![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu-L mai cinsti pe Mantuitorul Hristos cu gura, ca nici de aia nu esti vrednic. Cand spunem Sfinti Parinti, incepem inclusiv cu autorii celor 4 Sfinte Evanghelii, pe care tu o interpretezi dupa... harul tau!... Mantuitorul Hristos, cand s-a adresat apostolilor ca vor avea de patimit si vor fi chinuiti, nu doar despre ei a vorbit, ci despre tot neamul ce avea sa vina (in special Sfintii Parinti), si care, prin Duhul Sfant (de care voi nu aveti habar, fiindca sunteti inafara lui), ne-au lasat toate invataturile ortodoxe, pe care si voi le-ati respectat pana la un moment dat, cand ati apucat pe alte cai, iar apoi altele si tot asa! Am mai spus-o: nu e in interesul nostru sa te lamurim. Faptul ca tu iti arogi dreptul sa filozofezi peste Sfintii Parinti, mijlocitori pana in zilele noastre, care au Sfinte Moaste si care nu odata s-au infatisat in mod real in momente delicate, acelora care aveau mare nevoie de asta (citeste cum s-a ajuns la sarbatoarea ortodoxa a celor 3 sfinti ierarhi, Vasile (cel Mare), Grigorie (Teologul) si Ioan (Gura de Aur) ), dupa care vei vedea ca nu mai e nevoie sa bolborosesti tot felul de nazbatii, care intr-o zi... iti vor pune capac!... Oricum, din punctul meu de vedere, cred ca am spus mult mai mult decat iti era necesar. Te las intr-ale tale, si de care eu ma dezic pur si simplu. Sa fii sanatos si sa-ti dezvaluie bunul Dumnezeu Adevarul Lui, nu cel pe care deja crezi ca-l stii!