![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si ce se mananca la cina aceea? |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() paine, paine de la supermarket? si must obisnuit de la crama? nimic altceva? e vreo diferenta daca mananc aceeasi paine si acelasi must acasa si nu la adunare? |
|
|||
|
|||
![]()
Iisus a spus ca cine nu manaca Trupul Sau si nu bea Sangele Sau nu se mnantuieste. daca era vorba doar de paine si vin asta manaca toti, inseamna ca nu trebuie sa faci nimic in plus. Neoprotestantii cred ca mananca paine si beau must, noi credem ca mancam Trupul si Sangele Mantuitorului si de aceea noi il primi pe Hristos in mod efectiv, nu in imaginatia noastra.
De asemenea, ei prin botez inteleg doar o simpla baie sau spalare pe cap, daca era asa nu spunea Iisus ca cine nu se boteaza cu apa si Duh Sfant nu se nmantuieste. Noi spunem ca prin botez primim iertarea pacatelor si har. In Biblie scrie ca prin har se mantuiesc oamenii, nu prin fapte. Asadar, cum scrie in Biblie, daca te duci la neoprotestanti te vei spala si vei manca paine si must, deci nu vei avea cum sa te mai mantuiesti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este deloc o simpla baie sau spalare pe cap, Ei cred ca abia in momentul botezului incepe adevarata pocainta, prin botez ei spun ca se imbraca cu Hristos si declara razboi lui satan. Botezul la ei este foarte minutios, si cu o mare insemnatate, exista o perioada de timp prin care candidatii se "pregatesc" pentru botez, in timpul de pregatire sunt invatati, informati despre viata de "dupa botez", cum trebuie sa traiasca, etc(nu am ajuns pana acolo - inca). Prin urmare nu este un eveniment lipsit de importanta, asa cum spui tu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La ortodocsi copii se spovedesc de la 7 ani. Iar despre pocainta, trebuie sa invete chiar si mai devreme. Iara asta cu "declarat razboi" mi se pare ironic. Razboiul asta l-au pierdut de cand s-au despartit de Biserica. Citat:
Iarasi, nici un har special sau prefeacerea painii si vinului intr-o materie speciala sa cum sustine teologia ortodoxa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel in cazul Cinei de Taina, ei spun ca e doar o aducere aminte a evenimentului de acum apropae 2000 de ani, noi spunem ca de fiecare data se transforma, cu ajutorul harului de la preot, painea si vinul in Hristos, in Trupul si Sangele Sau. Adica noi mancam pe Hristos, iar ei cred ca mananca paine si vin. Botezul neoprotestantilor si a altor culte nu e considerat botez in ortodoxie, e ca si cum nu ar exista. In plus, fata de toate cultele, penticostalii practica autoposedarea, crezand ca primesc Duhul Sfant si vorbesc in limbi. De fapt primesc un inger cazut, aceasta practica exista in religiile pagane, unde se invoca un zeu si acea persoana intra in transa si uneori si bolboroseste ceva. Sau chiar vorbeste, de exemplu cand se cheama spiritul unui mort, ceea ce penticostalii nici macar asta nu reusesc, sa vorbeasca o limba coerent. Last edited by catalin2; 11.01.2014 at 22:44:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este total exclusa varianta cu spiritul unui mort. Nu fac aceste lucruri. Inca un fenomen pe care nu il inteleg la ei este - proorociile. Mai vorbeste Dumnezeu in zilele noastre prin prooroci ? Sunt aceste lucruri de la Dumnezeu sau nu ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un lucru pe care nu il stiai, intemeietorul cultului a fost un pastor baptist, care a descoperit vorbitul in limbi. Ulterior a fost exclus din cultul pe care l-a creat, pentru ca era homosexual. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pomelnice pe crestin ortodox | steliana-steli | Generalitati | 1 | 22.12.2011 18:49:45 |
Forum Crestin Ortodox! | Pr. Gheorghe | Generalitati | 4 | 19.09.2011 13:16:37 |
Crezul Crestin Ortodox | alecsandru | Rugaciuni | 5 | 30.01.2011 12:37:43 |
|