Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2014, 23:04:39
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

E periculos ce faci. Incepi sa procedezi ca Antonia.

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Pr. Iustin nu a adaugat nimic la Evanghelii, asa ca ceea ce a spus conteaza, spre luminarea noastra.
A demonstra scripturistic, inseamna a folosi argumente din Scriptura, nu a adauga ceva la ea.
Concret, incerci sa deviezi de la subiect. Eu nu am spus ca parintele a adaugat ceva la Sf Scriptura. Exemplu era dat doar penru a demontra ca nu conteaza cine sustine o idee atat timp cat nu are argumente.
Ai spus ca parintele a sustinut-o cu argumente din Sf Scriptura, doar ca desi ti-am cerut sa dai exemple nu ai dat. Care este versetul pe care se fundamenteaza faptul ca cipul este semnul fiare? NU EXISTA UN ASTFEL DE VERSET

Citat:
Concret? Ar fi prea multe de spus. Citeste si tu ce s-a mai scris pe topicul dedicat acestor cipuri.
Se numeste evitarea subiectului. "Mereu, de fiecare data, toate, multe"... sunt raspunsuri care acopera ca de fapt nu exista exemple si argumente.

Citat:
La fel, ne vor tine departe de virtuti aceste cipuri.
Cum?

Citat:
Nu crezi ca Sfintii Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim? Eu cred ca da. Nu degeaba le curgeau siroaie de lacrimi, atunci cand in vedenii li se aducea la cunostinta despre raul ce va fi in vremea cea de pe urma. In parte vedem si noi acest rau, dar nu il cuprindem pe tot, slava Domnului, ca nu stiu daca am rezista sa ducem atata.
Ba da. Sunt de acord 100% Tocmai asta e problema, ca desi Sf Parinti s-au preocupat de tot ce ne-ar impiedica sa ne mantuim nu vorbesc nimic de cip.

Citat:
Cred ca ai intentii bune, dar mai cred ca trebuie sa te mai documentezi si trebuie sa mai citesti, caci ortodoxia este un univers in sine si multe s-au scris pe aceasta tema. Fara sa ai cunostinte mai vaste, nu poti sa te apropii de adevar. Si fara sa te cureti de pacate, ca sa devi salas Duhului Sfant.
N-am pretentia ca as avea cunostinte vaste, dar voi, cei care sustineti lupta anticip, cu aceste "cunostinte vaste" tot nu ati putut a un exemplu de verset care sa va sustina ideea. Voi tot veniti cu versetul in care se vorbeste despre semnul fiarei, dar problema e ca nu prea il legati de cip.

Citat:
Un pacat, ca si un viciu este acela care iti rapeste libertatea, care te subjuga. Devii rob al fumatului, sau al placerii, etc. In felul acesta, fapta noastra, unica sau repetata, ne devine stapana. De aceea noi spunem ca ne eliberam de pacate, devenind robi ai lui Dumnezeu. Aceasta din urma robie este egala cu libertatea, caci scpam de sub jugul diavolului, care este tatal minciunii. Cipul poate fi asimilat, caci daca se implanteaza, el ne poate dirija gandurile, faptele.
1. Nu este vorba despre implant.
2. Pe ce va bazati cand voi sustinei ca cipul poate dirija gandurile si faptele? Pe nimic. Pe presupuneri.

Citat:
Si acum te intreb: daca aveam nevoie de cip, nu ne creea Dumnezeu cu cip cu tot?!?
Daca aveam nevoie de mobil le dadea Dumnezeu mobil lui Adam si Evei. La fel si calculator. Le tragea si net. Nu inseamna ca este benefic cipul, discutia este cat de malefic este si pe ce se bazeaza credinta ca este semnul fiarei.

Citat:
Daca telefonul e rau, iti dai seama ce poate un cip implantat?!?
Imi dau seama ca este ilegitim protestul impotriva cipului atat timp cat nu renunti la mobil. Asta imi dau seama.