topicul: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=Nunta&page=2
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 17:48:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
IPS Laurențiu Streza despre o alimentație sănătoasă: http://www.youtube.com/watch?v=-r-qmlT9cdA
Ce frumos spune Sf Vasile cel Mare:

- postul este lapte pentru prunci
- postul este întărire, virtute și bărbăție pentru tineri
- postul e puternic și ajutor pentru cei ce muncesc
- postul este ocrotire bătrâneților tale, îți dă liniște, își dă putere
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 20:59:14
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Frate, nu neg frumoasele îndemnuri ale Păstorilor. Sună îngerește ce spun ei. Și cred cu tărie că așa și este, într-adevăr.
Dar, la fel de adevărat, dacă accepți, e că noi în lumea reală suntem departe de acele sfaturi...
Tu trăiești în prezent sau doar în Eshaton?

Ce să zic, eu trăiesc (și) aici. Unde nu merge cu idealuri din vorbe ci cu mizeria sfâșietoare a acestei realități crude. Doctorii nu se ocupă cu Eshatonul, ci cu alinarea sfârtecării a ceea ce a mai rămas din lume.

Eu mi-am dus toți copiii la vaccin și nu îmi pare rău.
Când voi locui în Împărăție cu totul, atunci, da, nu va mai fi nevoie să îi vaccinez.
Deocamdată, însă, dau Cezarului ce este al Cezarului.

Și lui Dumnezeu ce se cuvine Bunului Dumnezeu. Slavă!

De mă crezi astfel trădător, pesemne că așa și sunt. Nu am lucrător în mine harul sfinților, din păcate. Deocamdată înțeleg, un strop, doar cum funcționează lumea reală și mă port ca atare. Mă supun propriei mele nevrednicii.
Apropos, că uitai să te-întreb: frăția voastră câți copii aveți? Și de aveți, cum sunt ei: vaccinați ori ba?
Iar de nu aveți, cumva, iertați-mă: ar fi mai bine să vă măsurați cu nițică umilință cuvintele... Zic și io.
Altceva nu mai am de zis pe topicul ăsta care miaună a chimval răsunător.

Last edited by cezar_ioan; 20.09.2013 at 21:01:56.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 23:21:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Frate, nu neg frumoasele îndemnuri ale Păstorilor. Sună îngerește ce spun ei. Și cred cu tărie că așa și este, într-adevăr.
Dar, la fel de adevărat, dacă accepți, e că noi în lumea reală suntem departe de acele sfaturi...
Frate, aceste sfaturi sunt actuale, se referă la prezentul și realitatea în care trăim, nu sunt teorii greu de împlinit. Bineînțeles că doar cei care sunt din Biserică ascultă și pun în practică aceste sfaturi, căci nu poți cere unui străin de Biserică să creadă în aceste sfaturi și să le trăiască (spre exemplu Sf Euharistie). Poate de aici și diferența de opinie și viziune asupra acestui subiect.

Citat:
Tu trăiești în prezent sau doar în Eshaton?
Trăiesc în prezent frate.

Citat:
Ce să zic, eu trăiesc (și) aici. Unde nu merge cu idealuri din vorbe ci cu mizeria sfâșietoare a acestei realități crude.
A deosebi binele de rău, a spune dacă e albă sau neagră, e ideal frate?

Citat:
Doctorii nu se ocupă cu Eshatonul, ci cu alinarea sfârtecării a ceea ce a mai rămas din lume.
Și de ce să nu prevenim durerea cu ajutorul Domnului?

Citat:
Eu mi-am dus toți copiii la vaccin și nu îmi pare rău.
Când voi locui în Împărăție cu totul, atunci, da, nu va mai fi nevoie să îi vaccinez.
Deocamdată, însă, dau Cezarului ce este al Cezarului.
Vaccinarea nu este obligatorie, ci facultativă, iar copiii sunt ai lui Dumenzeu și nu ai Cezarului...compromis prostesc de dragul Cezarului periclitând sănătatea și viața copiilor. Oricum Dumnezeu păzește dacă ai credință, indiferent pentru care dintre variante ai opta.

Citat:
Apropos, că uitai să te-întreb: frăția voastră câți copii aveți? Și de aveți, cum sunt ei: vaccinați ori ba?
Și dacă aș avea și dacă nu aș avea, adevărul ar fi altul?

Citat:
Iar de nu aveți, cumva, iertați-mă: ar fi mai bine să vă măsurați cu nițică umilință cuvintele... Zic și io.
Zici prost, căci nu eu sunt modelul de urmat, ci sfaturile păstorilor noștri, ei sunt busola noastră.

Last edited by ovidiu b.; 20.09.2013 at 23:34:15.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2013, 13:57:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nici eu nu-s de părere că duhovnicii / stareții ar trebui să dea sfaturi medicale, decît dacă au cunoștințe solide în domeniu.
Citat:
Pe ce criterii să aleg prima carte pe care s-o citesc? Zi-ne tu una de referință pe care ai citit-o, scrisă de cineva care-și merită titlul de doctor, și pot să încep cu ea. Eu nu am cum să face deosebirea între autori, care e păcălici și care e o savant, cu autoritate în domeniu.
E prea mult de spus.
In general, cand esti ignorant intr-un domeniu, este usor sa ti se argumenteze o anumita opinie si sa o iei f. usor de buna.
In principiu, atunci cand vrei sa vezi cat adevar contine o anumita informatie, incepe sa cauti mai multe despre ea, atat argumentele pro cat si contra.
Dar intr-adevar, niste baze trebuie sa ai - nu poti evalua o informatie medicala fara un minim de cultura medicala.
Dar chiar daca nu o ai din scoala/liceu sau facultate de specialitate, poti sa o achizitionezi pe parcurs, caz in care cercetarea se ramifica f. mult, dar asta nu e deloc rau, informatia este reciclabila :)

Citat:
Am mers pe varianta fără vaccin pentru că nici măcar pastile nu-mi cumpăr decît dacă am neapărată nevoie. Sînt convins că medicina are multe de învățat și produsele scoase la raft fac mai mult rău decît bine (efectele secundare sînt cu duiumul).
Deci o decizie foarte importanta si particulara luata pe baza unui principiu foarte generic.
Nu cred ca este o atitudine inteleapta ba as zice nitel sectara.

Citat:
Tehnologia de fabricare a medicamentelor / vaccinurilor nu e făcută public, decît la modul vag-teoretic = praf în ochi.
Ba e chiar foarte publica, ca tu nu poti sau nu vrei sa cauti informatia care ai nevoie, asta e alt aspect.

Citat:
Deci cum să optez pentru vaccin, cînd pentru mine chimicala artificială produsă la scară industrială e o erezie? Nu cred că greșesc cînd aleg întotdeauna calea naturală 100%.
Au ma fost cativa care gandeau ca tine si s-au trezut dupa gratii, in SUA cel putin, asta dupa ce copilul cu problemele medicale santoase au preferat sa-l trateze "natural" acasa pana a dat coltzul.

Bine, tu ai mai mult noroc, la noi poti sa-ti omori copilul in bataie, cu un par "natural" si in cel mai fericit caz esti decazut din drepturile parintesti, dar asta doar si cu niscai scandal mediatic.

Deci daca o sa aiba vreodata o problema medicala serioasa (acuta), renunta la textele de mai sus, si du-l la medic sa-l indoape cu "chimicalele artificale" care ar putea sa-i salveze viata (daca nu ai sa renunti prea tarziu la tratamentul "natural").

Apropo, citeste (nu doar tu) si asta:

Medicina alternativă nu este o alternativă

http://insulaindoielii.wordpress.com...29/alternativ/

Last edited by AlinB; 22.09.2013 at 15:39:23.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2013, 14:58:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
In primul rand Alin nu cred ca poti contesta faptul ca o alimentatie echilibrata , sanatoasa si naturala este cheia unei bune imunitati, a unei vieti mai sanatoase. Nu discutam aici metode de a avea o alimentatie sanatoasa pentru ca domeniul este prea mare sa fie discutat aici intr-o singura fraza.
Fara suparare, ai picat si tu in discutie ca musca in lapte si dai din aripioare sa iesi la aer.

Pai femeie draga, in primul rand, in afirmatia de mai sus "cheia" e un cuvant prost, eu cred ca cel mai important factor este cel genetic si pe urma vine stilul de viata.
In al doilea rand, nimeni n-a contestat o alimentatie sanatoasa (nici nu a fost macar definita ca sa poate fi contestata sau nu), ci ideea repet, dementa, ca alimentatia si tot felul de suplimente pot constituti o alternativa la vaccinarea pentru boli infectioase cu consecinte grave.

Citat:
Doi, nu poti spune tu ca nu esti nici un fel de autoritate, ca doamna doctor mai sus amintita nu este competenta.
Sigur ca are competente si anume acelea de traducator.

De a traduce prostii din alte limbi, prostii de cele mai multe ori debitate de sarlatani numiti in limbajul pseudomedical modern, "homeopati", in limba noastra romana.

Deci competente, are.

Citat:
Deocamdata este apreciata in lumea ortodoxa, cartea ei este promovata de multe publicatii ortodoxe inclusiv revista Familia ortodoxa, precum si site-uri ortodoxe. Si nu este singura voce din domeniul medical care afirma cat sunt de periculoase vaccinurile.
"Lumea ortodoxa" e o sintagma proasta in contextul asta.
Deci "multe publicatii ortodoxe" este una: "Familia Ortdodoxa" care mai e nou si standard de discernamant ortodox in privinta tuturor chestiunile publicate? Eu ma indoiesc, ca au mai publicat si alte informatii si nu doar de natura medicala care dovedesc un discernamant indoielnic.

"Site -uri ortodoxe"? Iarasi un calificativ dubios care si-l aroga multi, unii destul de smintiti chiar, ex.: saccsiv, apologeticum, etc.

Citat:
Am sa iti dau exemplu acum pe mama mea in varsta de 73 ani care la 12 ani a facut hepatita B, luata de la scoala, nu a fost vaccinata pentru ca atunci nu se facea acest vaccin. A stat in casa atunci 2 saptamani si a facut injectii dar s-a refacut complet, fara urmari, si iata acum are 73 ani si multumim lui Dumnezeu ca o duce bine cu sanatatea
Deci logica se vrea..care? Daca bunica mea s-a infectat la 12 ani de hepatita B si a scapat cu viata, inseamna ca asta e o regula?
Daca asta ai vrut sa spui, atunci e o prostie mare cat tine.

Citat:
Hepatitis B virus infection may be either acute (self-limiting) or chronic (long-standing). Persons with self-limiting infection clear the infection spontaneously within weeks to months.
Children are less likely than adults to clear the infection. More than 95% of people who become infected as adults or older children will stage a full recovery and develop protective immunity to the virus. However, this drops to 30% for younger children, and only 5% of newborns that acquire the infection from their mother at birth will clear the infection.[67] This population has a 40% lifetime risk of death from cirrhosis or hepatocellular carcinoma.[64] Of those infected between the age of one to six, 70% will clear the infection.[68]
Hepatitis D (HDV) can occur only with a concomitant hepatitis B infection, because HDV uses the HBV surface antigen to form a capsid.[69] Co-infection with hepatitis D increases the risk of liver cirrhosis and liver cancer.[70] Polyarteritis nodosa is more common in people with hepatitis B infection.
Acum mai gandeste-te daca e un risc care merita asumat pe baza unor speculatii paranoide despre vaccinul corespunzator.

Citat:
exemplul tau cu omul cu sanatatea beton consider ca este superficial a discuta, caci nu stii tu inauntrul lui , in ce stare se afla fiecare organ al sau. Toate frumoase pana intr-o zi cand brusc, se vor mira toti cum poate un om asa de vasnic si sanatos sa cada atat de rau bolnav.
E bun ca ai priceput, acum fa un efort si translateaza ideea in contextul discutiei.
Vechi 22.09.2013, 15:43:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
- eu în teren am întâlnit altceva, adică că nu e nevoie de un vaccin dacă ești mădular viu al bisericii și părinții sunt curați trupește și sufletește, mă refer la cazuri concrete și nu la teorii...copii acestor omeni sunt mai vigurosi, mai sănătosi...
Pentru ca pe terenul tau, nu ai dat de o epidemie sau un caz acut de infectie.
Deci facem din ignoranta, regula.

Citat:
- IPS Laurențiu, Pr Iustin Pârvu și alți duhovnici nu sunt pentru vaccinuri (se poate căuta pe internet poziția lor vis-a-vis de vaccinuri)
Aiurea. Posteaza daca stii ceva concret in acest sens.
Si mai bine sa-l lasam pe par. Iustin sa se odihneasca in pace, destul au facut ce au facut altii din el cu pasapoarte, cipuri, etc.

Citat:
- am cerut sfat de la mai mulți duhovnici...nici unul din cei pe care i-am certatat nu sunt
pro vaccinuri...dacă unul ar fi spus altceva atunci poate aș mai fi cercetat.
Daca ai gama ta preferata de duhovnici, filtrati dupa criteriul antivaccinism, nu e de mirare.
Iarasi transformam experienta personala si ignoranta, in regula.
Apropo, cati sunt astia "mai multi"? 100? 200?
Vechi 22.09.2013, 17:25:06
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
Frate, aceste sfaturi sunt actuale, se referă la prezentul și realitatea în care trăim, nu sunt teorii greu de împlinit. Bineînțeles că doar cei care sunt din Biserică ascultă și pun în practică aceste sfaturi, căci nu poți cere unui străin de Biserică să creadă în aceste sfaturi și să le trăiască (spre exemplu Sf Euharistie). Poate de aici și diferența de opinie și viziune asupra acestui subiect.

Trăiesc în prezent frate.

A deosebi binele de rău, a spune dacă e albă sau neagră, e ideal frate?

Și de ce să nu prevenim durerea cu ajutorul Domnului?

Vaccinarea nu este obligatorie, ci facultativă, iar copiii sunt ai lui Dumenzeu și nu ai Cezarului...compromis prostesc de dragul Cezarului periclitând sănătatea și viața copiilor. Oricum Dumnezeu păzește dacă ai credință, indiferent pentru care dintre variante ai opta.

Și dacă aș avea și dacă nu aș avea, adevărul ar fi altul?

Zici prost, căci nu eu sunt modelul de urmat, ci sfaturile păstorilor noștri, ei sunt busola noastră.
Plictiseala, duhul flecărelii, insolența...
Oare tu chiar mai aștepți vreun cuvânt de la mine, curînd?
Reply With Quote
Vechi 22.09.2013, 22:42:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pentru ca pe terenul tau, nu ai dat de o epidemie sau un caz acut de infectie.
Deci facem din ignoranta, regula.
Epidemie avreunei boli eradicate și care nu mai prezintă riscuri sau care e tratabilă dacă se contactează boala?

Citat:
Am postat, ignori și acum îmi ceri să postezi ceva concret.

Citat:
Si mai bine sa-l lasam pe par. Iustin sa se odihneasca in pace, destul au facut ce au facut altii din el cu pasapoarte, cipuri, etc.
Să înțeleg că părintele nu a avut putere de discernământ? Păi cum rămâne cu IPS care e în viață...și cu el fac alții ce vor?

Citat:
Daca ai gama ta preferata de duhovnici, filtrati dupa criteriul antivaccinism, nu e de mirare.
Te-am rugat să nu mai deformezi ideile în stilul tău caracteristic. Am spus că pe cei ce i-am cercetat mi-au dat un răspuns și nu că i-am cercetat după un anumit criteriu. Bineînțeles că pe cei ce i-am adus ca argument i-am căutat ca după acest criteriu. Ar fi fost cumlmea să-ți postez ideea unuia pro vaccin.

Citat:
Iarasi transformam experienta personala si ignoranta, in regula.
De ce să fie regulă? E doar o opinie. Te obligă cineva să o adopți sau să devină regulă pentru tine?
Reply With Quote
Vechi 23.09.2013, 00:15:37
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Implicit

Citat:
- Părinte, cum sfătuiți poporul să procedeze cu aceste vaccinuri criminale care se vor impune cu forța, asupra copiilor noștri și asupra mamelor însărcinate, și poate pe viitor asupra tuturor?

- Dragii mei, e greu să dai un răspuns unui popor întreg, pentru că nu avem decât soluții dureroase, pentru că aceasta este realitatea în care trăim, foarte, foarte dureroasă. Am spus de la începutul anului că trebuie să ne pregătim pentru martiraj și mai mult de atât nici nu aș mai fi avut de grăit, dar oamenii sunt neputincioși cu duhul și cu mintea ca să înțeleagă. Nu e ușor să trăiești în ziua de azi. Dar dacă Domnul așa a binevoit ca noi să suferim aceste vremuri, apoi trebuie să ne supunem și să primim cu bucurie toate cele ce vin asupra noastră, ca din mâna lui Dumnezeu, și nu a vrăjmașului. E mai greu acum, pentru că ne-am învățat cu comoditatea, cu televizorul și cu toate mofturile și libertățile; ei bine, dragii mei, abia acum se vede efectul dăunător al acestor libertăți - ne-au slăbit puterile sufletului. Mintea este îngreuiată, trupul slăbit și datorită alimentației otrăvite cu care ne hrănesc mai marii noștri, și nu suntem obișnuiți să purtăm niciun fel de război, nici duhovnicesc, nici trupesc. De aceea, vă rog să nu mai căutați soluții. Soluții omenești nu sunt, dragii mei! Soluția este moartea pentru Hristos. Tată pe fiu și mamă pe fiică va da la moarte. Iată că asistăm la împlinirea acestei proorocii. Dacă mama va lăsa copilul să fie vaccinat, este ca și cum l-ar da la moarte. Am spus de mai multe ori să luăm modelul lui Brâncoveanu, care cu mărime de suflet privea mucenicia fiului său cel mic, Matei.

Învățați copiii să trăiască în legea creștinească, aceste obiceiuri să le deprindă mai cu seamă; nu mai e nevoie de nicio altă știință, de nicio școală; prin orice mijloace copiii noștri sunt otrăviți nu numai cu aceste vaccinuri, ci cu atâtea informații mincinoase la adresa creației lui Dumnezeu, cu calculatorul și cu tot soiul de filme, care oferă copilului o educație antihristică. Dacă nu aveți unde să vă retrageți din societatea aceasta potrivnică lui Dumnezeu, stați fiecare la locurile dumneavoastră și mărturisiți pe Hristos, opunându-vă tuturor măsurilor viclene de exterminare a omului. Pentru că asta tânjește vrăjmașul să facă, să distrugă făptura lui Dumnezeu. Invidia lui cea mai mare, aceasta este – crearea OMULUI: De ce îl iubește Dumnezeu atât de mult pe om? Tocmai de aceea ar trebui să prindem putere și curaj, pentru că dacă suntem așa de tare luptați și împresurați din toate părțile de atâtea primejdii și nevoi, înseamnă că și invidia vrăjmașului se mărește datorită dragostei lui Dumnezeu sporite față de noi, chipul și asemănarea Sa. Dar iată cât de mult ne iubește Dumnezeu că încă mai rabdă toate păcatele și fărădelegile noastre. Numai dracul nu înțelege mila și iertarea lui Dumnezeu, că dacă ar fi înțeles-o, cred că s-ar fi pocăit și el.

De aceea vă zic – aveți încredere că Domnul vă va da putere să mărturisiți pentru El. Trăim într-o lume anarhică, întreaga clasă politică este vrăjmașă a lui Hristos și slujitoare răului, de aceea numai simpla noastră viețuire, fară să abdicăm de la principiile noastre creștine, este o mărturisire și o mucenicie de zi cu zi.

Așadar: Nu primiți acest vaccin și nimic ce aduc nou puterile politice de azi." Par. Iustin Parvu

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...m-de-martiraj/
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinți catolici ai secolului al XX-lea. Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 6 15.12.2011 17:54:46
666 confuzia secolului andreicozia Generalitati 250 04.04.2011 23:51:50
Vaccinarea are efecte negative Iustin32 Generalitati 113 23.01.2011 16:21:40
Pericolul nestiut al vaccinurilor Iustin32 Generalitati 65 29.12.2009 22:23:12
problema medicala mathly24 Generalitati 8 25.09.2007 17:33:38