![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu ți-am dat cea mai bună indicație: Constituția.
Nici măcar nea Nicu n-a avut tupeul să-și zică "șef de stat". Cât despre ce scriu unii-alții pe net... Te rog să mă scuzi. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar, un rege sau imparat este pana la urma si el om si poate gresi. In istoria Romaniei au existat si regi buni, patrioti (Carol intai, Ferdinand intai) dar si regi mai putini buni (Carol al doilea).
Este gresit a crede ca daca e rege sau imparat automat ar fi uns de Dumnezeu! In plus, sistemul monarhic prezinta marele dezavantaj dat fiindca coroana fiind mostenita, exista riscul sa ocupe tronul un om total nepotrivit in fruntea statului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu inseamna ca toti au simtit acelasi lucru; dar daca ne uitam la Carol I si la Ferdinand, cate au facut pentru poporul român, atunci putem spune ca si cu ei s-a intamplat ceva la incoronare. Dar nu am citit nimic in acest sens despre acesti doi regi ai Romaniei; doar presupun, prin analogie. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, dragosP, atunci propune sa nu mai foloseasca nimeni sintagma "sef de stat", ci sa spuna "presedinte". Dar ce te faci cu regii si reginele, ca lor nu le va conveni lucrul acesta. Glumesc. Cred ca si tu glumesti.
|
|
||||
|
||||
![]()
Regilor n-ai decât să le spui cum vrei.
Însă "șeful statului" cu trimitere la Băsescu sau alt fost escu e o tâmpenie cât China.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: chestia cu indrazneala, chiar nu o inteleg. Ce, acea printesa daneza era cumva vreo sfanta si cuvantul ei este adevarul pur? |
|
||||
|
||||
![]()
Statul Roman, are nevoie disperata de reforme !
Singurul politician suficient de curajos si de "nebun" sa-i scandalizeze pe romani si sa le dea un picior in c...,reformandu-le lentoarea si obicieiurile proaste,a fost Basescu ! Precum vitelul tamp care desi setos,nu se lasa dus la adapatoare,incapatanandu-se sa se propteasca pe picioarele din fata,asa si societatea romaneasca (inadaptabila, lenta,resemnata, si fara vlaga,refractara la schimbare...etc...) nu s-a lasat condusa inspre reforme structurale de sistem ! Poporul tamp, urla cand ajunge in spitale de calitatea proasta a serviciilor si tratamentului. Basescu a zis : Pai, hai sa facem reforma in sanatate, sa-i punem pe medici de la stat la patron si sa nu se mai poata castiga milioane de euro ,spagi din afaceri cu medicamente !!! Dar poporul,a zis in cor, bineinteles inamrmat cu o cohorta intreaga de medici speriati sa ajunga la patron ( ca doar e mai dulce lenea la stat !) un lung :M/N- uuuu ! Poporul tamp, urla ca educatia in scoli e ...varaza ! Scoala roamneasca total nereformata nereusind sa ofere o eficienta insertie sociala absolventilor si o latura moral-practica care ar face societatea mai buna ! Dar poporul, inarmat cu o cohorta de dascali,speriati ca isi mai pierd din orele teoretico-stufoase,a zis un prelung : M/N-uuuu !!! Intr-o singura directie ,se pare ca,Basescu, a reusit sa infranga lentoarea si delasarea romanilor,poate si cu ajutorul,si ghiontul U.E: in justitie !!! O reforma reusita a acestui domeniu ai face pe politicieni si pe infracori sa nu mai fie chiar asa de siguri ca nu vor putea fi intrebati de sanatate, si apoi, dusi la odihna pt cativa ani !!! In perspectiva viitoare, romanii vor avea de ales, intre a face reforme serioase (chiar cu riscul temporar de afectare a unui numar redus de breslasi !) sau sa ramana la infinit intr-o taraganare mioritica,care ne va duce pe toti in final ...in sant !!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A face reforma necesita ,in primul rand, multi multi multi bani. Iar din cate vad eu guvernele (nici guvernul USL si nici cel PDL-din nefericire )nu prea aloca/au alocat destui bani pentru sanatate. Eu cred ca sanatatea si educatia trebuie sa ramana publice... ca toata lumea sa poata sa beneficieze de aceste 2 domenii si ca toata lumea sa poata sa plece "de la aceeasi linie de start". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E o alta minciuna propagandistica a stangii-bolsevice,pentru a speria masele slabe de minte ! Cate facutati si cate studii trebe sa faci sa vezi ca orice posesor de masina mica e asigurat obligatoriu la RCA, si facultativ la CASCO, ambele fiind societati de asigurari private ! Nea x e tamponat de y, desigur din vina celui din urma,astfel ca merge la societatea de asigurare a astuia care-i face un dosar de dauna. Rezultatul e unul clar: nea x isi repara masina in ce servis (privat si asta !) vrea el, si unde mai pui ca si pe ...gratis !!! Da nu au romanii masini, ce le e asa greu de inteles ?! Ce am vrut sa zic cu acest exemplu,la mintea cocosului, e ca se poate face un sistem de asigurari beton,astfel incat toata lumea sa fie multumita, ba chiar oamenii sarmani sa fie ajutati pana la gratuitate ,in diverse grade, dupa starea lor financiara ! La fel se poate face foarte bine un sistem de invatamant privat,care sa nu mai practice invatamantul de mase ( adica sa-l tin eu la scoala pe loaza, din banii mei !)si sa se practice un sistem in care omul mai cu stare sa plateasca o taxa,iar copii mai sarmani si merituosi sa primeasca burse mari,astfel incat sa-si plateasca toate cheltuieleile si sa mai si ramana cu bani dupa ! Deasemnea profesorii sa primeasca, in urma acestui sistem, salarii cu mult mai mari ! |
|