![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici macar Papa nu are pretentia la un astfel de grad de infaibilitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu, noi credem in revelatia din Facerea si talcuirera sfintilor. Aceasta e autoritatea pentur noi. Cei ce sustin in teoria evolutionista cred ca filozofii (pentru ca la inceput evolutionismul nu a avut legatura cu stiinta, ci era o ipoteza filozofica) iluministi atei din sec. XVIII au gasit adevarul si astfel revelatia si Facerea sunt gresite. Acesti filozofi, nemaifiind credinciosi, au cautat o alta explicatie la crearea lumii, nemaiacceptand ce spunea Bilbia. Si cum doreau sa stearga toata perioada crestina s-au intors la perioada dinaintea crestinismului, la ganditorii greci. Acolo au gasit ideile unor filozofi materialisti greci care spuneau ceva asemanator evolutionismului si aparitiei vietii din alte elemente. Culmea e ca azi unii credinciosi au ajuns sa creada explicatia ateilor de atunci si sa creada ca revelatia e gresita. De aceea ei apeleaza ca autoritate la oamenii de stiinta evolutionisti si la aceasta teorie. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca replica asta nu se potriveste doar adrisantului direct..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si totusi cei ca tine sunt atat de speriati de ea, incat cred ca alternativa la o prostie este sa spuna ca lumea a aparut in 5 zile, literalmente, aspect care nu are nici o tangenta cu stiinta si nici macar nu este dogma religioasa. Citat:
Si iarasi ne intoarcem la inceputul postarii, poti echiva interpretarea unor sfinti cu revelatia avand deci valoare de dogma?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 28.10.2013 at 17:38:02. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
+ ce am mai vorbit si anume confuzia intre realitatea fizica si teoria stiintifica. Teoria stiintifica este o aproximare a realitatii fizice, e un continuu progres si se construieste pe masura ce experimentele o confirma sau contrazic. Citat:
Sa mai mentionam ca pe atunci stiinta era nu de putine ori (si) de inspiratie religioasa de ajungea la astfel de teorii hilare? Citat:
Citat:
Ar fi mai de cuminte si de bun simt si echilibrat sa afirmi/accepti ca modul efectiv in care a fost creata lumea este un mister si probabil va ramane mereu un mister atat timp cat Dumnezeu nu va interveni direct in acest sens.
|
||||
|
||||
![]()
Și uite așa Sfânta Tradiție (sau măcar o parte) trebuie aruncată la gunoi.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
măi, măi, măi....
|
|
|||
|
|||
![]()
Ei, folosesti termeni prea duri. Sa nu imi zici ca nu esti constient ca pina si traditiile spirituale pot deveni, la un moment dat, caduce.
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite ca o ajuns ortodoxul ratacitor (apropo, acum ai trecut la "alta confesiune"?) sa inteleaga mai bine Sfanta Traditie decat un ortodox getbeget :)
Pentru Dragos: ce e moralitate si dogma in Sfanta Traditie e imuabil. Restul mai putin.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.10.2013 at 13:56:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel putin atat timp cat nu poate dovedi ca procese aleatoare pot produce inteligenta.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|