Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2014, 04:30:51
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Apocalipsa 13. Este vorba de semnul care se va pune pe frunte sau pe mana, fara de care nimeni nu va putea cumpara sau vinde.
Eu am intrebat care sunt argumentele din Sf Scriptura ca cipul este semnul fiarei si tu imi spui ca acesta se va pune pe frunte sau pe mana. Inca nu am vazut cipuri puse pe mana dreapta si pe frunte. Singurele surse sunt fie site-uri sectante (neoprotestante), fie site-uri schismatice, antisemite, intolerante si extremiste.

Citat:
In privinta mobilului, are si el partile lui nocive, fara discutie. Dar este si folositor, caci poti salva o viata, chemand Salvarea la locul accidentului. Mie personal nu imi place sa vorbesc la telefon, dar sunt obligata sa comunic cu oamenii aflati la distanta fata de mine, interurban sau international. Asta insa nu imi influenteaza gandirea si nu constituie un pacat, cai nu sunt dependenta de telefon, adica nu intru in criza daca mi se descarca, sau daca nu am credit, ceea ce mi se intampla destul de des.
Bautorul invederat, sau jucatorul de pacanele, daca nu isi primesc portia, intra in criza cu tremur; sunt dependenti.
Este deci o mare diferenta, caci eu pot sa arunc oricand telefonul mobil; dar bautorul nu se poate rupe de bautura.
O dam la intors. Cautam efectele benefice ale telefonului mobil cand discutia era despre cum iti incalca diverse lucruri libertatea.

Citat:
NU este nici o presupunere, ca cipul poate multe. Daca citesti despre Nwe Age, religia secolului XXI, vei vedea ce teluri "ianlte" si au propus acest adepti: sa devina semizei si sa subjuge toata planeta. Poate acum nu vezi legatura, dar cu timpul, daca ai rabdare, vei intelege. Dupa stitul intempestiv, inteleg ca esti tânar. Ai rabdare si deschide ochii.
Doamne Dumnezeule. Iti spun ceva "nou": oamenii si-au dorit intotdeauna sa devina zei si sa conduca lumea. Dar iti mai zis ceva: diavolul a fost mereu "harnic" si le-a dat preocupari noi, erezii noi si falsi dusmani ca sa faca orice numai sa nu isi vada de mantuire. Acum a dat cipul. Dar nu in sensul in care crezi tu.
Vechi 28.01.2014, 08:40:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Eu am intrebat care sunt argumentele din Sf Scriptura ca cipul este semnul fiarei si tu imi spui ca acesta se va pune pe frunte sau pe mana. Inca nu am vazut cipuri puse pe mana dreapta si pe frunte. Singurele surse sunt fie site-uri sectante (neoprotestante), fie site-uri schismatice, antisemite, intolerante si extremiste.

O dam la intors. Cautam efectele benefice ale telefonului mobil cand discutia era despre cum iti incalca diverse lucruri libertatea.

Doamne Dumnezeule. Iti spun ceva "nou": oamenii si-au dorit intotdeauna sa devina zei si sa conduca lumea. Dar iti mai zis ceva: diavolul a fost mereu "harnic" si le-a dat preocupari noi, erezii noi si falsi dusmani ca sa faca orice numai sa nu isi vada de mantuire. Acum a dat cipul. Dar nu in sensul in care crezi tu.
Ba, sa stii ca eu am vazut cipuri puse pe mana dreapta. Acest lucru se practicca deja in Statele Unite la bolnavii, care doresc sa aiba asupra lor fisa medicala, pentru a se putea interveni rapid in caz de criza pe strada. Deci exista si ca se folosesc nu mai incape nici o indoiala. Avem un topic despre cipuri, la care multa lume a contribuit cu informatii. Acolo gasesti filme despre cipuri implantate cu stirea sau fara stirea "beneficiarului".
Lucian, am impresia ca tu esti bine intentionat, dar nu vezi padurea de copaci. Fara suparare.
Zici ca cipul e o preocupare noua ca oamenii sa nu isi vada de mantuire? Chiar asa e! Ce vrei mai mult?
Vechi 28.01.2014, 09:05:14
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Zici ca cipul e o preocupare noua ca oamenii sa nu isi vada de mantuire? Chiar asa e! Ce vrei mai mult?
Vreau ca cei care lupta impotriva cipului sa inteleaga ca, si daca cipul ar fi semnul fiarei, crestinii nici nu pot nici nu trebuie sa aiba ca obiectiv amanarea Apocalipsei. Obiectivul crestinilor trebuie sa fie mantuirea. A lor si a celor din jur. Mult la "eficienta" ar fi promovarea valorilor, invataturilor si vietii crestine. Asa ca, atunci cand va fi timpul cei "conformi" vor recunoaste semnul fiarei si nu il vor primi. Il vor refuza si vor primi cu bucurie si demnitatea moartea martirica.
Cu siguranta protestele nu ajuta cu nimic.
Vechi 28.01.2014, 09:16:44
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Obiectivul crestinilor trebuie sa fie mantuirea. A lor si a celor din jur.
Sper să nu vă supărați că mă folosesc de acest topic și de acest mesaj pentru a vă întreba ceva ce mă preocupă: în ce măsură suntem răspunzători, sau putem să influențăm mântuirea celor din jur?

Încă mai consider că nu sunt egoistă, totuși mă preocup mai mult de viața mea și de problemele mele... Sper că și de mântuirea mea... Mi se pare o mândrie să cred că eu pot/ sunt datoare să influențez mântuirea altuia. Văd ca excepție cazul copiilor proprii, pe care însă nu îi am ... încă... Față de ei aș avea datoria să îi cresc în spiritul credinței noastre... dar chiar și așa, când vor face propriile alegeri, nu pot decât să mă rog pentru binele lor...

Ca să revin, care este temeiul scripturistic conform căruia un creștin ar trebui să se ocupe de mântuirea altuia?

ps nici profesoară de religie nu sunt...
Vechi 28.01.2014, 10:24:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Vreau ca cei care lupta impotriva cipului sa inteleaga ca, si daca cipul ar fi semnul fiarei, crestinii nici nu pot nici nu trebuie sa aiba ca obiectiv amanarea Apocalipsei. Obiectivul crestinilor trebuie sa fie mantuirea. A lor si a celor din jur. Mult la "eficienta" ar fi promovarea valorilor, invataturilor si vietii crestine. Asa ca, atunci cand va fi timpul cei "conformi" vor recunoaste semnul fiarei si nu il vor primi. Il vor refuza si vor primi cu bucurie si demnitatea moartea martirica.
Amanarea Apoclipsei se face numai din voia lui Dumnezeu, si anume, pana se completeaza numarul sfintilor.
Dar cine te impiedica sa promovezi valorile si invataturile vietii crestine? Avem topicuri speciale in acest sens.
Vechi 28.01.2014, 10:50:25
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
De câte ori s-a scris acestă idee sub diferite forme...și am senzația că tot degeaba.
Subiect închis