![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata linkul: http://vimeo.com/5908561
|
|||
|
|||
![]()
Daca imi poti dovedi folosind Sfanta Scriptura ca una dintre conditiile pentru mantuire este a fi ortodox, atunci asa o sa fac.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Altfel, daca tu ne ceri noua, iar ce-ti spunem noi, nu faci... cred ca vanam muste in parc, chiar daca suntem in plina iarna!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, singura cale de mîntuire este să fi creștin. Cu tot ce înseamnă asta. Și creștini nu pot fi de două tipuri, că nu sunt două adevăruri, ci un Adevăr, nu sunt două mîntuiri, ci o mîntuire, nu sunt doi hristoși, ci Un Hristos, restul sunt hristoși mincinoși. Deci nu pot fi două tipuri de creștinism, ci doar Unul, care e Adevărat, restul creștinilor sunt în înșelare. Și apoi întrebarea desigur cine sunt creștinii cei adevărați ? Cei ce au fost între anii 0-1054. Ți-am explicat mai sus, de ce. Deci putem spune, da! a fi ortodox, este o necesitate imperativă pentru mîntuire. E ca și cum spui a fi creștin e o necesitate imperativă spre mîntuire. Da, este. Și cum doar ortodocșii mai sunt creștini, da, a fi ortodox înseamnă că ești pe calea ce duce la mîntuire, căci ești creștin. Biblia nu menționează de ortodocși sau romano-catolici, sau protestanți, sau neo-protestanți, așa e, decît de creștin. De ce? Pentru că Biblia nu știa cînd vor veni hristoșii mincinoși, depindea de noi de oameni asta, a spus doar că vor veni, ei, hristoșii mincinoși și să ne ferim de ei. Căci acolo nu este creștinism. Creștinismul curat, autentic și scripturistic, apostolic, mai există azi doar la ortodocși. Adică la creștini. Că ortodocșii sunt singurii creștini ce mai există. Mai simplu de atît nu știu să-ți explic. Bucurii. |
|
||||
|
||||
![]()
pe Hristos il gasesti in Biserica Ortodoxa. Aceasta (Biserica) are radacini apostolice, si implicit succesiune apostolica, ceea ce inseamna ca harul transmis de la Sfintii Apostoli se afla in Biserica noastra (Ortodoxa). Gruparile protestante nu au asa ceva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Succesiunea apostolica, daca nu gresesc, este pretinsa si de catolici. De ce ignorati ceea ce a spus Isus in Ioan 3:16 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" Conform lui Isus, viata vesnica este obtinuta prin credinta in El, nu prin aderarea la ortodoxie. Isus a mai zis in Ioan 14:6 "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine" --->>> Isus nu a zis ca nimeni nu vine la Tata decat prin ortodoxie, ci prin persoana lui Isus Hristos. Am si eu o intrebare: Excluzand argumentul cu succesiunea apostolica (despre care am vorbit mai sus si am arata ca nu are nici valoare) care este motivul biblic pentru care spui ca penticostalii sau baptistii nu sunt crestini adevarati? |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Vedeti doar ce vi se spune sa vedeti si e conform cu traditia voastra eretica. Citat:
Citat:
Citat:
In timp ce tu doar stii de apa calda, umbland si acum nespalat, noi ne imbaiem de 2000 ani baiete. Citat:
Citat:
Citat:
Pentru ca singura legatura pe care o pot ei reclama cu crestinismul este Biblia, ori Biblia nu le-a fost data lor ci a fost furata din Biserica Ortodoxa neavand drept nici de a o detine nici de a o talmaci. Iar dupa cum spune chiar Sfanta Scriptura, sunt multi care o talmacesc spre a lor pierzare.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 07.02.2014 at 17:35:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Caci daca ai fi crezut in Hristos ai fi crezut si ce zice El in Evanghelie : "voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui" ** (Matei 16:18). Si daca ai fi crezut in aceste vorbe nu ti-ai fi pus intrebarea Citat:
**= portile iadului semnifica ateismul, paganismul, ereziile etc. (Nota: Biserica Ortodoxa are radacini apostolice) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru ca orice practica din Ortodoxie s-a cristalizat ca urmare a unor erezii mult mai inspaimantoare. Stii de ce exista formula "Nascatoare de Dumnezeu"? Datorita ereziilor hristologice. Fiindca acum mult timp, niste oameni au proclamat ca Iisus nu avea natura divina, mai pe scurt, ca s-a nascut un simplu om, si ca nu e Dumnezeu. O blasfemie oribila pentru urechile noastre moderne, am putea spune ca ataca insusi esenta crestinismului, nu? Pai rezultatul apararii Adevarului de aceasta, si de mii de alte erori la fel de sinistre, a rezultat ortodoxia. Pentru un om care a luat o parte a acelei mosteniri, si considera ca a inteles astfel tot, da, e ciudat, chiar pare contrar invataturilor. Apropo acum 1500 de ani, niste biserici s-au separat de noi. Niste biserici departate de toti, care nu prea pot comunica intre ele. India, Etiopia, Armenia, Egipt, etc.(asa numitele biserici orientale). Desi au existat fara a comunica aproape de la inceput, desi ne despart alte diferente teologice, desi au stat izolati de orice corupere care ar fii aparut, aceste biserici sunt la fel ca cea ortodoxa in punctele pe care le critici.