![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Minunat! Multumesc! Si eu care credeam ca am citit aproape tot de/despre Sfantul parinte Arsenie Boca, aceasta povestioara n-am citit-o!
Si daca tot am citit toate comentariile de pe acest topic as vrea sa-mi dau si eu cu parerea, chiar daca stiu ca nu o voi ajuta pe Gabriela, ba dimpotriva... As vrea sa spun ca-mi este foarte cunoscuta povestea ei (am trait-o si eu intr-o oarecare masura si am observat-o si la alte persoane, chiar la o prietena cu care discut foarte mult, din pacate insa neputand s-o ajut nici pe ea, pentru ca nu vrea, asa gandesc eu...) Cred ca in asemenea momente din viata conteaza foarte mult sa vrei cu adevarat sa iesi din aceasta stare, nu doar sa spui ca vrei...Dumnezeu stie foarte bine cand vrem cu adevarat, ne stie inima, nu conteaza ce spunem noi. Trebuie sa vrem cu adevarat sa ne lasam in voia Lui, nu doar sa spunem sau sa credem ca vrem. De multe ori noi credem ca ceea ce ne dorim este bine, nici macar nu vrem sa vedem altceva. Egoisti si mandri, credem ca stim ce e bine, iar Dumnezeu trebuie sa ne dea ce vrem, cand vrem si, mai ales, PE CINE VREM NOI! De cele mai multe ori persoanele in situatia asta isi doresc un ANUMIT barbat /o ANUMITA femeie (nu un sot/sotie), dar nu vor sa recunoasca, iar daca acea persoana nu e sa fie al/a lor, se supara rau de tot si ''sufera'' foarte tare! Devin foarte sensibile, plang, au nevoie de compasiune! Confunda sensibilitatea cu mandria, cu orgoliul (sau poate nici macar nu stiu sa faca diferenta), iar cand cineva le spune lucrurile astea in fata , se supara si mai rau, pentru ca ele nu vor sa vada realitatea ci vor doar sa le bata cineva cu palma pe umar si sa le spuna: lasa c-o sa treaca, ramai asa cum esti, esti o fiinta sensibila, buna, iubitoare, ceilalti sunt rai si neintelegatori, inclusiv Dumnezeu, doar tu esti bun/buna, tu nu ai gresit cu nimic....nu e vina ta....CEILALTI sunt vinovati. Din pacate insa asta nu-i ajuta cu nimic , mai rau le face, dar ei nu-si dau seama! Un dus rece, urmat de asumarea greselilor proprii si de recunoasterea slabiciunii si a necredintei noastre este singura posibilitate! Nu exista formule magice sau ceva anume de facut pentru a iesi din aceasta situatie, asa cum cer unele persoane sa li se spuna atunci cand cer ajutor, spun de multe ori: spuneti-mi concret ce sa fac, cum sa fac, vor o formula magica, un ritual, sau eventual sa cumpere ceva ca sa rezolve problema, cand le dai ''doctoria'' cea adevarat n-o primesc, nici macar atunci cand le-o da un medic (duhovnic) bun... Probabil ca vor doar compasiune si, eventual, sa li se spuna ca ei n-au gresit cu nimic, sa se autoconvinga ca ei sunt in regula, totul e normal cu ei, dar n-au noroc, nu vrea Dumnezeu (asa spune prietena mea)! Imi cer scuze daca am suparat pe cineva. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa fii sigura ca ti-ai castigat deja antipatia domnisoarei.
Nu ca n-ai avea dreptate, doar ca ai fost prea directa si forma e mai importanta decat continutul desi pe alt topic deplangea superficialitati de genul asta la barbati. Numai la barbati, desigur. Ei au o problema, noi nici una, de fapt este una, singura noastra problema e ca nu avem si noi unul.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sunt insa persoane (poate si eu fac la fel) cand spui ca iti "este sete" nu fac decat sa te bage cu capul in butoiul cu "apa" si sa zica "Na, bea pana te saturi!". Si ca sa il contrazic pana la capat pe domnul AlinB, fiti fara grija, nu m-ati suparat si nici nu imi sunteti antipatica. Tot ce ati spus este adevarat, numai ca sunt momente in care sufletul meu nu le poate percepe. Mintea da, dar sufletul nu. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun, ca sa nu zic doar vorbe, sa ma gandesc la niste ideei concrete:
1. Nu stiu mai exact ce meserie ai ai si daca-ti place ceea ce faci. Daca esti cu mai multi colege/colegi in birou de exemplul in "pauza de cafea", la o gluma, o discutie, etc se pot afla multe, folosind "metode specifice"", in sensul de a participat la conversatie, dar a-l lasa pe om sa zica (un fel de "tras de limba"discret); 2. Dupa servici (nu stiu cum e programul tau!)- daca zici ca stai in Bucuresti (daca stai in Ploiesti pe acolo nu prea stiu öbiectivele asa bine, in afara de "Muzeul ceasurilor"")- le zici frumos la colege sa mergeti prin targ'' (asa ca intre femei) si sa zicem un traseu: de la Piata Victoriei pe Calea Victoriei pe jos pana in zona Lipscani, unde ar fi si magazine macar sa-ti "clatesti"ochii, dar si terase unde se poate servi o cafea, suc, etc! Iar la o discutie intre femei imposibil sa nu afli si informatii utile; 3. Este adevarat ca barbatul trebuie sa faca primul pas, insa dupa cum constat (din moment ce esti singura!) ca barbatii de acolo cam ""lemn'' Tanase"", ramane singura varianta ca sa actionez tu. Simplu: intai "studiez terenul"", folosind ochiu si timpanu'', si inclusiv la o "barfa"" intre femei sunt convins ca se discuta multe, iar apoi imposibil sa nu fie cineva singur de care sa-ti placa. |
|
|||
|
|||
![]()
4. Important ar fi ca, dupa ce termini serviciul, sa stai cat mai putin in casa (in afara de indeplinirea treburilor gospodaresti; oricum, la bloc foarte multe nu ar fi) si sa socializez cat mai mult! Nu stiu ce ti-ar place sa faci in timpul liber- un sport eventual
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca atunci cand e cu adevarat interesat, un barbat actioneaza. Cand este curtat, devine capricios si uneori chiar dispretuitor sau mai rau, daca e si prost crescut. Daca o femeie vrea sa intre in atentia unui/unor barbati trebuie sa fie cel mult deschisa, prietenoasa, amabila daca stie sa se faca placuta, sigur i se va da de inteles asta. Daca e capricioasa, tafnoasa, se manifesta ca o frustrata, e impulsiva, dominatoare, orgolioasa, etc. poti fi sigur ca o sa aiba mai mari sanse sa ameste apa cu uleiul decat sa se combine cu un barbat intr-o relatie de lunga durata..
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu ai pace in suflet, daca nu poti fii fericita singura (adica fara un barbat, la asta ma refer), nu vei putea sa fi fericita nici cu un barbat! Nu o alta persoana ne poate face fericiti, nu iubirea unei alte persoane, ci numai iubirea noastra, cea pe care o simtim noi fata de altii! Poti sa fii iubita de zeci de barbati, dar daca tu nu iubesti pe nici unul din ei, degeaba!
Iar iubirea n-o putem simti decat daca-l avem pe Dumnezeu in suflet. Cauta sa iubesti tu mai intai, cauta sa fi fericita si multumita cu ce ai in momentul de fata si apoi asteapta restul. Dar mai intai asigura-te ca stii cu adevarat ce e iubirea, foarte multi o confunda cu alte sentimente/simtaminte/dorinte si tocmai de aia nici nu pot iubi si nici nu pot recunoaste iubirea adevarata! Da, e o problema atunci cand faci tot ceea ce faci doar mecanic, cand nu simti nimic in rugaciune, dar parerea mea este ca astfel de etape parcurgem cu totii in viata si chiar de mai multe ori de-a lungul vietii, dar cred ca singura solutie este staruirea in rugaciune si lasarea in voia lui Dumnezeu! Mie mi-au ajutat mult si cartile pe care le-am citit (mai ales Arsenie Boca, dar nu numai), interviurile si reportajele din Formula AS de-a lungul multor ani (ma refer in special la paginile de spiritualitate) si altele. Si multa rabdare.... Doane ajuta! Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Da, bine spus. Vezi, Florine, cine spunea că Alinache nu e băiat de gașcă, tocmai el care se chinuie să întrețină aparența de creștinism a acestui forum, împreună cu ceilalți câțiva, ca și el, spammeri de profesie ai acestui forum? Deși este drept totuși că, sătui de minciunile și prefăcătoria ortodoxiștilor, receptorii de spam devin din ce în ce mai puțini tinzând treptat spre zero, arătând încă într-un loc care este roada falsificatorilor de creștinism, anume deșertul. De altfel, în definitiv, cum ar putea să fie alta roada stearpă a impostorilor?
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze ca am adus atatea discutii in contradictoriu. Starea mea sufleteasca nu era una din cele mai bune, ba din contra. Unii ati adus cuvinte de folos si pe care le-a primit sufletul meu si va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada, altii nu stiu decat sa impovareze si mai tare, dar le multumesc si acelora pentru sinceritatea lor si adevarul "grait", cu rugamintea sa aibe grija pe cine impovareaza, caci eu cat de cat sunt "calita" in ale ortodoxiei, dar daca iau asa tare pe unul care abia a pasit in Ortodoxie, il pierd cu totul si nu se mai intoarce acel suflet, drept pentru care "calaii" sunt direct raspunzatori si intrebarea este "Ce ve-ti raspunde in fata Domnului?"
Inca o data si probabil mi se va demonstra la nesfarsit ca Domnul este singurul om si Dumnezeu care nu ma paraseste, care nu ma mustra cu cuvinte dure, care nu se razbuna, care ma primeste in nemernicia mea si nu ma linseaza cand stau mai prost cu credinta in El, care imi da nadejde, care ma cheama, care ma intelege si care MA IUBESTE ASA CUM SUNT. El este singurul care ramane langa mine in momente dificile, chiar si in momente de deznadejde si necredinta |
|