Citat:
În prealabil postat de AlinB
Teoria stiintifica este o aproximare a realitatii fizice, e un continuu progres si se construieste pe masura ce experimentele o confirma sau contrazic.
|
Se pare ca aici era problema, bine ca am identificat-o. Nu cred ca intelegi exact ce este o teorie stiintifica si ce este o teorie sau ipoteza. De aceea nu intelgeai de ce energia intunecata (necunoscuta) nu e o teorie stiintifica, ci doar o teorie. Pentru inceput te rog sa observi ca se numeste intunecata, adica necunoscuta. ca sa fie o teorie stiintifica trebuie sa fie si sustinuta de date stiintifice.
Acum citez: "Teoria este o categorie filozofică, (corelată cu categoria practică) ce desemnează reflectarea abstractă, conceptuală a realității obiective."
"Teoria științifică, fiind strâns legată de experiment, confirmă și dezvoltă ipoteza, căreia îi conferă certitudine și generalitate."
Acum intelegi de ce energia intunecata e doar o teorie filozofica, o ipoteza? Ti-am dat citatul din link, nu exista nimic care sa demonstreze existenta ei Pe langa asta singura sustinere e acetei teorii e existenta Big-Bang-ului. la fel, singura sustinere a Big-Bangului e acesta energie (altfel ar ramane doar expansiunea accelerata). Daca nu exista energia intunecata nu exista Big-Bang. la fel, daca nu exista Big- Bang nu exista nici energia intunecata. Tu daca spui ca nu exista Big-Bang nu contrazici nimic din stiinta, doar o ipoteza filozofica, care nu se sprijina pe nimic.
Eu daca spun ca nu exista Big-Bang si energia intunecata sunt cu totul de partea stiintei si adevarului, pentru ca afirm ceva adevarat si demonstrat stiintific, ca universul se extinde accelerat, deci nu a avut loc nicio explozie.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ar fi mai de cuminte si de bun simt si echilibrat sa afirmi/accepti ca modul efectiv in care a fost creata lumea este un mister si probabil va ramane mereu un mister atat timp cat Dumnezeu nu va interveni direct in acest sens
|
Asta spun si ateii, dar ei au o scuza, nu cunosc Facerea si nu cred in revelatie. E imposibil sa spun eu asa ceva pentru ca as minti, eu stiu care e adevarul, l-a revelat chiar Cel ce a creat lumea, as fi un mincinos. Nu putem fi ateo-credinciosi.