![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Poziția BO (nu BOR, că n-are de ce biserica noastră să fie mai cu mot) e clară încă de la scrierile Sfinților Părinți: Facerea este pe larg explicată, deslușită și asumată.
Evoluția, în sensul teoriilor de la Darwin începând, nu există. Punct. Și simplu.
|
||||
|
||||
![]()
Bisericile Ortodoxe din Vest cam aproba evolutia. Am auzit la un radio din USA ca Facerea si Adam+Eva ar fi doar un simbol, o metafora si nu ar trebui crezuta ad literam. Un preot din UK, englez ortodox, a spus ca evolutia nu este incompatibila cu ortodoxia. La fel si un Mitropolit din UK. Nu stiu de ce adopta astfel de pozitii. Oare le este frica sa nu fie luati in ras de ceilalti? Vor sa arate ca BO nu este impotriva "stiintei"? Le este frica sa nu fie asociati cu protestantii si neo-protestantii? Nu ii inteleg. Doar au scririle Pr.Serafim Rose si scrierile Sfintilor Parinti (nu stiu daca toate).
|
|
||||
|
||||
![]()
Păi e corectă afirmația "evoluția e incompatibilă cu ortodoxia". Mai nasoala e afirmația "ortodoxia nu e compatibilă cu evoluția" în gura unui preot.
|
||||
|
||||
![]()
Arfirmatia este : "evolutia nu este incompatibila cu ortodoxia", cu alte cuvinte, ortodoxia este compatibila cu evolutia. Sau BO nu este impotriva ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In America este fostul episcop Puhalo, care a avut si controversa cu Parintele Rose, sprijinind aberatiile unui medic care sustinea evolutionismul teist, Kalomiros. De fapt toate scrierile ortodoxe despre evolutionismul teist au la baza cartea lui Kalomiros, care nici macar nu e ortodox, e stilist. El a fost ortodox pana la ridicarea anatemelor catolicilor, apoi a fost stilist, iar la sfarsit s-a rupt si de acestia, ramand o singura biserica separata de toti. ROCOR din America a fost cativa ani in comuniune cu stilistii (dupa moartea Parintelui Serafim Rose, apoi s-au unit cu BO), de acolo a patruns cartea lui Kalomiros. Cum vedem, evolutionismul teist ortodox este in stransa legatura ori cu ecumenismul, ori cu stilismul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu zic mai mult.
|
|||
|
|||
![]()
Nu e un secret (cel putin pentru mine) ca si tu te incadrezi putin aici (ma refer la ecumenism-evolutionism teist) e normal sa nu-ti placa.
Last edited by catalin2; 13.10.2013 at 19:49:25. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu ma refeream, in general, la unii oameni, care si-au creat un combo de amenintari percepute pe care le vad peste tot, si s-au autodeclarat luptatori de frunte impotriva acestei amenintari. p.s.:Nu subscriu nici la doi plamani, nici la teoria dispersiei harului. Deci nu am tangenta cu ecumenismul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu ce crede fiecare, din mesajele pe care le-a scris. De aceea am adaugat "putin", pentur ca nici in evolutionismul teist nu crezi cu totul, doar ca nu stii daca e adevarat sau nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea stralucim la capitolul logica. Sau probabil te gandesti ca ai gasit o cale rapida de a compromite ET, asta tinan pentru multi locul de o argumentatie serioasa. Ca si atacul la persoana de altfel.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 14.10.2013 at 03:54:19. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|