Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2013, 22:54:05
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iliegh Vezi mesajul
Omul difera de animale prin numarul mult mai mare de neuroni si sinapse. Asta il face ca procesele neuronale sa fie mult mai complexe, si sa dea senzatia de gandire, vointa, inteligenta.
Senzația de... ce?
E ca și cum ai spune mărul de ...gutuie. În realitate e mărul de Voinești, mărul Parmen Auriu etc. (la gutui nu mă pricep..:))

Ilie, parcă spuneai că ești om de știință. Păi se poate?....

P.S. Ipoteza materialistă că procesele psihice ar fi generate/cauzate/determinate de substratul neurocortical cu procesele sale, a făcut, ce-i drept, carieră în psihologie și mai face și azi, sub o formă nouă și foarte elegantă și hiperdocumentată: științele cognitive.
Însă, chiar și cei mai înrăiți cognitiviști acceptă că viața psihică este în relativă interinfluență cu procesele neurocorticale, în determinismul proceselor psihice intervenind simultan o mulțime de alte determinări majore.
Principalii autori din domeniul epistemologiei de astăzi și principalii gânditori din psihologie tind să convină asupra faptului că viața psihică este relativ autonomă față de determinismul ei neuronal. S-au scris tone de cărți pe tema asta (arătîndu-se limitele reducționismului neuro), am citit și eu vreo două-trei din ultimii ani, lucrări excepționale și am tras următoarea concluzie: habar nu avem de fapt ce-i cu rădăcinile, izvoarele, mecanismele psihismului. Dar nu deznădăjduim! Cătăm, căutăm, că vreme avem destulă...:)
Reply With Quote