Citat:
În prealabil postat de AlinB
Iar povestea cu infaibilitatea personala a sfintilor?
Nici macar Papa nu are pretentia la un astfel de grad de infaibilitate.
|
Eu nu am spus de infailibilitatea personala a sfintilor, in mesajul la care am raspuns era vorba de altceva. Sfintii nu sunt infailibili, dar revelatia este.
De exemplu, noi credem in revelatia din Facerea si talcuirera sfintilor. Aceasta e autoritatea pentur noi. Cei ce sustin in teoria evolutionista cred ca filozofii (pentru ca la inceput evolutionismul nu a avut legatura cu stiinta, ci era o ipoteza filozofica) iluministi atei din sec. XVIII au gasit adevarul si astfel revelatia si Facerea sunt gresite. Acesti filozofi, nemaifiind credinciosi, au cautat o alta explicatie la crearea lumii, nemaiacceptand ce spunea Bilbia. Si cum doreau sa stearga toata perioada crestina s-au intors la perioada dinaintea crestinismului, la ganditorii greci. Acolo au gasit ideile unor filozofi materialisti greci care spuneau ceva asemanator evolutionismului si aparitiei vietii din alte elemente.
Culmea e ca azi unii credinciosi au ajuns sa creada explicatia ateilor de atunci si sa creada ca revelatia e gresita. De aceea ei apeleaza ca autoritate la oamenii de stiinta evolutionisti si la aceasta teorie.